De macht van de mobiele telefoon lobby en telefoon verslaving

De macht van de mobiele telefoon lobby. In een onthullende reportage op de Belgische televisie vertellen verschillende wetenschappers en stralingsexperts hoe ze door de mobiele telefonie-industrie al jarenlang worden gedwarsboomd of zelfs bedreigd, dat gebeurd iedere keer als ze een onderzoek publiceren dat de schadelijke effecten van onze gsm’s en smartphones aantoont. Volgens sommigen gaat het om maffiapraktijken: van het in de hand werken van ontslag, over druk zetten op hun gezinnen, tot zelfs brandstichting bij de wetenschappers thuis.

Het komt er dus eigenlijk op neer dat wie durft te beweren, of beter nog kan bewijzen, dat de mobiel telefoon schadelijk is voor onze gezondheid wordt afgestraft! Wetenschappers zeggen dat ze systematische bedreigd worden door de machtige industrie. Deze industrie heeft een machtige lobby en de vraag is dan onmiddellijk:

Hoe geloofwaardig zijn de onderzoeken die beweren dat elektro magnetische straling en daarmee de mobiele telefoon geen enkel kwaad kunnen?!

De macht van de mobiele telefoon lobby

De snel groeide industrie van de mobiele telefoon is inmiddels een van de de grootste en meest machtige industrieën ter wereld.
Even wat cijfers:

In de 1993 waren er 35 miljoen mobiele telefoons in 2013 zijn dat er al 6,8 miljard. Dit houdt in der meer in dat er in het westen meer GSM contracten zijn dan mensen! Daarmee is het stralingsniveau van de elektro magnetische straling evenredig toegenomen en dat blijft het ook doen.

Aan het woord komen onder meer dr. Repacholi, toen werkend voor de WHO, die via eigen onderzoek er achter komt dat elektro magnetische straling en daarmee de mobiele telefoon wel degelijk schadelijk is voor onze gezondheid. Later maakt hij een ommekeer en verteld het tegenovergestelde, mobile telefoons zijn niet schadelijk. Later wordt deze zelfde onderzoeker ontslagen bij de WHO omdat hij de regels heeft overtreden. Hij had namelijk rechtstreeks geld, en nog wat andere zaken, aangenomen van de mobiele telefoon industrie, hij werkt nu als consultant voor die zelfde industrie.

Nog een voorbeeld; dr. George Carlo krijgt 22,5 miljoen dollar om een onderzoek te leiden dan moet bewijzen dat mobiele telefoons veilig zijn voor onze gezondheid, maar hij vindt het tegenovergestelde en onthuld dit.
Zijn conclusie:

We hebben nu direct bewijs dat mobiele telefoons schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Dit gebeurd om 2 manieren:

 • direct in het DNA, dat kanker en andere ziekten kan veroorzaken
 • en een verhoogd risico op een zeldzame vorm van hersenkanker

Hij maakte zich zorgen omdat er dus miljarden gebruikers zijn van mobiele telefoons en daarmee komt hun gezondheid in gevaar. En hij wist als ik dit publiceer komt hij zelf in de gevarenzone, want de mobiele telefoonindustrie wilde dit graag binnenkamers houden.

En niet ten onrechte de industrie lanceerde een lastercampagne tegen de wetenschappers, die ervoor zorgde dat ze jarenlang worden gedwarsboomd en zelfs bedreigd en hun vervolgonderzoek niet werd goedgekeurd. Een ander gevolg is dat veel wetenschappers die onderzoek deden naar de schadelijke gevolgen van de mobiele telefoon geen werk meer hebben in hun vakgebied.

Volgens sommigen gaat het om maffiapraktijken: van ontslag in de hand werken, over druk zetten op gezinnen, tot zelfs brandstichting bij wetenschappers thuis. Er is 1 journalist die hier uitvoerig onderzoek naar deed en geschrokken is van de resultaten, dat is Tina Gobel, zei schreef het artikel Strahlenschmutz.

De rechtszaak tegen de mobiele telefoon-industrie

Enkele wetenschappers en een advocatenkantoor zijn een rechtszaak begonnen tegen de mobiele telefoon-industrie. Zei hebben 6 mensen die de kwalijke gevolgen hebben ondervonden van de mobiele telefoon en willen schadevergoeding. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een mega proces in de USA, in eerste instantie zijn successen geboekt, er volgt een hoger beroep.

Dat mobiele telefoons straling uitsturen en dat die straling een zeker effect heeft op onze hersenen is bekend. Maar hoe groot is die schade? En waarom is daar geen duidelijkheid over? In een onthullende reportage vertellen verschillende wetenschappers en stralingsexperten de negatieve gevolgen van de mobiele telefoon. Een reportage van het VTM programma Telefacts:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=pKUGJsjQeGY[/embedyt]

Elektro magnetische straling is bewezen gevaarlijk

Een team van 31 wetenschappers uit 14 landen, kwam tot deze conclusie, na een onderzoek naar alle wetenschappelijke studies, dat er op dit moment voldoende bewijzen zijn rondom de invloed van mobiel bellen op onze gezondheid. En daarmee mobiele telefoons, te categoriseren onder ‘mogelijk kankerverwekkend voor mensen’. bron

HF straling veroorzaakt:  chronische vermoeidheid, ontstekingsreacties, oorsuizen, allergische reacties, aantasting immuunsysteem en DNA schade ver onder de huidige normen. Verslechterde vruchtbaarheid met een sterk verhoogd risico op gedragsproblemen en neurologische afwijkingen. Concentratie-, slaap  en leerproblemen. En een verhoogde kans op kanker. (bron)

Elektro Magnetische Straling: Dit zegt het WHO er over: De straling van mobiele telefoons kan mogelijk kanker veroorzaken, aldus een rapport van de WHO, de Wereld Gezondheidsorganisatie. Volgens deze organisatie vallen mobiele telefoons nu in dezelfde categorie ‘mogelijk kankerverwekkend’, als lood, uitlaatgassen en chloroform.

Verder nog bewezen schadelijke effecten van mobiele telefoons

 • Belasting van ons neurologisch systeem als gevolg van hoogfrequente straling (bron)
 • Elektro Magnetische Straling (EMS): Mobiele telefoons veroorzaken mannelijke onvruchtbaarheid! Het ziet er namelijk naar uit, dat nieuw onderzoek aantoont, dat de heftig-stralende mobiele telefoons, bijv. de generatie internet-telefoons, de kwaliteit van het mannelijk sperma aanzienlijk negatief beïnvloedt. bron
 • Slaapstoornissen als gevolg van Wifi en Gsm (bron)
 • Afname melatonine in de hersenen (dag/nacht ritme verstoring, afname bescherming van cellen) (bron)
 • Bij veelvuldig gebruik van mobiele telefoon (meer dan half uur per dag) door zwangere moeder 50% meer kans op gedragsproblemen bij het kind. (bron)

Gebeurd er dan helemaal niets?

Als je dit allemaal leest en om je heen kijkt vraag je je terecht af, gebeurd er dan helemaal niets? Hert antwoord jawel er zijn regeringen die hun verantwoordelijkheid nemen en maatrgeelen nemen, met name tegen de meest kwetsbare groep, jonge kinderen en zwangere vrouwen.

 • Wifi en mobiele telefoons zijn op scholen in Frankrijk verboden, en de Europese Raad adviseert om mobiele telefoons op scholen te verbieden voor kinderen (bron)
 • Dect telefoons en Dect babyfoons zijn in Israël verboden om de veel te hoge schadelijke straling (bron)
 • De Russische gezondheidsraad adviseert zwangere vrouwen en mensen onder de 18 jaar om niet te bellen met een mobiele telefoon (bron)
 • Een mobiele telefoon is voor kinderen tot 7 jaar verboden in België (bron)
 • Adviseert de Raad van Europa om Landelijk voorlichting te geven rondom dit onderwerp (bron)
 • De Italiaanse en Israëlische gerechtshof erkennen het verband tussen hersenkanker en Gsm (bron)

bron

Nomofobie. De macht van de smartphone. Ben ik verslaafd?

mobiele telefoon lobby macht telefoon verslaving

Een bijkomend probleem is dat met name jonge mensen steeds vaker en langduriger gebruik maken van de mobiele telefoon en daardoor steeds meer bloot komen staan aan de schadelijke elektro magnetische straling van mobile telefoons. Enquêtes laten zien dat veel Nederlanders behoorlijk verslaafd zijn aan hun mobiele telefoon. De helft kijkt meer dan tien keer per uur op zijn telefoon: dat is een keer per 6 minuten.  Een kwart checkt zelfs tussen de tien en twintig keer per uur zijn telefoon.

Jonge mensen kunnen zich amper een leven voorstellen zonder smartphone. De helft van de jongeren tussen de 8 en 18 jaar zegt zelfs niet zonder telefoon te kunnen. Het is vooral een verslaving aan sociale media zoals Facebook en Twitter en aan gamen.

Nomofobie is een angststoornis waarbij je bang bent dat je niet bereikbaar bent of dat je hem kwijtraakt.” bron

Conclusie

Ik gebruik mijn mobiele telefoon voor mijn werk en voor de rest niet zo heel veel. Maar ik zie bij mijn kinderen dat het gebruik steeds meer toeneemt. Daar is niet zo maar een oplossing voor, omdat een mobiele telefoon ook must is geworden, kijk bijvoorbeeld naar de middelbare school daar kun je niet meer zonder. Ik vind wel dat we bewust moeten worden van de gevaren en elkaar daar over moeten informeren.

Het is natuurlijk schandalig dat de industrie van de mobiele telefoons dit verborgen probeert te houden. Ze kunnen/moeten hun verantwoordelijkheid nemen en een deel van de winst terug investeren in een beter product met minder straling en minder gevaar voor onszelf en onze kinderen.

Ook de beleidsmakers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Zoals scholen moeten vaker overwegen om een een bedraad netwerk aan te leggen i.p.v. overal en altijd Wifi. En ook onze regering moet niet alleen kijken naar de industrie maar naar de partij die ze eigenlijk moeten vertegenwoordigen, wij het volk.

Bron afbeelding

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This