Gouden melk

Kurkuma wordt steeds bekender en steeds meer mensen leren de genezende werking van kurkuma kennen. Om hier echt gebruik van te kunnen heb je per dag ongeveer 2 a 3 theelepels nodig, en als je het goed wilt doen doe je dit 40 dagen lang. Om dit makkelijker te maken help ik je een handje met een eenvoudig recept, genaamd Gouden Melk. Om de opneembaarheid en de werking te bevorderen is het verstandig om kurkuma altijd samen te gebruiken met peper en iets vet, zoals biologische kokosolie of olijfolie. Gouden melk is een eeuwenoud Ayurvedisch recept om in de avond te drinken en bevat veel helende eigenschappen voor het lichaam. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is kurkuma. Kurkuma bevat namelijk curcumine en over deze stof worden steeds meer helende eigenschappen bekend. Als je het onderstaande recept voor kurkuma volgt, maak je gebruik van de vele potentiële therapeutische eigenschappen. Een opsomming hiervan volgt hieronder.

Aantal personen:

n.v.t.

Soort gerecht:

drinken, tussendoortje

Hoofdingredient:

kurkuma

Prepareertijd:

Kooktijd:

Totaaltijd:

Ingrediënten Gouden melk

  • 200 ml amandelmelk
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl theelepel kurkuma
  • snufje zwarte peper
  • eventueel kokosolie
  • 1 el honing
Gouden melk

Bereidingswijze Gouden melk

Stap 1: Kurkuma Pasta: 1/4 kopje kurkuma poeder 1/2 theelepel zwarte gemalen peper 1/2 kopje gefilterd water Doe alle ingrediënten in een kleine pan en roer alles een paar minuten goed door op laag tot middelmatig vuur. Op het moment dat het dikker gaat worden is het goed, beetje saus-achtig, niet te droog, als dat wel gebeurd doe je er water bij. Bewaar de pasta in een schone glazen potje in de koelkast, daar blijft het ongeveer 2 weken goed. Stap 2: Gouden Melk 1 kopje amandel melk of hennep, kokosmelk, havermelk, rijstmelk, quinoa melk of spelt melk 1 theelepel kokosolie 1/4 theelepel of meer, kurkuma pasta Honing Kaneel Verwarm in een pannetje de melk en voeg hier de kurkuma pasta aan toe. Laat de melk niet koken, alleen warm worden, blijf roeren. Als de gouden melk warm genoeg is doe deze dan in een beker en doe er, na smaak, de kokosolie, honing en/of kaneel bij.

Meer informatie Gouden melk

De peper wordt toegevoegd aan het drankje omdat het het stofje peperine bevat, daardoor wordt de curumine, werkzame stof van kurkuma, beter in je lichaam opgenomen en wel met 200% De (kokos) olie zorgt ook voor een betere opname en verwerking van de curcumine door je lichaam. Ik meng de kurkuma ook door mijn fruitshake in de ochtend of doe het door het eten.

Let op: het is niet verstandig om kurkuma te gebruiken als je bloedverdunners gebruikt of als je zwanger bent. Kurkuma werkt namelijk ook licht bloedverdunnend.

2 gedachten over “Gouden melk”

  1. Ik neem elke ochtend 50 cc heet water, een eetlepel cocosvet, een paar draaien zwarte peper, een theelepel kurkuma, een 1/2 theelepel kaneel, 1/2 citroen, flink wat geraspte gember en een flinke scheut ahornsiroop. Goed begin vsn de dag!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest