Van te veel suiker consumeren wordt je dik. Van Fructose – een bestanddeel van suiker – wordt je niet alleen dik maar het maakt je nog lui ook en daardoor beweeg je minder. Dankzij de voedingsindustrie consumeren we teveel geraffineerde koolhydraten. Zeker door de anti vet hype zijn ze steeds meer suiker in onze voeding … Lees verder >
Waterkers en broccoli doden kankercellen binnen 24 uur, het is toch wonderlijk hoe goed de natuur voor ons zorgt. En het enige wat je hoeft te doen is gezond en gevarieerd te eten. Waterkers en broccoli, wij eten bijna iedere week broccoli maar eigenlijk zelden waterkers. Uit recente studies blijkt dat de beide kruisbloemigen waterkers … Lees verder >
Is biologisch eten gezonder dan bespoten eten? En wat doet biologisch eten met je lichaam? Pesticiden zitten op bijna al ons eten, het is eigenlijk heel gewoon geworden dat we dagelijks gif binnenkrijgen. Maar wat doet het eigenlijk met ons lichaam, onze gezondheid? Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die biologische producten eten minder pesticiden in … Lees verder >
Vervangers van tarwe of een koolhydraat arm dieet zoals Broodbuik of Paleo. Je ziet steeds meer mensen hier iets van proberen, omdat het hip is of omdat er meer achter zit dan dat?! Tarwe, steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Gluten kunnen je spijsvertering en je darmstelsel verstoren, ze … Lees verder >
Denk je dat je alleen gezonde, onbewerkte voedingsmiddelen eet? Lees dan het stuk hieronder en ga voortaan met een andere bewustzijn winkelen in de supermarkt. Joanna Blythman een journaliste van de krant The Gardian ging undercover en ontdekte dat zelfs je fruitsalade niet is wat het lijkt. We verwachten niet dat de autoriteiten giftige stoffen … Lees verder >
Nederland eet te weinig groente, fruit en vis. Maar 25% van de Nederlanders eet voldoende groeten, fruit en vis, dat is niet veel. Allochtonen doen het beter dan autochtonen. En ouderen doen het weer beter dan jongeren. Vrouwen doen het weer beter dan mannen wat betreft fruit en groenten eten ze ongeveer evenveel. De tendens … Lees verder >
Je weet dat de bananen in je keuken, naarmate ze langer liggen, bruiner en zoeter worden. Dit komt omdat de enzymen in de banaan het zetmeel omzetten, wat minder zoet is, in suiker. Fruitsuiker wel te verstaan wat gezond voor je is. Door dit omzetten is de banaan ook eenvoudiger op te nemen voor je … Lees verder >
Op gojibessen, chiazaad en quinoa zitten vaak resten van bestrijdingsmiddelen. Bij 12 van de 52 onderzochte monsters, ofwel in 23% van de gevallen, werd te veel gevonden. Het ging om 8 monsters van gojibessen, 3 monsters quinoa en 1 monster chiazaad. Het onderzoek is gedaan omdat er in het verleden een aantal mensen ziek was … Lees verder >
Kurkuma, Koenjit of Curcumine is een populair en veelgebruikt kruid, zowel in de keuken als voor de gezondheid. Ikzelf gebruik biologische kurkuma al een hele tijd als toevoeging in mijn eten en in mijn smoothie ’s morgens. Ik vind de smaak lekker in het eten, het is een geel kruid met een wat bittere smaak … Lees verder >
deLuchtfilter
Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.
Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.