Biologische koeien geslacht voor het mestoverschot.

Biologische koeien geslacht voor het mestoverschot dat zij zelf niet veroorzaken. Nederland produceert te veel mest volgens de Europese normen, dus staatssecretaris Van Dam wil nu minstens 175.000 koeien laten slachten, dus ook de biologische koeien. Het draait allemaal om derogatie, dat is een systeem dat boeren toch de wettelijke norm mogen overtreden. Zij mogen … Lees verder >

Medisch beroepsgeheim en privacy patiënten afgeschaft

Ik vind als er iets persoonlijk is, zijn het wel je medische gegevens en het medisch beroepsgeheim. Die zouden alleen toegankelijk moeten zijn voor mensen die jou medisch behandelen en verder niemand anders, zeker niet de verzekeringsmaatschappijen. Maar dat gaat toch gebeuren, wel via een achterdeurtje, zogenaamd voor het bestrijden van fraude. Nou klinkt fraude … Lees verder >

Stop foute handelsverdragen, TTIP, CETA en TiSA

Stop foute handelsverdragen, TTIP, CETA en TiSA. Kom naar de gezamelijke protestactie en laat je stem horen. Georganiseerd door onder meer, FNV, foodwatch, het Transnational Institute, Greenpeace, Milieudefensie, de Consumentenbond en SOMO. Op 22 oktober om 13 uur op het Museumplein Amsterdam een manifestatie voor duurzame en eerlijke handel. Met de leus ‘Stop foute handelsverdragen‘, … Lees verder >

Huren stegen 29 %, woningcorporaties verloren 321 miljoen

Huren stegen 29 procent, terwijl woningcorporaties 321 miljoen verloren door derivaten, dat is een verzinsel van de banken waar een klein aantal mensen heel erg rijk van is geworden ten koste van heel veel andere. Dat is belachelijk! Ik vind het nog steeds vreemd dat mensen in een huurhuis moeten betalen navenant hun inkomen en … Lees verder >

Eet geen dieren op Dierendag 4 oktober

Op Werelddierendag, 4 oktober, staan we stil bij de rechten van de dieren in onze samenleving. Maar de dieren in de vee-industrie worden vaak vergeten. Het zou natuurlijk raar zijn als je op dierendag wel dieren zou opeten.

De beste manier om deze dieren te helpen, is door ze niet op te eten en 1 dag vegetarisch te zijn. Dagelijks eten we gezamenlijk 400.000 dieren. Op EetGeenDierenDag gaan we voor 0!

Vlees is het meest milieubelastende onderdeel van onze voeding. Onze vleesconsumptie veroorzaakt honger in ontwikkelingslanden. Veel granen en soja worden uit ontwikkelingslanden gehaald om de dieren hier in de vee-industrie te voeden.

Bijna de helft van alles wat op de wereld geproduceerd aan granen, wordt gebruikt voor de westerse vleesindustrie en zou natuurlijk als eten voor de mensen daar moeten zijn.

Het is inmiddels zover dat er meer mensen dood gaan aan overgewicht dan aan tekort aan voedsel terwijl er nog steeds zo’n 1 miljard mensen iedere dag honger lijden.

Dus een mooi initiatief van Wakker Dier om op dierendag geen dieren te eten. Ze roepen daarbij zoveel mogelijk bedrijven, scholen en restaurants op om 1 dag geen vlees te eten.

Lees verder >

donateur foodwatch

Donateur geworden van Foodwatch.nl, dé onafhankelijke voedselwaakhond van Nederland

Ik ben vandaag donateur geworden van Foodwatch.nl, dé onafhankelijke voedselwaakhond van Nederland. Ik vind het belangrijk dat er een onafhankelijke organisatie waakt over onze gezondheid en de voeding die wij tot ons nemen en dan is het donateurschap van Foodwatch.nl een logische stap. Misleidende marketing Bij zeker 30% van alle voedingsproducten is sprake van grove … Lees verder >

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest