Eet geen dieren op Dierendag 4 oktober

Op Werelddierendag, 4 oktober, staan we stil bij de rechten van de dieren in onze samenleving. Maar de dieren in de vee-industrie worden vaak vergeten. Het zou natuurlijk raar zijn als je op dierendag wel dieren zou opeten.

De beste manier om deze dieren te helpen, is door ze niet op te eten en 1 dag vegetarisch te zijn. Dagelijks eten we gezamenlijk 400.000 dieren. Op EetGeenDierenDag gaan we voor 0!

Vlees is het meest milieubelastende onderdeel van onze voeding. Onze vleesconsumptie veroorzaakt honger in ontwikkelingslanden. Veel granen en soja worden uit ontwikkelingslanden gehaald om de dieren hier in de vee-industrie te voeden.

Bijna de helft van alles wat op de wereld geproduceerd aan granen, wordt gebruikt voor de westerse vleesindustrie en zou natuurlijk als eten voor de mensen daar moeten zijn.

Het is inmiddels zover dat er meer mensen dood gaan aan overgewicht dan aan tekort aan voedsel terwijl er nog steeds zo’n 1 miljard mensen iedere dag honger lijden.

Dus een mooi initiatief van Wakker Dier om op dierendag geen dieren te eten. Ze roepen daarbij zoveel mogelijk bedrijven, scholen en restaurants op om 1 dag geen vlees te eten.

Lees verder >

PureSupplementen

Natuurlijke vitaminen en mineralen, waar mogelijk van biologische oorsprong. Zonder hulpmiddelen of kunstmatige toevoegingen en goed opneembaar door ons lichaam.

Bestel natuurlijke vitaminen en mineralen >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest