Hart en vaatziekten bestrijden en voorkomen met vitamine C

Een goedkope en effectieve aanpak van hart en vaatziekten is heel goed mogelijk. En dan niet met farmaceutische middelen, die eigenlijk alleen maar symptomen bestrijden maar “gewoon” door zorgvuldig gebruik te maken van specifieke en essentiële voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld vitamine C en andere vitamines, mineralen en aminozuren.

Cholesterol is niet de veroorzaker van hart en vaatziekten

CholesterolMedisch onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van cholesterol geen impact heeft op het cholesterolgehalte in het bloed of op eventuele hartziektes. Daarnaast is er nooit link aangetoond tussen de consumptie van verzadigd vet en hart- en vaatziekten.

En toch slikken wij massaal cholesterolverlagende medicijnen. Die overigens niet als doel hebben om ons te genezen maar om je cholesterol te verlagen. Maar de medicijnen doen verder niets aan de reden waarom je cholesterol zo hoog is, en dus slik je heel je leven medicijnen die waarschijnlijk niet afdoende helpen.

De traditionele geneeskunde en farmaceutische industrie richten zich vooral op het bestrijden van de symptomen. Verhoogde gehaltes van cholesterol en andere risicofactoren in het bloed zijn niet, zoals tot nu toe werd aangenomen, de oorzaak van hart- en vaatziekten, maar hooguit een gevolg van de aandoening die zich aan het ontwikkelen is.

Een optimale opname van natuurlijke vitaminen is veel belangrijker voor de afname van hart en vaatziekten dan het verlagen van het cholesterolgehalte in je bloed. Mensen in Europese landen hebben de grootste kans op hart en vaatziekten en, opmerkelijk, ook gemiddeld de laagste vitaminegehaltes in het bloed.

Lege bodems en kwalitatieve en kwantitatieve voeding

De lage vitaminegehaltes komt met name doordat er steeds minder mineralen in de grond

gezonde bodem gezonde voeding mineralenzitten die wij gebruiken voor het verbouwen van ons voedsel. Door overbemesting en doorspoelen van de regen komen die steeds minder voor in de grond en daarom in onze groenten en fruit.

Een reden te meer om over te stappen naar biologische voeding i.p.v. de gangbare chemische voeding.

Want een gezonde bodem maakt het verschil tussen kwantitatieve voeding, die komt het meeste voor in de supermarkt, deze ziet er mooi uit is vooral lekker maar is vaak ongezond. En de kwalitatieve voeding, verse gezonde (biologische) voeding met veel vitaminen en mineralen.

Daarbij komt nog dat wij steeds minder rauw eten en onze voeding steeds meer verwarmen en koken waardoor er belangrijke vitaminen en mineralen in onze voeding verloren gaan. En eigenlijk zonder aanvulling van vitaminen en mineralen hebben wij een voortdurend relatief gebrek aan vitamine C en andere nutriënten.

Vitamine C voor het bestrijden en voorkomen van hart en vaatziekten

vitamine-c-tegen-hart-vaatziektenVitamine C blijkt samen met de aminozuren lysine en proline een belangrijke en beschermende rol voor onze vaatwanden te spelen.

Vitamine C gaat oxidatie van LDL-cholesterol tegen. En speelt een belangrijke rol bij de uitscheiding van cholesterol via lever en gal.

Vitamine C  kan het totale cholesterolgehalte omlaag brengen bij een hoge dosis van minimaal 1 gram per dag. Voor een optimaal gezond is een doses nodig van 1 tot 3 gram per dag.

De bestrijding van verhoogd LDL cholesterol om hart en vaatziekten tegen te gaan is een vergissing of eigenlijk meer misleiding, maar zo lang wij braaf onze cholesterol verlagende medicijnen blijven slikken is de farmaceutische industrie de lachende derde .

Cellulaire Geneeskunde

Cellulaire Geneeskunde

Cellulaire geneeskunde is een natuurlijke methode bij het voorkomen, genezen en verminderen van hartinfarcten, beroertes, hoge bloeddruk, hartzwakte, hartritmestoornissen, kanker, diabetes en andere volksziekten d.m.v. hooggedoseerde supplementen.

Cellulaire geneeskunde is gebaseerd op een optimale aanvulling en dagelijkse opname van vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen die nodig zijn om onze gezondheid op peil te houden.

Vitaminen en mineralen helpen ons gezond te blijven

Vitamines en mineralen kunnen een bijdrage leveren aan de preventie van hart- en vaatziekten. Zo kunnen vitamine C en D de bloeddruk verlagen en zijn vitamine B12 en D nodig voor gezonde bloedvaten.

Maar ook vitamine E, vitamine A en de B-vitaminen zijn belangrijk. Van de mineralen zijn dit vooral magnesium en chroom voor een sterk en gezond hart.

B-vitamines verlagen het homocysteïnegehalte in het bloed. Homocysteïne is een stof die ontstaat bij de stofwisseling van eiwitten. Een verhoogd homocysteïnegehalte in het bloed is een risicofactor voor hart en vaatziekten en beroertes.

 • Vitamine B11, Foliumzuur, verlaagt het homocysteïnegehalte met gemiddeld 25%
 • B12 (0,5 mg per dag) zorgt voor een extra daling van 7%.
 • Vitamine B6 speelt eveneens een rol, zij het in iets mindere mate.

Vrije radicalen spelen een negatieve rol bij het ontstaan van een aantal ziekten, waaronder hart en vaatziekten. De grote vijand van vrije radicalen zijn de zogenaamde antioxidanten. Veel vitamines en mineralen hebben als functie antioxidant. Onder meer  vitamine E, vitamine A, vitamine C, koper, zink, mangaan en selenium.

 • De inname van vitamine C verlaagt de kans op cardiovasculaire aandoeningen met 50%.
 • De inname van extra vitamine E verlaagt de kans op cardiovasculaire ziekten met een derde.
 • Van geen enkel geneesmiddel is ooit aangetoond dat het even effectief is in het voorkomen van hartziekten als deze vitaminen.

Het voorkomen van hart- en vaatziekten

gezondheid-sportMet regelmaat bewegen, gezonde verse, het liefst biologische, voeding en voedingssupplementen beschermen tegen hart en vaatziekten.

Je vitaminen en mineralen dien je op een zo natuurlijk mogelijk wijze binnen te krijgen.

Dus allereerst door gezonde voeding het liefst rauw omdat daar meer mineralen en vitaminen in zitten.

Supplementen zijn bedoeld als aanvulling omdat eigenlijk niemand voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgt via zijn voeding. Ik vind dat je natuurlijke mineralen en vitaminen moet nemen, deze hebben een betere werking omdat ze opgebouwd zijn uit lichaamseigen stoffen. Meer informatie over synthetische en natuurlijke vitaminen en mineralen.

In welk voedsel vinden we vitamine C ?

Vitamine C zit vooral in:

 1. broccoli
 2. ananas
 3. citrusvruchten
 4. papaja
 5. kiwi
 6. spruitjes
 7. zwarte bes
 8. boerenkool
 9. acai bes

2 gedachten over “Hart en vaatziekten bestrijden en voorkomen met vitamine C”

 1. Ik ben altijd van mening geweest dat we altijd genoeg vitamine C binnen krijgen! Nu is me ook bekend dat vitamine C pillen niet een vervanger kan zijn van de natuurlijke zoals de US marine vaststelde bij de bemanning van onderzeeboten die 3 maanden onder water waren en scheurbuik verschijnselen vertoonden. Dus vraag moet ik aanvullend nog Vit. C pillen slikken?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This