Voeding en geen of minder medicijnen, dat is de oplossing

Ik zat afgelopen week met verbazing naar een aflevering van Max waarin deelnemers onder begeleiding van een medisch team proberen van hun diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht of stress af te komen door simpelweg gezond te leven. Nou wist ik al langer dat voeding de oplossing biedt en medicijnen een symptoombestrijder zijn die je waarschijnlijk de rest van je leven blijft slikken. Maar dat het zo erg was..

Er lijden in Nederland zo’n 5 miljoen mensen aan diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht of stress, dat is bijna 1/3 van de bevolking! Nou slikken deze deelnemers netjes hun medicijnen en in het geval van de diabetes, nemen ze dagelijks hun spuiten. Maar niemand om hun heen verteld hen iets over hun voeding en leefwijze, de huisarts niet, de doktoren niet in het ziekenhuis. Het enige wat ze doen, en ook goed in zijn, is vrachten met medicijnen voorschrijven.

Voeding en geen of minder medicijnen, dat is de oplossingEen van de deelnemers laat zijn medicijnkast zien, dat is echt triest, tientallen doosjes met allerlei chemische rotzooi om de symptomen maar te onderdrukken.

Want ondanks dat deze mensen netjes hun medicijnen slikken worden ze nooit beter! Een ander groot nadeel van medicijnen zijn de bijwerkingen, die in sommige gevallen weer worden onderdrukt met andere medicijnen!?

Deze bijwerkingen komen door het medicijngebruik en worden meestal alleen maar erger gaande de tijd. Het kan bij langdurig gebruik van diabetes medicijnen zo erg worden dat ledematen kunnen afsterven.

De deelnemers hadden bijna allemaal overgewicht en ook hier werd niets over gezegd door de begeleidend artsen. In wat voor systeem zijn wij toch aanbeland? Zijn wij een verkoopkanaal geworden voor de farmaceutische industrie, door maar zoveel mogelijk pillen te verkopen?

Voeding en geen of minder medicijnen.

De deelnemers met diabetes krijgen voeding zonder koolhydraten. Een groot probleem van onze huidige voeding is het gemak, alles moet snel klaar zijn, het liefst al iets kant en klaar. Het grote probleem van deze ongezonde kant en klaar maaltijden is dat ze vaak veel koolhydraten, suikers en ongezonde toevoegingen bevatten. Dat is dan ook gelijk het nadeel van gezonde voeding, dat kost meer tijd om te bereiden.

Artsen hebben geen idee wat de mogelijkheden van goede voeding kunnen zijn en dat is triest

Het gaat met name om de snelle koolhydraten zoals:

  • suiker
  • wit brood
  • frisdranken
  • pasta
  • witte rijst
  • aardappelen
  • gebak en vruchtensappen

Medicijngebruik binnen 5 dagen gestopt na eten gezonde voeding

Nadat de insuline gebruikers gezonder zijn gaan leven en vooral gezonder zijn gaan eten konden ze het insulinegebruik gaan afbouwen omdat hun bloedwaardes weer richting normaal gingen. Een van de gebruikers kon na 5 dagen stoppen met het spuiten van zijn insuline!

Wat deze deelnemer verbazingwekkend vond is dat zijn huisarts nooit verteld heeft dat hij helemaal geen medicijnen zou hoeven slikken als hij maar minder of geen koolhydraten was gaan eten. Ook andere deelnemers hadden goede vooruitzichten, ze verloren gewicht, voelde zich beter en de meeste konden stoppen met hun medicijngebruik.

In wat voor systeem zijn wij toch aanbeland? Zijn wij een verkoopkanaal geworden voor de farmaceutische industrie, door maar zoveel mogelijk pillen te verkopen?

Dus alle artsen op een cursus voor gezonde voeding en de gezondheidszorg wordt vanzelf goedkoper

Steeds meer jonge mensen tussen de 25 en 45 jaar met een chronische aandoening lopen vast omdat medicijnen heeft bij hen weinig effect hebben. Met pillen alleen los je simpelweg een chronische ziekte nooit op. Door het voedingspatroon bij patiënten aan te passen, kun je dat wel.

Welvaartsziekten nemen wereldwijd sterk toe. Hoe dat komt? We eten te veel de snelle hap, we gaan voor lekker i.p.v. en eten vaak ongezond industrieel bewerkte voeding, en dat heeft gevolgen voor de gezondheid, kijk maar om je heen. De kwaliteit van leven daalt en de zorg wordt steeds duurder.

Met een pil pak je de oorzaak niet aan. Wel met gezondere voeding en een betere leefstijl. En dan te weten dat ziekenhuizen onze kinderen ongezonde voeding adviseren.

Gezondere voeding geeft ook goede resultaten bij kanker

Er zijn niet alleen positieve ervaringen bij diabetes. Maar ook bij kanker, reuma, maag- en darmziektes, autisme, MS, chronische hoofdpijn en vermoeidheid. In het Máxima Medisch Centrum loopt er momenteel een studie met 150 mensen met reuma die hun voeding hebben aangepast. Uit tussentijdse resultaten blijkt dat 80% van de deelnemers minder pijn, stress en vermoeidheidsklachten heeft. In het Leids Universitair Medisch Centrum krijgen vrouwen borstkanker hebben gezonde voeding. Ze ervaren daardoor minder bijwerkingen na een chemokuur. Ook herstellen ze sneller en de tumor reageert op de chemokuur.

Maar hoe krijg ik mijn huisarts in beweging?

De vereniging Arts en Voeding gaat online een wetenschappelijk kennisplatform starten om kennis onder artsen en patiënten te delen. Ook door het aanbieden van scholing wordt aandacht gevraagd voor het belang van voeding.

Zomaar zelf gaan experimenteren met voeding wordt streng afgeraden. Een geschikt nieuw eetpatroon verschilt per patiënt en per aandoening. Werk altijd samen met je huisarts. Stop niet zomaar met medicatie, dat kan gezondheidsproblemen geven. Meer informatie vind je op deze website: artsenvoeding.nl

7 gedachten over “Voeding en geen of minder medicijnen, dat is de oplossing”

  1. Wel triest toch dat het tot een geldsyteem vervallen is en dat wij het ook toelaten! Het gaat om onze gezondheid en die van onze kinderen en allen die daarna komen. Kom op mensen dit is SERIEUS!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This