Gemberthee

Gember wordt gezien als krachtig en gezond voedsel en heeft anti-inflammatoire, anti-parasitaire, antivirale en antibacteriële eigenschappen en wordt ook vaak gebruikt als medicijn. Gember verbeterd de spijsvertering en de immuniteit, het verlicht pijn en het bestrijdt hart- en vaatziekten en astma. Een kop warme gemberthee verdrijft een kou in de winter en is efficiënter dan de meeste andere dranken. Het is rijk aan vitamine C, magnesium en andere mineralen die zeer gunstig zijn voor je algehele gezondheid.

Aantal personen:

1

Soort gerecht:

drinken

Hoofdingredient:

thee

Prepareertijd:

Kooktijd:

Totaaltijd:

Ingrediënten Gemberthee

 • Biologische honing
 • Kokosmelk
 • ¼ theelepel gemalen kurkuma
 • ¼ theelepel gemalen gember
 • Een kopje water
Gemberthee

Bereidingswijze Gemberthee

U zult gefascineerd zijn hoe makkelijk het is om gemberthee te bereiden. Eerst, kook het water en voeg er kurkuma en gember er aan toe. Laat het 7-10 minuten sudderen. Voeg de melk er aan toe en zeef dan de thee in een kopje. Voeg kruiden toe aan uw thee en geniet dan van deze fantastische en gezonde thee!

Hulpmiddelen

Pan
Lepel om te roeren

Voordelen voor je gezondheid

Gember heeft anti-inflammatoire, anti-parasitaire, antivirale en antibacteriële eigenschappen.

2 gedachten over “Gemberthee”

 1. Goede middag,

  Gemberthee is een van mijn favorieten. Een grote gemberwortel, in plakjes gesneden, laat ik eenmaal aan de kook, zeker 20-30 minuten inkoken. Afgekoeld doe ik het aftreksel in ijsklontzakjes en vries deze in.
  Evoila een tijd lang iedere dag een verwarmende gemberthee die ik aan kan vullen met een “ijsklontje” van uitgeperste limoen/citroensap. Deze thee drink ik graag als eerste ’s morgens.

  Met vriendelijke groet,
  Leonie

  Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest