Er worden miljoenen tonnen E171, ook wel titaandioxide, wereldwijd geproduceerd per jaar. De belangrijkste reden voor het gebruiken hiervan is dat het de kleur wit en helderheid toevoegt aan producten en het helpt tegen verkleuring. E171 wordt niet alleen veel toegepast in levensmiddelen maar ook in geneesmiddelen, papier en cosmetica. E171 weerspiegelt ultraviolet (UV) licht, daarom… lees verder.
E-nummers
Lijst E-nummers
Lijst E-nummers, in theorie zijn alle E-nummers veilig, want dat wordt gezegd door de EFSA, de Europese voedselautoriteit. Toch zijn er heel veel E-nummers omstreden. En het is veranderlijk want er zijn E-nummers die inmiddels verboden zijn die vroeger ook zogenaamd veilig waren. Ik vind het nog steeds vreemd dat wij allerlei, in de fabriek,… lees verder.
Bewustwording werkt, Honig zonder E-nummers en lijst E-nummers
Mijn doel van deze website is om mensen bewust te maken over voeding en gezondheid, deze keer de E-nummers. En mede daardoor neemt de bewustwording toe, mensen worden steeds kritischer/bewuster t.o.v. hun voeding, en terecht want er wordt nogal wat rotzooi verkocht. E-nummers zijn hulpstoffen die goedgekeurd zijn door de Europese unie. In een klein… lees verder.
Nanotechnologie een bedreiging voor ons voedsel
De voedselindustrie doet veel onderzoek naar nanotechnologie. Nanosensoren kunnen waarschuwen voor besmetting of bederf. Nieuw verpakkingsmateriaal doodt bacteriën. Andere nanotechnieken geven smaak, maar geen calorieën aan het eten. Mijn vraag is zitten wij hier op te wachten en is dit geen deze nanotechnologie een bedreiging voor ons voedsel? Wat is nanotechnologie Nanotechnologie is de techniek… lees verder.
Albert Heijn stopt met verkoop omstreden E-nummers, kleurstoffen
Consumentenorganisatie Foodwatch heeft vorige maand actie gevoerd tegen producten waar deze zogenoemde ‘Southampton Six’ kleurstoffen in zitten. Foodwatch vindt dat de kleurstoffen – E102, E104, E110, E122, E124 of E129 – helemaal niet in voedsel thuishoren. En daar hebben ze natuurlijk gelijk in. Onze mening telt, de consument is de baas De grote bedrijven zijn… lees verder.
Kleurstoffen maken kinderen hyperactief maar blijven gewoon in winkel
Wanneer komt er een tijd dat supermarkten niet alleen maar kijken naar het geld maar hun verantwoordelijkheid nemen en ongezonde voeding uit de schappen haalt? Ik denk dat die tijd er aan zit te komen, mensen worden steeds bewuster. Gezonde voeding is de manier om gezond te worden en te blijven. En ongezonde voeding gaat… lees verder.
Ontvang meldingen over je gezondheid, voeding en supplementen
Gezondheid & Voeding wil jou graag op de hoogte houden over de laatste ontwikkelingen, als het gaat over gezonde voeding, hoe en wat je het beste kunt eten en hoe belangrijk ontspanning en goed slaap is. Voer hieronder je e-mailadres in om je te abonneren op onze lijst met e-mailaankondigingen.
Je privacy is beschermd en je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Abonneer je nu als je echt alles wilt weten over je gezondheid en wat het beste is om te eten, zo objectief mogelijk gebracht, met een open kijk op de wereld, die in mijn ogen altijd dicht bij de natuur moet staan.
Bedankt voor je inschrijving
Zodra je op inschrijven klikt, sturen we je een e-mail met de vraag je gratis abonnement te bevestigen.