Kleurstof E127 in je groenten en fruit

Kleurstof E127 in je groenten en fruit om het er frisser uit te laten zien. Als ik mijn groenten uit mijn eigen groentetuin haal ziet het er altijd fris uit, dus moet er een reden zijn dan ze er de kleurstof E127 in doen. Zou het eten dan toch misschien niet zo vers zijn?

Door dit soort filmpjes zal het vertrouwen in de voedingsindustrie steeds verder dalen, en terecht. Want laten we wel wezen je hebt geen kleurstof nodig in gezonde verse voeding, klaar!

Er is te zien hoe verkopers chemische stoffen injecteren in hun groenten en fruit, zodat ze er frisser uit zien. De gebruikte kleurstof heet erythrosine B of ook wel E127.

Kleurstof E127 / Erythrosine

E127 is een kers-roze, jodium-bevattende, synthetische kleurstof, genaamd Erythrosine (ook wel Erythrosine B of tetrajodofluoresceïne). In levensmiddelen wordt het gebruikt voor het kleuren van cocktailkersen of producten die buiten de EU komen. Opvallend, het gebruik van E127 in voedingsmiddelen is niet toegestaan in Noorwegen en de Verenigde Staten.

Conclusie
De Kleurstof E127 is niet echt een gevaarlijke stof, maar het is natuurlijk van de zotte dat gedaan wordt en ten tweede dat het toegestaan is om kleurstoffen in groenten en fruit te spuiten. Dat heet vol mij de zaak bedonderen en het is het onnodig toedienen van chemische stoffen aan je voeding.

Weer een reden meer om gewoon verse (biologische) groenten te kopen bij de boer om de hoek.

11 gedachten over “Kleurstof E127 in je groenten en fruit”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This