Kurkuma Kefir

Kurkuma Kefir werkt dubbel op, en je hebt de kurkuma en de werking van de kefir die dit drankje vele helende eigenschappen voor het lichaam geven. Kurkuma bevat curcumine, de werkzame stof, dat kan helpen bij overgewicht, hoog cholesterol, darmklachten of ontstekingen. Kefir is een Probiotica, de 'goede' bacteriën die een positieve uitwerking hebben op je gezondheid. Meer dan 75% van je immuunsysteem bevindt zich in je spijsverteringskanaal. En Kefir is een rijke en gevarieerde bron van Probiotica en is goed voor de stoelgang, tegen stress, het maakt je botten sterker en je kunt er door afvallen.

Aantal personen:

n.v.t.

Soort gerecht:

drinken, tussendoortje

Hoofdingredient:

kurkuma

Prepareertijd:

Kooktijd:

Totaaltijd:

Ingrediënten Kurkuma Kefir

 • 1 kopje verse gedroogde kurkuma of ⅓ kopje gedroogde hele wortel
 • 1 kopje suiker, liefst biologisch
 • 1 stukje verse gember
 • ½ kopje Water Kefir-korrels
 • 3 liter gefilterd water
Kurkuma Kefir

Bereidingswijze Kurkuma Kefir

Schil de gember en kurkuma en hak ze grof. Giet het water in een pan en breng het aan de kook, gember en kurkuma toevoegen en even later sudderen op een laag pitje. Doe een deksel op de pan en laat dit zo een uur staan, daarna af laten koelen in de koelkast. Als het afgekoeld is haal het door een zeef, zodat je allen water overhoudt en ode het in een glazen pot. Voeg de suiker en waterkefirkorrels toe en roer tot alles is opgelost, dek het af met een theedoek en laat het 3 tot 5 dagen staan. Het is klaar wanneer het er bubbeltjes verschijnen en het een beetje zuur en pittig smaakt.

Hulpmiddelen

Een mesje, een glazen pot en een grote pan.

9 gedachten over “Kurkuma Kefir”

 1. Suiker??? En een heel kopje maar liefst…nu spreken jullie jezelf wel heel erg tegen.
  Elders op jullie pagina staat hoe ongezond dat is; ook de WHO beveelt aan het gebruik van suiker te beperken.

  Beantwoorden
  • Saskia,

   Dat klopt, maar kefir heeft suiker nodig om het proces op gang te helpen en houden. En als je suiker neemt met mate is er niet zoveel aan de hand, overdaad schaadt. En in dit proces wordt de suiker omgezet, dus zit er eigenlijk geen suiker meer in als je het drinkt 😉

   Beantwoorden
 2. Wat ik me afvraag, ik gebruik al enige jaren water kefir. Voor zover ik weet is gember en kefir korrels geen goede kombi de korrels worden daar alleen kleiner van, waardoor de kefir dus ook anders zal zijn. Is het niet beter om het drankje wat je gemaakt hebt van kurkuma en gember in de reeds gemaakte kefir als 2e fermentatie te doen, zodat je op die manier een gezonde drank krijgt?
  Gr. Susan

  Beantwoorden
 3. Interessant. Maar zoals we weten is gember antibacterieel dus ik zou dit sterk afraden. Ik zou dit weel in een 2e fermentatie aandurven, zonder de korrels. Maar spaar de korrels aub 🙂
  @Saskia: kefir leeft op suiker, anders kan er geen fermentatie plaatsvinden, dus geef je kefir aub de voeding die het nodig heeft 🙂 Daar worden de korrels alleen maar gezonder van.

  Beantwoorden
 4. Kefir is vos mij pre-biotica: voedingsstoffen waar darmbacteriën blij van worden.
  Probiotica zijn de bacteriën zelf die je opgelost in vloeistof tot je neemt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest