Gekleurden groenten en fruit, de kleuren in voeding zijn geen toeval, kleur staat altijd ergens voor, maar in voeding heeft dit nog een extra betekenis, bijzondere voedingstoffen. Daarom worden deze ook vaak superfoods genoemd omdat ze zoveel, bijzondere, voedingsstoffen bevatten. Kleuren hebben invloed op ons, ze staan ergens voor, kleur is ook emotie. Zo staat … Lees verder >
Gezonde voeding is de basis van een goede gezondheid, ondanks dat de huidige medische wereld helemaal niet bezig is met voeding komt er toch steeds meer onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en allerlei ziektes of aandoeningen. Dit specifieke onderzoek toont aan dat er een relatie is tussen een gezond voedingspatroon en het daarmee … Lees verder >
Knoflook bevat allicine zorgt ook voor de specifieke geur en smaak van knoflook. Allicine wordt door je lichaam weer omgezet in sulfienzuur, wat de gezonde werking teweegbrengt. Allicine werkt weerstandverhogend en gaat infecties en schimmels tegen. Ook heeft knoflook een bloeddruk- en cholesterolverlagend effect. Knoflook verlicht allergieën en zuivert het je bloed. Knoflook bevat een … Lees verder >
Waterkers en broccoli doden kankercellen binnen 24 uur, het is toch wonderlijk hoe goed de natuur voor ons zorgt. En het enige wat je hoeft te doen is gezond en gevarieerd te eten. Waterkers en broccoli, wij eten bijna iedere week broccoli maar eigenlijk zelden waterkers. Uit recente studies blijkt dat de beide kruisbloemigen waterkers … Lees verder >
Kurkuma, Koenjit of Curcumine is een populair en veelgebruikt kruid, zowel in de keuken als voor de gezondheid. Ikzelf gebruik biologische kurkuma al een hele tijd als toevoeging in mijn eten en in mijn smoothie ’s morgens. Ik vind de smaak lekker in het eten, het is een geel kruid met een wat bittere smaak … Lees verder >