ADHD kinderen ritalin zegen probleem

ADHD, kinderen massaal aan de ritalin, zegen of probleem?

Onze gezondheid, in het algemeen, gaat achteruit en hard ook. We worden steeds zwaarder; in 2040 heeft 62% van de volwassen Nederlanders overgewicht. Bij mannen neemt vooral matig overgewicht toe, bij vrouwen is dat vooral ernstig overgewicht. In 2015 had 50% van de mensen minimaal één chronische aandoening; in 2040 is dat 54%. Eén op … Lees verder >

Laten wij onze kinderen verzieken?

Laten wij onze kinderen verzieken? Dat is echt een serieuze vraag. Je zou denken dat wij het nog nooit zo goed gehad hebben als nu?! Dat klopt misschien financieel wel maar onze gezondheid en met name die van onze kinderen holt achteruit. Dat is te danken aan onze leefwijze, grotendeels ingegeven door de voedingsindustrie en … Lees verder >

Steeds jonger obesitas hoge bloeddruk

Steeds jonger obesitas hoge bloeddruk en te veel kinderreclame

Kinderen hebben op steeds jongere leeftijd obesitas en hoge bloeddruk en er is nog steeds te veel kinderreclame voor ongezond eten, zou daar een verband zijn? Minister Schippers gelooft in zelfregulering voedselindustrie en dit is het resultaat. Onze kinderen worden op steeds jongere leeftijd ziek van ongezonde voeding en de voedingsindustrie doet helemaal niets, sterker … Lees verder >

Voedselfabrikanten overtreden massaal de reclameregels kindermarketing

Je zal maar voor zo’n bedrijf werken dat je zelfs de regels overtreed om maar meer omzet te genereren. Ze hebben heel veel mooie woorden maar hun daden laten zien wat ze werkelijk willen. Geld verdienen ten koste van alles, zelfs onze kinderen. 12 voedselfabrikanten hebben de reclameregels voor kindermarketing overtreden. Dit heeft de Reclame … Lees verder >

Kindermarketing te vet, te zoet en te zout voedsel voor onze kinderen

Kindermarketing te vet, te zoet en te zout voedsel voor kinderenTe dikke kinderen is een steeds groter probleem aan het worden in Nederland en dit komt met name door het eten van te vet, te zoet en te zout voedsel.

Nu kun je natuurlijk voor groenten en fruit kiezen maar dat is in deze maatschappij steeds moeilijker gezien het aanbod en de manier waarop dit aan de man gebracht wordt.

Je zou denken dat de voedselindustrie, zeker als het om kinderen gaat, probeert zo gezond mogelijk voedsel te maken. Nou niets is minder waar. We hebben al eerder geschreven over de misleiding van de voedselindustrie, maar nu gaan ze wel erg ver en nemen totaal geen verantwoordelijkheid. Maar liefst 85 procent van het onderzochte kinderaanbod is te zoet, te zout of te vet, dus ongezond voor kinderen.

Uit een rapport van Foodwatch blijkt dat kinderen in de afgelopen decennia zijn uitgegroeid tot een zeer belangrijke doelgroep voor voedselfabrikanten. Speciale kindermarketeers volgen kinderen online, scannen hun gedrag, schakelen psychologen in en stellen zo gedetailleerd mogelijke, persoonlijke kindprofielen samen. Kindermarketeers het zal je beroep maar wezen.

Lees verder >

Fluoride in tandpasta gevaar voor de gezondheid? UPDATE

Fluoride dat het glazuur van tanden en kiezen versterkt en zo de vorming van gaatjes tegengaat. Dat is voor iedereen bekend en wordt met regelmaat verkondigd. Maar de andere kant van fluoride is dat dit een giftige stof is, die schadelijk is voor je lichaam en allerlei gezondheidsklachten kan veroorzaken. Het advies is dat je … Lees verder >

Kinderen en vegetarische voeding

kinderen vegetarisch eten soja melk vlees visWij eten zelf geen vlees, wel vis misschien een of twee keer per week. Weinig zuivelproducten en af en toe kaas en eieren.

Wij gebruiken weinig melk ook omdat studie uitwijst dat (veel) melk drinken niet gezond is, lees dit artikel over melk is ongezond. Nu hebben wij twee kinderen en volgen deze zelfde eetwijze. Nu kwam bij ons de vraag op hoe dat eigenlijk zit met kinderen die vegetarisch eten. Hier onder volgt wat informatie:

Als een kind alleen geen vlees eet zal het bij een gebalanceerd dieet geen voedingsstoffen tekort komen. Kinderen hebben meer energie en meer vet nodig dan een volwassene. Door een gezonde en evenwichtige voeding kunnen kinderen al zeer vroeg sterke beenderen en een stevig immuunsysteem ontwikkelen. Waardoor suikerziekte of hart- en vaatziekten minder grip op deze kinderen hebben.

Als je kind wel melk en eieren blijft consumeren, krijgt het ook genoeg vitamine B12, vitamine D en riboflavine (vitamine B2) binnen. De website van de Belgische vegetariërsbond EVA bevat veel informatie over kinderen en vegetarisme.

Lees verder >

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest