Eet geen dieren op Dierendag 4 oktober

Op Werelddierendag, 4 oktober, staan we stil bij de rechten van de dieren in onze samenleving. Maar de dieren in de vee-industrie worden vaak vergeten. Het zou natuurlijk raar zijn als je op dierendag wel dieren zou opeten.

De beste manier om deze dieren te helpen, is door ze niet op te eten en 1 dag vegetarisch te zijn. Dagelijks eten we gezamenlijk 400.000 dieren. Op EetGeenDierenDag gaan we voor 0!

Vlees is het meest milieubelastende onderdeel van onze voeding. Onze vleesconsumptie veroorzaakt honger in ontwikkelingslanden. Veel granen en soja worden uit ontwikkelingslanden gehaald om de dieren hier in de vee-industrie te voeden.

Bijna de helft van alles wat op de wereld geproduceerd aan granen, wordt gebruikt voor de westerse vleesindustrie en zou natuurlijk als eten voor de mensen daar moeten zijn.

Het is inmiddels zover dat er meer mensen dood gaan aan overgewicht dan aan tekort aan voedsel terwijl er nog steeds zo’n 1 miljard mensen iedere dag honger lijden.

Dus een mooi initiatief van Wakker Dier om op dierendag geen dieren te eten. Ze roepen daarbij zoveel mogelijk bedrijven, scholen en restaurants op om 1 dag geen vlees te eten.

EetGeenDierenDag in de bedrijfskantine
Bedrijfscateraars reageerden net als vorig jaar enthousiast en faciliteren EetGeenDierenDag in de bedrijfskantine:

• ISS catering serveert bijna geheel vegetarisch (op vleeswaren na) voor 14.000 lunchgasten.
• Kragtwijk catering serveert geheel vegetarisch aan haar 1.300 lunchgebruikers.
• Albron riep actief haopdrachtgevers op om mee te doen: ongeveer 60 bedrijven doen mee, (waaronder PWC en Heineken), met gezamenlijk ongeveer 6.000 lunchgasten.

De volgende bedrijven gaven direct bij Wakker Dier aan mee te doen: Toyota, Nuon, Siemens, de Vogelbescherming, War Child, Randstad, Tatasteel, Bol en BAM.

Doe mee met de actie als bedrijfskantine, school of restaurant aan Eet geen Dierendag

Bronnen: Piepvandaag.nl, Wakkerdier.nl/eetgeendierendag

2 gedachten over “Eet geen dieren op Dierendag 4 oktober”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This