Pesticiden in Brood uit Engeland, glyfosaat onkruidverdelger

Brood bevat pesticiden glyfosaat onkruidverdelger monsantoTwee van de drie in Engeland verkochte broden bevat pesticiden, waarvan 25% zelf meer dan 1 pesticide bevatte.Opvallend is ook dat met name brood veel pesticiden bevat meer dan andere voeding.

Volgens de onderzoekers bleven alle hoeveelheden onder het toegestane maximum en zijn daarmee ongevaarlijk voor de gezondheid.

Hoe kun je dan nu zeggen, als er giftige pesticiden in het brood zitten, een producten dat mensen dagelijks eten? En dus dagelijks kleine hoeveelheden gif binnen krijgen en ook nog eens verschillende soorten, waarvan de onderlinge reacties onbekend is.

De meest voorkomende pesticide in brood was glyfosaat, het werkzame bestanddeel van onkruidverdelgers als Roundup van Monsanto. Ook werden chloormequat en malathion in het brood aangetroffen.

Uit een anders onderzoek blijkt dan niet biologische voeding tot 4 keer meer pesticiden bevat dan biologische voeding. Waarmee maar weer eens bewezen is dan biologische voeding aantoonbaar gezonder is, wat natuurlijk heel logisch is gezien het feit dan de niet biologische voeding bijna altijd chemisch bewerkt is.

Ik eet gelukkig biologisch brood wat overigens niet veel duurder is dan niet biologisch brood. Ik moet dan ook altijd denken aan de slogan ‘Brood daar zit wat in’. Misschien wel meer dan we willen, zoals pesticiden. En nog veel meer, kijk maar eens op de verpakking van brood uit de supermarkt.

 

2 gedachten over “Pesticiden in Brood uit Engeland, glyfosaat onkruidverdelger”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This