Fructose maakt je extra dik doordat het je ook lui maakt

Van te veel suiker consumeren wordt je dik. Van Fructose – een bestanddeel van suiker – wordt je niet alleen dik maar het maakt je nog lui ook en daardoor beweeg je minder.

Dankzij de voedingsindustrie consumeren we teveel geraffineerde koolhydraten. Zeker door de anti vet hype zijn ze steeds meer suiker in onze voeding gaan doen om het vet te vervangen, en dat maakt het eigenlijk alleen maar erger. Want vet hoeft helemaal niet ongezond te zijn, steker nog het juiste vet is gezond. Suikers zijn niet gezond, en de aller-ongezondste geraffineerde koolhydraten zijn sucrose en fructose.

Fructose is een bestanddeel van sucrose, de gewone tafelsuiker, maar in steeds meer levensmiddelen zit alleen het deel fructose. Fructose is bijvoorbeeld een bestanddeel van High Fructose Corn Syrup (HFCS). Bij fructose wordt minder insuline aangemaakt door ons lichaam, daardoor blijft fructose langer in onze bloedbaan. Fructose wordt vaak omgezet in vet, waardoor je meer kans hebt op obesitas en hart- en vaatziekten. Doordat de lever overbelast wordt kan deze geen leptine aanmaken. Leptine is het hormoon dat aangeeft dat het verzadigingspunt is bereikt en daardoor blijf je dooreten. Wat voor de voedingsproducenten geen slechte zaak is maar voor ons des te meer.

Meer weten over de gevaren van suiker, bekijk dan onderstaande video:

Bron: doi.org

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This