
Toen ik uit school kwam kreeg ik wat te drinken en misschien een koekje of snoepje en ging ik buitenspelen tot het eten. Door het buitenspelen ben je veel gezonder en verbrand je meer energie en ik kreeg ook bijna geen ‘ongezonde’ suikers binnen. Dat is nu wel anders, er word veel meer TV gekeken en spelletjes gespeeld en veel minder buiten gespeeld en kinderen krijgen veel meer ongezonde suikers binnen, zegt biologie-docente Jessica Jansen van het Dockinga College in Dokkum.
De voedingsindustrie weet onze jeugd en volwassenen goed te verleiden, of eigenlijk te misleiden, waardoor er veel ongezonde frisdranken en snoep gekocht worden. En ook de producten die verkocht worden als gezond en duurzaam blijken ongezonde stoffen te bevatten en zijn meestal niet zonder suiker. Daarom besloot Jessica Jansen om 90 leerlingen 10 dagen lang geen suiker te laten eten, vreemd genoeg ware de leerlingen enthousiast.

Lightproducten of Light als je het woord leest zou je denken dat je van producten met deze titel minder zult aankomen, maar tegenovergestelde is het geval en ze zijn over het algemeen ook nog eens ongezond.
Groenten en fruit uit de supermarkt bevatten steeds minder landbouwgif en dat is een goede zaak het is ook steeds beter mogelijk om met weinig of geen landbouwgif groenten en fruit te produceren, maar helaas is dat nog lang niet de norm.
Te dikke kinderen is een steeds groter probleem aan het worden in Nederland en dit komt met name door het eten van te vet, te zoet en te zout voedsel.
E-nummers zijn chemische additieven (hulpstoffen) die door de EU zijn goedgekeurd voor het gebruik in voedsel. Vaak is het aan het nummer alleen moeilijk om te achterhalen om wat voor stof het nu precies gaat. Op deze site kunt u specifieke E-nummers