Biologische echt gezonde voeding voor ziekenhuizen, niet meer dan normaal?

Biologische echt gezonde voeding voor ziekenhuizenEen wijs man genaamd Hippocrates zie ooit: “Laat uw voedsel uw medicijn zijn, en laat uw medicijn uw voedsel zijn”. Volgens mij moeten ze deze man nog leren kennen in het ziekenhuis. Voeding is in ziekenhuizen nog steeds een ondergeschoven kindje. Het heeft constant aandacht nodig.

Terwijl er juist met voeding en eventueel extra vitaminen en mineralen nog zo veel te bereiken is op een relatief goedkope manier. Maar het lijkt er toch op dan onze ziekenhuizen de focus leggen op medicijnen, die bijna altijd bedoeld zijn als symptoombestrijding.

Goede voeding hoort bij een optimale behandeling. Want voeding heeft invloed op uw gezondheid. Juist als je ziek bent heeft je lichaam extra voedingsstoffen nodig voor herstel. Meer dan de helft van de Nederlandse ziekenhuizen bereidt de voeding voor patiënten niet meer vers. De maaltijden worden aangeleverd door externe leveranciers en vóór het serveren opgewarmd.

Maaltijden in ziekenhuizen zijn teleurstellend

De smaak en kwaliteit van de geproefde maaltijden over het algemeen teleurstellend, volgens onderzoek van het programma Kassa. De smaak is vaak eentonig, de groente soms te gaar en het bleek soms lastig om bereid vlees op een goede manier op te warmen. De oosterse maaltijden bevielen het best.

Mooi dat de door overheid gesteunde organisatie het Voedingscentrum, 200-300 gram groenten en 2 stuks fruit adviseert maar daar waar je dat het hardste nodig hebt, in een ziekenhuis, ga je dit echt niet halen. En de mensen krijgen Becel als boter bij hun brood, goed zaken voor onze vrienden van Unilever, terwijl Becel toch niet echt gezond te boek staat. Maar goed er valt dus nog veel te verbeteren en dat kan nog altijd in de toekomst.

Ziekenhuis in Amerika serveert biologische voeding

Ziekenhuis Amerika biologische voedingKijk dan heb je pas echt een beleid dat er op gericht is om patiënten daadwerkelijk beter te maken. Een ziekenhuis waar het eten biologische verbouwt word. Afgelopen jaar is het Rodale Institute samen met het St. Luke’s University Health Network een voedselprogramma voor ziekenhuizen gestart.

St. Luke’s beschikt over ruim 120 hectare grond. Het ziekenhuisbestuur erkende de effecten van een verse, biologische maaltijd op de gezondheid van patiënten en benaderde het Rodale Institute om over te schakelen op biologische landbouw. Het ziekenhuis wil de biologische gewassen niet alleen gebruiken voor maaltijden van patiënten, maar ook in de kantine.

En, of het nog genoeg is, ze willen dit gaan uitbreiden zodat er 15 tot 20 boeren bezig zijn met dit project om biologische gewassen te verbouwen voor ziekenhuizen en uiteindelijk alle ziekenhuizen in de Verenigde Staten voorzien van biologische voeding.

Conclusie

Zoals overal tegenwoordig is in de zorg het geld het meest van belang, daar waar eigenlijk de zorg of eigenlijk het beter maken van de patiënt voorop zou moeten staan. Eigenlijk zou het ook geen ziekenhuis moeten maar zoiets als ‘Huis van de Gezondheid’. En artsen zouden afgerekend moeten worden op het aantal patiënten dat zij daadwerkelijk genezen i.p.v. de hoeveelheid medicijnen die zij voorschrijven.

In ieder geval valt er nog genoeg te verbeteren en laten we daar voor gaan een gezonde omgeving met gezonde, genezende, voeding.

Bronnen: Ecowatch.com Ninefornews.nl

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This