Albert Heijn stopt met verkoop omstreden E-nummers, kleurstoffen

Consumentenorganisatie Foodwatch heeft vorige maand actie gevoerd tegen producten waar deze zogenoemde ‘Southampton Six’ kleurstoffen in zitten. Foodwatch vindt dat de kleurstoffen – E102, E104, E110, E122, E124 of E129 – helemaal niet in voedsel thuishoren. En daar hebben ze natuurlijk gelijk in.

Onze mening telt, de consument is de baas

De grote bedrijven zijn altijd gevoelig voor de publieke opinie en je ziet dat deze acties zin hebben. Wij als consumenten worden steeds kritischer en kijken steeds bewuster naar voeding. Dat is ook wel nodig omdat er aardig wat ongezonde voeding in supermarkten wordt verkocht.

Supermarktketen Albert Heijn heeft toegezegd dat ze eind volgend jaar stoppen met de verkoop van producten voor kinderen waar omstreden kleurstoffen in zitten. Dan zijn we er natuurlijk nog niet maar een begin is gemaakt.

Eigenlijk moeten we helemaal geen E-nummers in onze voeding willen hebben en gewoon gezonde verse voeding willen eten.  De supermarkten zoals Albert Heijn moeten veel bewuster worden van onze gezondheid en minder kijken naar het verdienen van geld. Geld verdienen is prima maar niet ten koste van onze gezondheid!

Maar dat doen de voedselproducenten niet ze willen alleen geld verdienen en doen er alles om ons voor de gek te houden. Ze weten dan mensen steeds kritischer worden over E-nummers. Dus steeds meer E-nummers worden niet vermeld als E-nummer, maar bijvoorbeeld met termen als antioxidanten of gistextracten.

En de regelgevers vinden dit prima want het is wettelijk toegestaan. Pure misleiding want wie weet er nu wat al die woorden betekenen zoals antioxidanten en gistextracten?

6 gedachten over “Albert Heijn stopt met verkoop omstreden E-nummers, kleurstoffen”

    • Eindelijk wordt er iets aan gedaan, ikzelf ben ook al vele jaren, allergisch voor vele E nummers , in de supermarkten is het bijna allemaal met E nummers, ik krijg daar migraine van, bedankt voor het artikel,

      Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This