Oergranen goed voor je gezondheid

Oergranen goed voor je gezondheid, gelukkig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor pure, onbewerkte en eerlijke ingrediënten in hun voeding. Oergranen zijn minder bewerkt en bevatten bijna geen bestrijdingsmiddelen, zij helpen de risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals hoog cholesterol en bloedsuiker, te verlagen. De natuurlijke oergranen bevatten specifieke aminozuren en een hoog … Lees verder >

Vervangers van tarwe een koolhydraat arm dieet zoals Broodbuik of Paleo

Vervangers van tarwe of een koolhydraat arm dieet zoals Broodbuik of Paleo. Je ziet steeds meer mensen hier iets van proberen, omdat het hip is of omdat er meer achter zit dan dat?! Tarwe, steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Gluten kunnen je spijsvertering en je darmstelsel verstoren, ze … Lees verder >

tarwe fytinezuur gluten ongezond

Zonder tarwe, fytinezuur en gluten ben je gezonder, energieker en slanker

tarwe fytinezuur gluten ongezondZonder tarwe, fytinezuur en gluten ben je gezonder, energieker en slanker. En gezonder leven willen we natuurlijk allemaal. Nu is Nederland een echt broodland en hoe kunnen we dat eten zonder deze kwalijke stoffen?

De mensen die eten volgens het Paleo principe, eten wat de oermensen aten. En het lijkt er steeds meer op dat die manier van eten nog het dichts bij ons ligt. Ons lichaam is nog helemaal niet gewend om al dat moderne, bewerkte, voedsel te verdragen.

Paleo voeding bestaat voor een groot deel uit dierlijke eiwitten en vetten, groente, fruit, eieren, noten en honing. Geen suikers, geen granen, geen brood, geen melk, kaas en geen aardappelen.

Zij mijden dus graanproducten omdat ze veel koolhydraten bevatten, maar ook omdat er gluten in zitten. En gluten zijn slecht voor iedereen blijkt uit steeds meer onderzoek. De menselijke spijsvertering, nog steeds in oermens status, weet niet goed raad met het gluteneiwit, en verteert het maar half. Na een maaltijd met granen circuleren er allerlei eiwitten in het lichaam, die ons immuunsysteem herkent als lichaamsvreemde indringers en reageert met ontstekingsreacties.

Het moderne tarwe lijkt nog maar weinig op het oorspronkelijke graan waar ze van afstamt. De voorbije decennia is tarwe eigenlijk een product van genetisch geknutsel van de agrarische sector geworden, dit om de opbrengsten te verhogen en de gevoeligheid voor ziektes en externe invloeden, zoals droogte, te verminderen. Maar er is, zoals gewoonlijk, totaal geen rekening gehouden met hoe wij als mensen er op reageren, en dat is vreemd want wij moeten er toch van leven.

Lees verder >

Oervoeding beste en meest gezonde dieet

oervoeding minder koolhydraten meer eiwitten meer omega 3Oervoeding is het beste en meest gezonde dieet voor de mens omdat het dicht bij ons DNA staat. Het menselijk DNA heeft zich afgestemd op het in de oudheid beschikbare voedsel. Promovendus Remko Kuipers onderzocht waar onze voorouders leefden, maakte een reconstructie van hun voeding en onderzocht de voeding van traditioneel levende Oost-Afrikaanse volkeren in de huidige tijd.

Kuipers concludeert dat terugkeer naar de voedingsgewoonten uit de Steentijd oervoeding, vertaald naar de cultuur van de 21e eeuw, een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren aan gezond ouder worden.

Kuipers toont aan dat de voeding uit meer eiwitten, minder koolhydraten, minder linolzuur en meer omega-3 vetzuren moet bevatten.

Lees verder >

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest