Gouden Windei 2016 Healthy People Blauwe bosbes en framboos

Heb ik gisteren nog een artikel geschreven over het Gouden Windei 2016 en de misleiding en onbetrouwbaarheid van de voedselproducenten, is vandaag al de winnaar van het Gouden Windei 2016 bekend! En de winnaar is: Healthy People Blauwe bosbes en framboos, alleen de naam al, die moet je dus goed onthouden: Healthy People, en vooral niet meer kopen!

Van mij hadden ze allemaal mogen winnen, maar goed er kan er maar 1 de winnaar zijn en dat is Healthy People Blauwe bosbes en framboos dit is uitgeroepen tot het meest misleidende product van 2016. Dit gezonde sapje voor gezonde mensen, ahumm, bestaat vooral uit goedkoop appel- en druivensap en bevat slechts 12% bosbes en 1% framboos. En Healthy People Blauwe bosbes en framboos bevat zelfs meer suikers dan Coca-Cola.

Gouden Windei 2016 Healthy People Blauwe bosbes en framboos

Het is triest dat je een product moet maken waarmee je mensen bewust voor de gek houdt, maat ook de wetgeving is triest te noemen. Want volgens de wet mag je zelf weten hoe je je sapje noemt als er maar ergens een druppeltje in zit van wat je op de verpakking zet. Healthy People maakt daar gebruik van en misleid ons door er sap van 87% appel en witte druiven in te doen, en noemt dat vervolgens ‘Bosbes en framboos’. En dat mag, het enige wat wel volgens de wet geregeld moet zijn is dat ‘sap’ echt 100% vruchtensap moet zijn, dus de wetgeving misleid ons ook

Het mooie is Healthy People voert als, loze marketing, slogan: Voor en door Healthy People; mensen met een positieve levenshouding die graag zo lang en gezond mogelijk willen genieten van het leven.

gouden windei 2016 healthy people blauwe bosbes framboosNou moeten er bij het woord vruchtensap al wat alarmbellen afgaan, want dat is over het algemeen vooral het suikerwater uit een stuk fruit.

De gezonde stoffen, zoals bijvoorbeeld vezels, zitten er niet meer in, daardoor komt het dat je de meeste vruchtensappen snel opneemt en die suikers zorgen dan voor schommelingen in je suikerspiegel, de zogenaamde snelle koolhydraten. Maar als de vezels er nog wel inzitten, wordt het vruchtensap juist langzaam opgenomen en dan heb je deze schommelingen niet, de trage koolhydraten.

En dan nog een ander groot probleem, misschien wel het probleem van deze eeuw, suikers.  5 en 1/2 suikerklontje zit er in een glas Healthy People Blauwe bosbes en framboos, meer dan Coca-Cola.

Tweede in de Gouden Windei 2016 verkiezing is Red Bul

Bij de andere genomineerde producten zit er misschien nog ergens iets gezonds in maar dat is bij Red Bul zeker niet het geval, dat is puur ongezond. Maar aan dit drankje wordt erg veel geld verdient en is er voldoende geld over om d.m.v. ‘slimme’ marketing met name de jeugd te misleiden. Dit doen ze door een sportief image op te bouwen met stoere sporters als wakeboarders, snowboarders en bikers en ook onze eigen Jos Verstappen. Dit terwijl kinderartsen juist willen dat Red Bul niet meer verkocht mag worden aan onze jeugd, overigens is het ook slecht voor sportende mensen, maar dat ter zijde.

optimel griekse stijl drinkyoghurt gouden windei 2016 supermarkten misleidenOptimel Griekse stijl drinkyoghurt met honing walnoot smaak is derde geworden. En eigenlijk om 3 redenen: het bevat geen Griekse yoghurt, geen honing en geen walnoot.

Gisteren wist ik nog te vertellen dat er in ieder geval walnootaroma in zit, dit werd namelijk benoemd door de klantenservice!  Nou dat is dus ook niet het geval. Het bestaat dus uit magere yoghurt, 4,3 vruchtensap, honingaroma en de omstreden zoetstof sucralose. En dat aan elkaar geplakt met  zetmeel, zooi dus!

Mensen worden bewuster qua voeding en dat is ook nodig

De Gouden Windei 2016 verkiezing kreeg heel veel aandacht in de media en daarmee wordt steeds duidelijker hoe misleidend de voedselindustrie vaak is. En misschien nog wel triester: hoe ontoereikend de wetgeving tegen misleiding is. Jumbo past haar product aan: ze verhoogden het gehalte volkoren in haar Volkoren knackebrod van 41% naar 59%, nog niet geweldig, maar alle kleine beetjes helpen.

Langzaam dringt het tot steeds meer mensen door dat je voor gezonde mensen niet in de supermarkt moet zijn, die willen eigenlijk alleen maar geld verdienen als het moet via misleiding. Er komt steeds meer ruimte voor Puur Natuur Voeding.

1 gedachte over “Gouden Windei 2016 Healthy People Blauwe bosbes en framboos”

  1. Zeker twee jaar geleden hoorde ik dat Monsanto zijn tengels ook in de biologische winkels heeft. GEEN IDEE OF DIT WAAR IS? Persoonlijk vraag ik me wel regelmatig af, bij het zien van fruit en groenten in de natuurvoedingswinkelketen Ecoplaza, of sommige daarvan genetisch gemanipuleerd zouden kunnen zijn? Vorige week zag ik daar bv. een nieuwe slasoort: groene eikenbladsla. Die ziet er effen lichtgroen uit met een vreemd soort blad. Verre van aantrekkelijk als je het mij vraagt. Ook valt het me op, dat sommige producten soms zo extreem uit de kluiten gewassen groot kunnen zijn. Zoals o.a. enkele maanden geleden, hun rode paprika uit Spanje. Toen ik er bij de leiding naar informeerde, kreeg ik na enkele dagen een antwoord dat ook op het etiket van de verpakking te lezen was. Daar had ik dus niet veel aan en ik ervoer dat als ontwijkend gedrag. Tevens vind ik het nogal opmerkelijk dat zij druiven zonder pit verkopen en dat heel normaal vinden.
    Ook schrik ik soms van de grote joekels van gember bij ALBERT HEIJN. Zelfde geldt voor hun watermeloenen. Dat vruchtvlees heeft een vreemde textuur die niets meer met een autenthieke meloen van doen heeft. Ook de levensgrote letterlijk waterige en ‘smakeloze’ reuzeaardbeien van bv. Albert Heijn, vorig jaar zomer, waren niet te eten! Diezelfde zomer kocht ik op de markt bij de Kinkerstraat in Amsterdam hele kleine Belgische aardbeitjes – verrukkelijk! Klein maar fijn. Mijn ervaring is: hoe groter hoe wateriger. Dit jaar wilde ik die kleintjes weer kopen. ‘Wij hebben alleen maar hele grote aardbeien’, zei de verkoopster. Daar vragen de klanten om. Tja!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This