Geslaagd, studies orthomoleculaire suppletie en voedingstherapie afgerond

Ik heb mijn studies orthomoleculaire suppletie en voedingstherapie positief afgerond en heb nu van beide een diploma. Het verliep in het begin best wel stroef omdat ik er even aan moest wennen om 5 uur per week bezig te zijn met studeren. Maar omdat ik de laatste tijd veel op de bank moest liggen door het afscheuren van mijn achillespees, was er ineens veel meer tijd.

De eerste gedachten bij het volgens van deze studies orthomoleculaire suppletie en voedingstherapie was vooral om beter onderlegd te zijn. Maar nu wil ik ook andere mensen gaan helpen en wil ik hier mijn werk van gaan maken.

Als aanvulling wil ik hier nog stresscounseling bij gaan doen zodat ik bij mensen stress kan verminder en/of weghalen omdat dit een van de belangrijkste veroorzakers is van ziekten. Ook wil ik graag een praktijkopleiding spiertesten of kinesiologie gaan doen, zodat ik d.m.v. een eenvoudige test kan bepalen wat voor mensen goed of slecht is, qua voeding en/of supplementen. Ik denk dat dat heel belangrijk is omdat gezonde voeding voor iedereen verschillend is.

Voedingstherapie

De basis van gezondheid is gezonde voeding, ik heb geleerd dat een groot deel van de moderne welvaartsziekten, zoals overgewicht, suikerziekte, hart- en vaatziekten, kanker, osteoporose en reuma-achtige veroorzaakt wordt door ongezonde voeding. Dus daar valt nog veel te halen! Verder zijn stress, beweging en een gezonde spijsvertering ook van belang.

Bij de voeding is het met name het te veel aan suiker en zout. Maar ook de ongezonde transvetten en conserveermiddelen en andere additieven maken voeding steeds ongezonder. We eten over het algemeen veel energierijke voeding met veel verkeerd vet, suiker en zout terwijl vezels, mineralen en vitaminen tekort schieten. We doen veel aan vullen en weinig aan voeden

Orthomoleculaire suppletie

Wij krijgen over het algemeen te weinig vitaminen en mineralen binnen. Dat komt omdat we minder verse onbewerkte groenten en fruit eten. Onze landbouwgronden uitgeput zijn door overbemesting en te eenzijdige bemesting. Het is volgens mij verstandig om dit aan te vullen met natuurlijke vitaminen en mineralen supplementen.

Ik denk dat dit voor iedereen van toepassing is om optimaal te functioneren zowel fysiek als mentaal. Maar zeker voor mensen die ziek zijn of om een andere reden ziet optimaal functioneren. En ook voor mensen die aan sport doen of zwaar werk waarmee zij hun lichaam zwaarder belasten dan de gemiddelde mens.

Het helpen van anderen met een betere gezondheid en om optimaal te functioneren

Ik leef zelf best wel gezond, ik sport veel, ik eet gezond en zorg er voor dat ik me als mens steeds verder ontwikkel. Ik kom eigenlijk nooit bij een dokter of ziekenhuis, behalve nu dan met mijn achillespees.

Ik zie dat steeds meer mensen om mij heen chronisch ziek zijn en/of niet lekker in hun vel zitten, zowel fysiek als mentaal. Ik zou deze en andere mensen graag willen helpen, voor zover ik dat kan. Ik denk dat de afgeronde studies orthomoleculaire suppletie en voedingstherapie mij daarmee verder brengen. En ik daarmee een eerste stap heb gezet om dit te gaan verwezenlijken.

 

4 gedachten over “Geslaagd, studies orthomoleculaire suppletie en voedingstherapie afgerond”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This