Gevaar van elektromagnetische straling mobile telefoons en draadloze WiFi routers

WiFiEen gesprek met mijn kinderen over mobiele telefoons, iPods en computers. Eigenlijk over het gevaar daarvan.

Wij zitten als ouders een beetje op de wip, aan de ene kant willen we het niet verbieden, maar aan de andere kant zien we steeds meer de gevaren.

Feiten over gevaar van elektromagnetische straling

Een uitzending van Zembla.
Titel: Ziek van je mobieltje
Uitspraak in deze aflevering: Houd hem niet tegen je oor, draag hem niet in je binnenzak en leg hem niet vlak naast je op het nachtkastje: de mobiele telefoon. Want de straling die ons mobieltje uitzendt is mogelijk kankerverwekkend, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie die vorig jaar onderzoek deed naar gezondheidsrisico’s en mobiel bellen.

Het wereldwijd toenemen van hersen- en oortumoren brengt de WHO in verband met langdurig bellen. Vooral kinderen lopen risico, omdat telefoonstraling dieper het kinderbrein binnendringt dan bij volwassenen.

Om kinderen te beschermen hebben landen als Frankrijk en Oostenrijk mobiel bellen op scholen verboden. In Nederland is het opvallend stil. In ZEMBLA aandacht voor de onderschatte gevaren van de mobiele telefoon.

Best heftig zou je zo zeggen, zelf verboden in een aantal landen en wat zegt onze regering:
De Nederlandse overheid neemt geen voorzorgsmaatregelen uit vrees voor onnodige onrust. In ZEMBLA zegt professor E. Lebret van het Kennisplatform Elektromagnetische Velden dat er geen onomstotelijk bewijs is dat mobiel bellen tot schadelijke gezondheidseffecten leidt. ‘Als je er zo weinig over weet, dan maak je mensen onnodig ongerust als je vanuit voorzorg actief informatie gaat verspreiden’, aldus Lebret.

Dat is nogal een uitspraak als het over onze kinderen gaat ‘onomstotelijk bewezen’ ik vind voorkomen altijd nog beter dan genezen, of in ieder geval er bewust mee omgaan.

Bekijk de hele aflevering:

Nog een voorbeeld.

Studenten komen er achter dat planten niet groeien in de buurt van een draadloze WiFi router, je weet wel zo’n ding die heel veel mensen in huis hebben staan om draadloos internet te hebben.

Experiment:

Vijf studenten uit Denemarken hebben een wetenschappelijk experiment uitgevoerd dat opschudding veroorzaakt  in de wetenschappelijke wereld.

Het begon met een opmerking en een vraag. De meisjes merkten dat als ze ’s nachts met hun mobiele telefoons in de buurt van hun hoofd sliepen, ze vaak moeite hadden met concentreren de volgende dag op school. Zij wilden het effect van straling van een mobiel  testen op mensen, maar hun school, Hjallerup School in Denemarken, heeft niet het materiaal om een dergelijk experiment uit te voeren. Daarom hebben de meisjes het experiment uitgevoerd dat het effect van straling van een draadloze router op een plant zou testen.

De leerlingen geplaatst zes trays gevuld met tuinkers in een kamer zonder straling, en zes trays van de zaden in een andere kamer naast de twee draadloze WiFi routers die volgens de berekeningen van de meisjes ‘, over de zelfde soort straling beschikken als een gewone mobiele telefoon.

In de 12 dagen daarna, werd er gemeten, gewogen en gefotografeerd. Tegen het einde van het experiment waren de resultaten overduidelijk – de tuinkers zaden geplaatst in de buurt van de router waren niet gegroeid. Velen van hen waren helemaal dood. Terwijl de tuinkers zaden geplant in de andere kamer, weg van de routers, rijkelijk groeide en zelfs bloeide.

Natuurlijk is dit niet een echt wetenschappelijk experiment uitgevoerd in een laboratorium enz, maar toch het zet je aan het denken en is zijn minst merkwaardig te noemen.

Toen ik dat bericht las dacht ik: vreemd dat een stel middelbare scholieren daar achter moeten komen en niet de verspreiders van dit soort apparaten, maar dit terzijde.

Bronnen: dr.dk | Zembla.vara.nl

Hoe pak jij je kinderen aan als het gaat om een mobiele telefoon, iPod, draadloos internet enz?

Bij ons staat de draadloze router uit en is verbonden d.m.v. een kabel. Wij beperken het aantal uren van onze kinderen en proberen steeds uit te leggen waarom. We proberen ze i.p.v. computeren enz mee naar buiten te nemen of een spelletje met ze te doen, anders ‘gaan ze zich vervelen’

Ik zou graag willen weten wat jullie doen?
Wat zijn jullie oplossingen of ideeën?
laat het me weten via onderstaand reactie formulier of reageer via Facebook.

2 gedachten over “Gevaar van elektromagnetische straling mobile telefoons en draadloze WiFi routers”

 1. Ik vind het inderdaad een heel goeie vraag die je daar stelt, Robert!

  Ik heb geen kinderen, maar voor mij is dit thema momenteel erg belangrijk in het vraagstuk of ik überhaupt nu wel kinderen wil met deze ongezonde ontwikkeling..

  Mede om hierin gedaan te hebben wat ik kan heb ik deze petitie gemaakt. Deze heeft in enkele weken al meer dan 2000 handtekeningen mogen ontvangen, dus meer mensen zijn wakker.

  Help je mee?

  Alvast bedankt!

  http://www.petitie-electrosmog.nl

  groetjes,
  Marloes

  Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This