De slimme meter weigeren om zijn nadelen

Een slimme meter is een nieuw soort energiemeter. Deze energiemeter is digitaal. Uw netbeheerder kan via deze digitale meter uw meterstanden op afstand lezen. Ik heb er al eerder een artikel over geschreven en ik kreeg daarin een reactie met de vraag of je de slimme meter ook kunt uitzetten of weigeren? En het antwoord … Lees verder >

De macht van de mobiele telefoon lobby en telefoon verslaving

De macht van de mobiele telefoon lobby. In een onthullende reportage op de Belgische televisie vertellen verschillende wetenschappers en stralingsexperts hoe ze door de mobiele telefonie-industrie al jarenlang worden gedwarsboomd of zelfs bedreigd, dat gebeurd iedere keer als ze een onderzoek publiceren dat de schadelijke effecten van onze gsm’s en smartphones aantoont. Volgens sommigen gaat … Lees verder >

Draadloos gemak en een stralende toekomst”, Feit of Fabel?

Straling en dan met name elektromagnetische straling, is dat nu gevaarlijk of niet? De meningen verschillen nogal, daarom even wat aandacht aan feiten en fabels over straling. Wat is elektromagnetische straling? Straling is de uitzending van energie door golven of deeltjes. Er zijn verschillende soorten straling, bijvoorbeeld radioactieve straling, röntgenstraling, de straling van mobiele telefoons … Lees verder >

Slimme meters doel is ons in de gaten te houden

Slimme meters doel is ons in de gaten te houdenSlimme meters het doet vermoeden dat het echt heel veel voordelen biedt om zo’n ding in huis te hebben maar steeds meer komt aan het licht dat dit niet het geval is. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat deze slimme meter misschien toch wel meer doet als alleen maar ‘slim meten’.

Het wordt steeds duidelijker waartoe deze slimme meter toe in staat is en waarom deze nu in sneltreinvaart wereldwijd word uitgerold.

De belangrijkste nadelen van de slimme meter op een rij:

  1. de slimme meter geeft straling af
  2. meet je gegevens en dat maakt het privacygevoelig
  3. is van buiten af aan te sturen
  4. is door hackers te misbruiken

Slimme meters of smart meters zijn echt slim, maar wel in uw nadeel!
Energiemaatschappijen en andere ‘instanties’, kunnen via slimme meters precies zien welke televisieprogramma’s en films consumenten kijken. Dat onthulden onderzoekers al in 2011 in Berlijn. Tijdens de lezing ‘Smart Hacking for Privacy’ werd naar de privacygevolgen van slimme meters gekeken.

De verbindingen zijn niet altijd even veilig en daardoor kunnen uw gegevens op straat komen liggen. Consumenten kunnen via de webinterface alleen de laatste drie maanden zien, maar onderzoekers Carluccio en Brinkhaus ontdekten dat alle persoonlijke gegevens die de slimme meter verzamelt en doorstuurt, voor altijd op de servers van de energiemaatschappij blijven staan.

Lees verder >

Slimme meter gevaarlijk UPDATE nieuwe feiten en wat te doen

slimme meter update verbruikSlimme meter, er is veel over te doen blijkt wel uit ons voorgaande bericht over ‘Lage niveaus straling WiFi mobiele telefoons slimme meters gevaarlijk’. Waar het onderwerp ‘Slimme meters’ eigenlijk maar een klein onderdeel van was, is toch veel response op gekomen. Het bericht is 11 x getweet, 82 x geliked via Facebook en 2 x via Google+ en er zijn tot nu 38 reacties op gekomen.

Uit de reacties komt het volgende naar voren.

Hoe kan ik een slimme meter weigeren?

 Ik heb nog geen slimme meter. Kan ik een slimme meter weigeren?

Ja, dit dient u bij uw netbeheerder aan te geven zodra u bericht krijgt dat uw reguliere meter vervangen wordt door een slimme meter.

Ik heb al een slimme meter. Kan ik het uitlezen blokkeren?

Ja. Als u al een slimme meter heeft kunt u voorkomen dat deze wordt uitgelezen door bij uw netbeheerder de slimme meter “UIT” te laten zetten. U kunt het uitlezen van uw slimme meter door energieleverancier ook laten blokkeren door dit telefonisch of via uw online dossier aan ons kenbaar te maken. In dit laatste geval kan uw netbeheerder of eventuele toekomstige leveranciers nog steeds uw slimme meter uitlezen.

Is al het dataverkeer gestopt als ik de slimme meter heb laten uitzetten?
Dat is dus niet duidelijk en is ook moeilijk te achterhalen. Bericht van Liander “uitzetten van het op afstand lezen” geen effect heeft op de straling, dat de enige oplossing is, het vervangen van de meter….

