Rijpe bananen gezonder dan onrijpe bananen

Je weet dat de bananen in je keuken, naarmate ze langer liggen, bruiner en zoeter worden. Dit komt omdat de enzymen in de banaan het zetmeel omzetten, wat minder zoet is, in suiker. Fruitsuiker wel te verstaan wat gezond voor je is.

Door dit omzetten is de banaan ook eenvoudiger op te nemen voor je darmen. Nu hebben Japanse onderzoekers ook nog eens ontdekt dat een rijpe banaan meer antioxidanten bevat. Maar er is nog meer. De donkere plekken die ontstaan na het rijpen, bevatten stoffen die kwaadaardige cellen tegen gaan waaronder kanker.

Hoe donkerder de plekken hoe sterker de werking is, een rijpe banaan bevat tot 8 x meer van deze stoffen dan een onrijpe banaan.

Wat is de beste tijd om een banaan te eten?

Dat is wanneer deze volledig rijp is. Behalve wanneer je last hebt van diabetes type 2, dan is het slim om de rijpe banaan samen te eten met een noten pasta, zoals pindakaas. De vetten in pindakaas vertragen de opname van suikers in je bloedbaan, zodat het niet in 1 x in je bloed terecht komt en het makkelijker opneembaar is voor je lichaam.

Bron: simpleorganiclife.org

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This