Verband tussen mobieltjes en hersentumoren bewezen volgens Italiaanse rechter

Verband tussen mobieltjes hersentumoren bewezen Italiaanse rechterHet Italiaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat er een causaal verband bestaat tussen gebruik van mobiele telefoons en hersentumoren in een nu al historische zaak.

De uitspraak heeft een juridisch precedent geschept waardoor er nu verschillende rechtszaken kunnen volgen tegen fabrikanten van mobieltjes. Hiermee is aangetoond elektromagnetische straling is schadelijk.

De rechtszaak was aangespannen door de 60-jarige gepensioneerde zakenman Innocente Marcolini. Volgens hem heeft hij een hersentumor gekregen door gebruik van zijn mobiele telefoon. Nu is het wel zo dat deze man wel erg veel belde, ongeveer zes uur per dag gedurende 12 jaar. En een gedeeltelijk gedeeltelijk verlamd gezicht veroorzaakt heeft.

De Italiaanse rechter oordeelde in het voordeel van de zakenman, die daarmee toegeeft  dat er een causaal verband bestaat tussen het telefoongebruik en de tumor.

Innocente Marcolini; “Dit is belangrijk voor heel veel mensen. Ik wilde dit probleem openbaar wordt zodat veel meer mensen te weten komen wat het risico. Hij betoogde dat de elektromagnetische straling van mobiele telefoons cellen kan beschadigen, waardoor tumoren vaker voorkomen“.

Relatie tussen elektromagnetische golven en de ontwikkeling van tumoren

Oncoloog en hoogleraar Angelo Gino Levis, een belangrijke getuige zei; “Eindelijk is er een correlatie en is er officieel erkend dat er een relatie is tussen elektromagnetische golven en de ontwikkeling van tumoren. Tegen de zin van fabrikanten van mobiele telefoons die propaganda en onderzoek gefinancierde, dat het tegendeel zou moeten bewijzen“.

Nu is het afwachten wat er gaat gebeuren. Of er meer rechtszaken zullen volgen en en wat de reactie van de fabrikanten zal zijn. Momenteel heeft de World Health Organization mobiele telefoons aangemerkt als “kankerverwekkende stof”.

Bron: rt.com

Plaats een reactie

PureSupplementen

Natuurlijke vitaminen en mineralen, waar mogelijk van biologische oorsprong. Zonder hulpmiddelen of kunstmatige toevoegingen en goed opneembaar door ons lichaam.

Bestel natuurlijke vitaminen en mineralen >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This