Slimme meters doel is ons in de gaten te houden

Slimme meters doel is ons in de gaten te houdenSlimme meters het doet vermoeden dat het echt heel veel voordelen biedt om zo’n ding in huis te hebben maar steeds meer komt aan het licht dat dit niet het geval is. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat deze slimme meter misschien toch wel meer doet als alleen maar ‘slim meten’.

Het wordt steeds duidelijker waartoe deze slimme meter toe in staat is en waarom deze nu in sneltreinvaart wereldwijd word uitgerold.

De belangrijkste nadelen van de slimme meter op een rij:

 1. de slimme meter geeft straling af
 2. meet je gegevens en dat maakt het privacygevoelig
 3. is van buiten af aan te sturen
 4. is door hackers te misbruiken

Slimme meters of smart meters zijn echt slim, maar wel in uw nadeel!
Energiemaatschappijen en andere ‘instanties’, kunnen via slimme meters precies zien welke televisieprogramma’s en films consumenten kijken. Dat onthulden onderzoekers al in 2011 in Berlijn. Tijdens de lezing ‘Smart Hacking for Privacy’ werd naar de privacygevolgen van slimme meters gekeken.

De verbindingen zijn niet altijd even veilig en daardoor kunnen uw gegevens op straat komen liggen. Consumenten kunnen via de webinterface alleen de laatste drie maanden zien, maar onderzoekers Carluccio en Brinkhaus ontdekten dat alle persoonlijke gegevens die de slimme meter verzamelt en doorstuurt, voor altijd op de servers van de energiemaatschappij blijven staan.

Slimme meters is een onderwerp wat de mensen blijft bezig houden, zo blijkt uit de grote hoeveelheid reacties dat wij gekregen hebben bij de berichten:
Lage niveaus straling WiFi mobiele telefoons slimme meters gevaarlijk
De nadelen van de slimme meter en hoe je die kunt weigeren

Volgens Tros Radar wat een onderzoek liet uitvoeren zit 70% van de consumenten niet zit te wachten op de ‘slimme‘ digitale energiemeter. En ruim 65% van de respondenten maakt zich zorgen over hun privacy, omdat de energieleverancier door de slimme meter precies kan zien wanneer iemand thuis is en tot op het kwartier nauwkeurig al het energiegebruik kan monitoren.

Kijkgedrag
De slimme meter blijkt het stroomverbruik in intervallen van twee seconden te controleren. Aan de hand van het stroomverbruik van verschillende elektronische apparaten is het mogelijk om te laten zien wanneer de koelkast aan staat, of wanneer iemand thuis komt of gaat slapen.

Aan de hand van het stroomverbruik gebaseerd op de helderheid van het scherm bij verschillende televisieprogramma’s en films, is het kijkgedrag relatief simpel vast te stellen. Aan de hand van de informatie die de slimme meter doorstuurt, kan de energiemaatschappij zien welke films klanten bekijken. De energiemaatschappij in kwestie beloofde beterschap en gaat de gegevens beter beschermen en de interval aanpasbaar maken.

Take Back Your Power – Full Documentary

Ze brengen alsof het draait om gebruiksgemak en dat het energie- en kostenbesparing is. Maar wat zijn nou echt de gevolgen voor uw privacy, gezondheid en portemonnee als u een slimme meter in huis haalt? Bekijk onderstaande documentaire en zie waarom ze graag willen waarom deze meter bij u in huis komt.

Conclusie Slimme meters:

Ik vind dat je in ieder geval bovenstaande moet weten zodat je een betere, bewuste keuze kunt maken. Ikzelf ga de meter weigeren, wat gelukkig kan, al was het maar om de straling die de Slimme meters afgeven. Verder hoor ik graag van anderen wat hun mening/ervaring is met deze slimme meters.
Bron: Wanttoknow.nl

3 gedachten over “Slimme meters doel is ons in de gaten te houden”

 1. Lieve mensen doe aub research. Zoek op smartmeter op YouTube en bekijk eens wat filmpjes. Er komt van deze meter straling af die variert tussen de 50 en 500 watt. Een soort mini magnetron dus. Als je het big bother verhaal niet gelooft, is dit zeker een reden om deze meter te weigeren. Uit naam van uw eigen gezondheid

  Beantwoorden
  • Er zijn meerdere reden om een slimme meter te weigeren. Maar de netwerkbeheerders zetten alles op alles om iedere er een aan te smeren. Ondanks de hoge kosten, dus er moet voor hun wat te halen zijn.

   Beantwoorden
 2. klopt als een bus, liander tracht al een hele tijd een afspraak te maken voor het plaatsen van een smartmeter. men schreef zelfs dat het met veiligheid te maken had. ik heb een achtergrond in elektrotechniek. de oude kilowatt uur meter (Kwh) doet het prima, en ze worden nog
  steeds gemaakt en verkocht, dus er is geen spraken van on veiligheid. deze meter wordt al ik weet niet hoelang gebruikt, meer dan 40 jaar wereld wijd, en zonder problemen. vraag mij alleen af of ook de watermeter “smart” is want ook die wil men steeds vervangen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This