Biologisch eten gezonder? Wat doet het met je lichaam?

Is biologisch eten gezonder dan bespoten eten? En wat doet biologisch eten met je lichaam? Pesticiden zitten op bijna al ons eten, het is eigenlijk heel gewoon geworden dat we dagelijks gif binnenkrijgen. Maar wat doet het eigenlijk met ons lichaam, onze gezondheid?

Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die biologische producten eten minder pesticiden in hun lichaam hebben, wat mij niet vreemd lijkt. De studie is gepubliceerd in het recente Environmental Health Perspectives van 5 februari 2015. Uit dat onderzoek komt naar voren dat mensen die veel biologische groenten en fruit eten minder pesticiden in hun urine hebben dan mensen die gangbaar geteelde voeding eten.

Een test met een Zweeds gezin die eigenlijk nooit biologisch eten, kregen 2 weken lang alles biologisch te eten. De meetresultaten laten zien dat er veel minder residuen in hun urine aanwezig is dan voor de test, het gezin is er van geschrokken.

Biologisch eten te duur?

Ook dit gezin had als belangrijkste argument dat biologisch eten te duur zou zijn. Dat hoeft niet, eet minder vlees van betere kwaliteit, snoep niet of heel weinig en vooral koop biologische seizoensgebonden producten, die zijn dan nauwelijks duurder dan gangbare groeten en fruit.

Kijk ook naar deze lijst en zie wat je wel en niet biologisch moet eten. In deze lijst vindt je groenten en fruit die veel of weinig met pesticiden bespoten worden. Voeding is om je te voeden en vormt de basis van je gezondheid, dat mag in mijn ogen wel wat meer kosten. Wat je voelt beter, fitter en gezonder en dat is wel wat extra’s waard.

Conclusie
Biologisch eten loont en hoeft niet perse veel duurder te zijn.

1 gedachte over “Biologisch eten gezonder? Wat doet het met je lichaam?”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This