Terwijl de ochtendzon langzaam opkomt hier op de boerderij, kijk ik naar buiten met in mijn hand een kopje koffie, nadenkend over de voedingstrends 2024: de toekomst van ons eten. In een wereld waar duurzaamheid en gezondheid niet langer alleen maar trends zijn, maar een manier van leven zijn geworden, reflecteert ik op hoe ver … Lees verder >
Het Pioppi dieet, gaat over voeding en een leefstijl die, in mijn ogen, voor iedereen goed is. De naam komt van een klein Italiaans dorpje Pioppi. De inwoners worden daar gemiddeld 10 jaar ouder. Ze hebben geen last van chronische ziektes zoals diabetes 2 en ernstig overgewicht, hoe doen ze dat? De oplossing is eenvoudig, … Lees verder >
Schadelijke transvetten, zijn meestal onverzadigd vloeibaar plantaardige vetten die door middel van chemische processen worden omgezet in hard vet. Afgelopen week bracht kwam de schadelijkheid van transvetzuren in het nieuws, met een bericht van de WHO, de gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties wil namelijk dat er een eind komt aan het gebruik van transvetten en … Lees verder >
De voedingsindustrie heeft maar een doel, welke mooie marketingcampagnes ze ook laten zien, en dat is geld verdienen, hoe meer hoe beter. Gezondheid heeft helaas geen prioriteit, dat blijkt wel uit de praktijk. En natuurlijk komen ze met hele mooie marketingcampagnes om te laten zien hoe goed ze het wel met ons voorhebben. Maar de … Lees verder >
Een groep vooraanstaande voedingswetenschappers, het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC), meldt dat vaker volkoren eten direct samenhangt met een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk ook dikke-darm-kanker, dus je wordt gezonder door volkoren producten. Nu nog goede regelgeving zodat een consument weet wanneer iets wel of niet … Lees verder >
Veel mensen weten inmiddels wel dat niet de vetten maar de suikers de boosdoeners zijn. Maar om ze dan te verwijden is geen eenvoudige opgave. De leveranciers zien dat consumenten steeds bewuster hun voeding uitkiezen en proberen suikers te vermijden. Daarom verzinnen zij van allerlei schuilnamen voor suikers. De truc is om etiketten te lezen … Lees verder >
Heb ik gisteren nog een artikel geschreven over het Gouden Windei 2016 en de misleiding en onbetrouwbaarheid van de voedselproducenten, is vandaag al de winnaar van het Gouden Windei 2016 bekend! En de winnaar is: Healthy People Blauwe bosbes en framboos, alleen de naam al, die moet je dus goed onthouden: Healthy People, en vooral niet … Lees verder >
Gouden Windei 2016 en hoe de supermarkten je misleiden met hun voeding, door voeding te verkopen als supergezond terwijl het gewoon troep is. Er is allerlei wetgeving te vinden zelfs over de meest vreemde zaken, maar onze gezondheid schijnt van minder belang te zijn, want eigenlijk zouden ze dit soort misleiding moeten verbieden en strafbaar … Lees verder >