Eerlijk over voeding: melk van koe tot melkpak

Eerlijk over voeding, melk. Dat zou mooi zijn dat er echt op elke verpakking staat wat er in zit, zodat iedereen weet wat die koopt. En als we dan ook nog eens te zien krijgen hoe het gemaakt wordt zijn we compleet. En kunnen we een redelijk eerlijk standpunt geven of we iets wel of niet willen gebruiken.

Vandaag eerlijk over melk en dan niet zo zeer wat er in zit maar meer over hoe het gemaakt wordt en tot stand komt. Ik denk dat de huidige melk, die verkocht wordt in de supermarkten, ongezond is. Dat komt eigenlijk met name hoe deze tot stand komt en hoe deze vervolgens bewerkt wordt, dat maakt de huidige supermarkt melk eigenlijk dood. Er zit nies nuttigs meer in het is geen voeding maar vulling.

Melk hoe wordt die gemaakt?

De focus ligt dus op hoe wij omgaan met melkkoeien zodat deze voor ons melk en alle afgeleiden produceren. Niet uitgelegd door een halve hippie of iemand die geitenwollen sokken draagt. Maar door een frisse dame die heel snel praat. Eigenlijk is het gehele proces kunstmatig en wordt de koe meer behandeld als een machine dan een levend dier.

  • het kunstmatig afnemen van het zaad
  • het kunstmatig inbrengen van het zaad
  • het wegnemen van de baby kalfjes, anders krijgen we geen melk, de kalfjes de mannetjes worden geslacht en de vrouwtjes opgeleid tot melkkoe
  • de moeders zijn overstuur omdat hun baby’s weggenomen worden
  • melkkoeien zijn eigenlijk hun hele leven zwanger anders geven ze geen melk
  • door de overbelasting van de dieren zit er bijna in alle melk pus
  • als de melkkoe volledig uitgeput is, wordt ze, bruut, afgevoerd en geslacht voor vlees

Conclusie
Als je bovenstaande beelden ziet moet je toch inzien dat melk niet echt een gezond product is. Er zijn genoeg alternatieven, zoals bonen voor de eiwitten en andere vormen van melk als melkvervanger, zoals amandelmelk, rijstmelk enz.

Als je dan toch melk wilt drinken pak dan rauwe, onbehandelde melk, van biologische oorsprong van een kleine boerderij. Het liefst uit de buurt waar je een keer kunt gaan kijken.

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This