Steeds jonger obesitas hoge bloeddruk en te veel kinderreclame

Kinderen hebben op steeds jongere leeftijd obesitas en hoge bloeddruk en er is nog steeds te veel kinderreclame voor ongezond eten, zou daar een verband zijn?

Minister Schippers gelooft in zelfregulering voedselindustrie en dit is het resultaat. Onze kinderen worden op steeds jongere leeftijd ziek van ongezonde voeding en de voedingsindustrie doet helemaal niets, sterker nog kinderreclame voor ongezonde voeding is alleen maar toegenomen.

Steeds jonger obesitas hoge bloeddruk

Er is een toename van overgewicht en obesitas in iedere jongere generatie, daardoor hebben kinderen vaak hun hele leven last van overgewicht en steeds jonger obesitas. Wat weer de kans op diabetes verhoogt.

Dit blijkt uit onderzoek, hier blijkt ook uit dat een gezond leven met gezonde voeding 7 x zoveel lager risico op hart- en vaatziekten is dan bij een ongezonde leefstijl . gezond leven betekend in dit geval een gezond gewicht, niet roken, gezond eten, voldoende lichaamsbeweging en weinig alcohol. Door gezond te leven heb je een gezond gewicht, lage bloeddruk, laag cholesterol en veel minder van diabetes.

Er zijn slecht weinig mensen in Nederland die er een gezonde leefstijl op nahouden. Want  86 % van alle hart- en vaatziekten waren toe te schrijven aan ongezond leven, door ongezond te leven is al 15-20 jaar voor diagnose van hart- en vaatziekte al aan te tonen dat deze onderweg zijn. Eigenlijk vreemd dat je het grootste deel van onze gezondheid en die van onze kinderen zelf in de hand hebben en er vervolgens te weinig aan doen. (Bron)

Nog altijd te veel kinderreclame voor ongezond eten

Steeds jonger obesitas hoge-bloeddruk kindermarketing

Als je het bovenstaande hebt gelezen dat onze kinderen door ongezonde voeding steeds ongezonder worden. dan is het toch eigenlijk te triest voor woorden dat ze onze kinderen maar blijven bestoken met te veel kinderreclame. En dan een minister Schippers die zegt dat de voedingsindustrie het zelf wel regelt.

Nu is er een coalitie van consumenten- en gezondheidsorganisaties, wetenschappers, diëtisten en kinderartsen, verenigd in de Alliantie Stop Kindermarketing, roept de politiek op om gaten te dichten waardoor kinderen reclames voor ongezonde producten nog steeds te zien krijgen.

Door de gaten in de regels worden kinderen nog altijd blootgesteld aan kinderreclame voor ongezonde producten als frisdrank, chips, koekjes en ijs. Gaten in de regels, dat is toch aan de politiek om op te lossen! En het is ongelooflijk dat de voedingsindustrie vervolgens veelvuldig gebruik maakt van deze gaten, ze zal er maar een baan hebben.

Volgens de coalitie zijn er een aantal grote tekortkomingen in de huidige regels die door de levensmiddelenindustrie zelf zijn opgesteld. Daardoor kunnen fabrikanten nog steeds reclame maken voor ongezonde producten. daar heb je het weer door de industrie zelf zijn opgesteld, ze laten mij toch ook niet het geld regelen van bijvoorbeeld de ING bank?!

”Het is enorm inconsequent dat de levensmiddelenindustrie zichzelf beperkingen oplegt voor reclames op televisie, maar dat fabrikanten vervolgens wel allerlei idolen mogen inzetten op verpakkingen om hun producten aan te prijzen”, stelt de Consumentenbond.

Naast de hiaten in de regels, overtreden de fabrikanten hun eigen regels met grote regelmaat. Vorig jaar werden een aantal grote voedingsmiddelenconcerns hiervoor op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie.

Volgens de alliantie is het overgrote deel van de kindermarketing voor voedingsmiddelen voor ongezond eten en drinken, daardoor krijgen onze kinderen steeds jonger obesitas en zijn ze ongezond.

De Alliantie Stop kindermarketing wil dat er een verbod komt op kindermarketing. wat in mijn ogen niet meer dan normaal zou moeten zijn. Nu moet het halve land in opstand komen om zo iets als kindermarketing te stoppen, waar zit die politiek dan voor in Den Haag?

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This