Waterkers en broccoli doden kankercellen binnen 24 uur, het is toch wonderlijk hoe goed de natuur voor ons zorgt. En het enige wat je hoeft te doen is gezond en gevarieerd te eten. Waterkers en broccoli, wij eten bijna iedere week broccoli maar eigenlijk zelden waterkers.
Uit recente studies blijkt dat de beide kruisbloemigen waterkers en Broccoli het risico van verschillende soorten kanker verminderen en waterkers gaat beschadiging van het DNA tegen. Deze twee groenten bevatten glucosinolaten dat zijn fytochemicaliën die isothiocyanaten produceren, dit is wat de groenten hun anti-kanker effecten geeft. In waterkers zit zelfs een stof die de communicatie tussen de tumoren en het weefsel in je lichaam tegengaat en dat voorkomt meer groei.
Waterkers en broccoli doden kankercellen binnen 24 uur
Als je waterkers en broccoli goed kauwt produceert het fenantryl isothiocyanaat (PEITC). Hoge niveaus van de stoffen werken preventief tegen kanker het gaat dan niet alleen de tumoren tegen maar ook de stamcellen.
Chemotherapie kan er voor zorgen dat een tumor weg gaat maar de stamcellen blijven meestal aanwezig en daardoor kunnen de tumoren terug komen. Het behandelen van de kanker stamcellen met PEITC dood de stamcellen binnen 24 uur. Dus om preventief iets tegen kanker te doen kun je met regelmaat waterkers en broccoli eten, de wonderen der natuur.
Eten en bereiden van waterkers en broccoli
Waterkers kun je zelf kweken en komt ook in de natuur voor. Je kunt het rauw eten en heeft een beetje peperachtige smaak. Het groeit vrij gemakkelijk als je het maar nat houdt, en het heeft veel vitaminen en mineralen.
Broccoli kweek in mijn eigen groentetuin en anders koop in die op de biologische markt in Den Bosch. Ik heb deze wel eens rauw gegeten maar dat vind ik te sterk, in kook ze nu korte tijd en eet ze dan op.
Waterkers en broccoli zijn beide een superfood, goedkoop, gezond en puur natuur.
Bron: organichealth.co
Welke hoeveelhEid waterkers per dag week of maand is er nodig voor een juiste werking?
Dat is denk ik moeilijk te zeggen, ga het in ieder geval niet te veel eten, zoek een aantal recepten waar waterkers in zit en eet die dan met regelmaat.
Goede dag Robert, dit artikel is al ouder, maar ik lees het net omdat ik op zoek ben naar informatie over gebruik van waterkers. Ik wil het in gevriesdroogde vorm / capsules gaan gebruiken maar vraag me het volgende af. Weet jij of de voordelen/werkzaamheid daarvan te vergelijken is met de verse variant? Ik lees hierboven bijvoorbeeld: ” als je het goed kauwt produceert het fenantryl isothiocyanaat (PEITC)”. Dat kan uiteraard niet met de droge variant.
Vast hartelijk dank en groet, Ingrid Hoog
Ik denk dat de verse variant meer voordelen bied dan de andere, deze bevatten meer stoffen die ook vers zijn, dus ik zou de verse variant kiezen. Dit is zelf vrij eenvoudig te kweken. Misschien weet de verkopen van de capsules of deze werkzame stoffen nog steeds aanwezig zijn in hun variant.