Lees verder >

Is elektromagnetische straling het nieuwe asbest? Shungit beschermt.

agnetische straling shuntgitDe bewijzen stapelen zich op uit steeds meer hoeken wordt al dan niet wetenschappelijk bevestigd dat elektromagnetische straling gevaarlijk is. Het vreemde is wel dat er producten op de markt komen die gebruik maken van de elektromagnetische straling en deze apparaten ook steeds sterker worden.

Doordat er steeds meer duidelijk wordt over de gevolgen van straling komen er ook in steeds meer landen wetgeving over dit onderwerp. Zo is het in landen als Frankrijk en Oostenrijk verboden om mobiel bellen op scholen.

In België mogen kinderen tot 7 jaar niet mobiel bellen. In Israël en Italië erkent het gerechtshof het verband tussen een (hersen)tumor en de straling van een mobiele telefoon.

Lees verder >

Gevaar van elektromagnetische straling mobile telefoons en draadloze WiFi routers

WiFiEen gesprek met mijn kinderen over mobiele telefoons, iPods en computers. Eigenlijk over het gevaar daarvan.

Wij zitten als ouders een beetje op de wip, aan de ene kant willen we het niet verbieden, maar aan de andere kant zien we steeds meer de gevaren.

Feiten over gevaar van elektromagnetische straling

Een uitzending van Zembla.
Titel: Ziek van je mobieltje
Uitspraak in deze aflevering: Houd hem niet tegen je oor, draag hem niet in je binnenzak en leg hem niet vlak naast je op het nachtkastje: de mobiele telefoon. Want de straling die ons mobieltje uitzendt is mogelijk kankerverwekkend, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie die vorig jaar onderzoek deed naar gezondheidsrisico’s en mobiel bellen.

Het wereldwijd toenemen van hersen- en oortumoren brengt de WHO in verband met langdurig bellen. Vooral kinderen lopen risico, omdat telefoonstraling dieper het kinderbrein binnendringt dan bij volwassenen.

Om kinderen te beschermen hebben landen als Frankrijk en Oostenrijk mobiel bellen op scholen verboden. In Nederland is het opvallend stil. In ZEMBLA aandacht voor de onderschatte gevaren van de mobiele telefoon.

Best heftig zou je zo zeggen, zelf verboden in een aantal landen en wat zegt onze regering:
De Nederlandse overheid neemt geen voorzorgsmaatregelen uit vrees voor onnodige onrust. In ZEMBLA zegt professor E. Lebret van het Kennisplatform Elektromagnetische Velden dat er geen onomstotelijk bewijs is dat mobiel bellen tot schadelijke gezondheidseffecten leidt. ‘Als je er zo weinig over weet, dan maak je mensen onnodig ongerust als je vanuit voorzorg actief informatie gaat verspreiden’, aldus Lebret.

Dat is nogal een uitspraak als het over onze kinderen gaat ‘onomstotelijk bewezen’ ik vind voorkomen altijd nog beter dan genezen, of in ieder geval er bewust mee omgaan.

Lees verder >

Orgonite UPDATE; De 12Morgenster

Wat is Orgonite ook alweer?

Wilhelm Reich (Dobrjanytsji, 24 maart 1897 – Lewisburg, 3 november 1957) was een Oostenrijks-Amerikaanse psychiater, seksuoloog, psychoanalyticus, bioloog, en natuurkundige van Joodse komaf.

Deze meneer is de uitvinder of beter gezegd ontdekker van Orgon energie. Hij ontdekte door biologisch onderzoek dat er een universele alles doordringende energie bestaat. Iets wat wij vandaag de dag Chi, Prana of nul punts energie zouden noemen.

Lees verder >

Verband tussen mobieltjes en hersentumoren bewezen volgens Italiaanse rechter

Verband tussen mobieltjes hersentumoren bewezen Italiaanse rechterHet Italiaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat er een causaal verband bestaat tussen gebruik van mobiele telefoons en hersentumoren in een nu al historische zaak.

De uitspraak heeft een juridisch precedent geschept waardoor er nu verschillende rechtszaken kunnen volgen tegen fabrikanten van mobieltjes. Hiermee is aangetoond elektromagnetische straling is schadelijk.

De rechtszaak was aangespannen door de 60-jarige gepensioneerde zakenman Innocente Marcolini. Volgens hem heeft hij een hersentumor gekregen door gebruik van zijn mobiele telefoon. Nu is het wel zo dat deze man wel erg veel belde, ongeveer zes uur per dag gedurende 12 jaar. En een gedeeltelijk gedeeltelijk verlamd gezicht veroorzaakt heeft.

Lees verder >

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest