flow meditatie

Flow en/of meditatie?

Flow en meditatie zijn twee verschillende dingen die wel met elkaar te maken hebben. Jezelf even vergeten/kwijt zijn. Flow is wanneer je met iets bezig bent en het gaat zo lekker dat je alles en iedereen om je heen vergeet. Als je een lange dag hebt gehad en je wilt lekker ontspannen en tot jezelf … Lees verder >

Yoga en meditatie

In onze dagelijkse hectiek is het moeilijk rust, energie en blijheid te vinden en ervaren. Je kunt dit, net als ik, onder meer krijgen door yoga en meditatie te beoefenen. Yoga en meditatie kunnen onze hersenen onze psyche en ons lichaam positief beïnvloeden. Yoga en meditatie zijn geschikt voor alle mensen, ongeacht leeftijd, geslacht of … Lees verder >

Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus

Ik ben zelf voor het eerst in aanraking gekomen met de techniek van Vipassana meditatie tijdens mijn reis in Azië. Ik heb daar samen met mijn vriendin in 1998 een reis, van bijna een jaar, gemaakt op de fiets. We hadden ons toen ingeschreven voor een 10-daagse cursus Vipassana in Thailand.

Suan Mokkh vipassana ThailandIn Suan Mokkh in het zuiden van Thailand heb ik mijn eerste cursus gedaan en dat was echt super. Prachtige omgeving, heerlijk eten en zeer vriendelijke mensen.

Het is het lekkere warme weer de mooie natuur, waaronder lotusbloemen en de warmwaterbronnen die het verblijf erg aangenaam maakte. Dit was en is een prachtige locatie om je eerste cursus te doen.

10 daagse Vipassana meditatie Dharamkot IndiaWe hebben deze 10 daagse nogmaals gedaan aan het einde van onze reis in India, het heette Dharamkot en is in  McLeodganj (Upper Dharmasala) aan de voet van het Himalayagebergte.

In Thailand werd het geleid door mensen uit Thailand in India werd het met name door Engelsen gedaan en was het een stuk soberder en strenger. Minder idyllisch maar je leert overal en het geeft weer een hele andere beleving.

Lees verder >

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest