Opleiding Voedingstherapie en Orthomoleculaire suppletie

Omdat ik langzaam maar zeker van mijn hobby, mijn beroep wil maken ben ik begonnen met een opleiding voor voedingstherapie en orthomoleculaire suppletie. Eigenlijk heb ik nog een reden en dat is dat ik de artikelen die ik op Gezondheid en Voeding schrijf steeds beter wil onderbouwen, met eigen kennis en natuurlijk, misschien wel het belangrijkste, praktijkervaring.

De opleiding bestaat uit twee verschillende onderdelen die eigenlijk los van elkaar staan maar in mijn ogen samen wel goed de lading dekken van de kennis die ik wil opdoen.

Voedingstherapie

Onze dagelijkse voeding is de allerbelangrijkste component voor een fit en gezond lichaam. Moeheid, allergieën, spijsverteringsproblemen, hart- en vaatziekten, overgewicht, vage klachten, vaak is de oorzaak een verkeerd voedingspatroon.

Het is uitermate belangrijk de juiste omstandigheden te creëren, zodat het lichaam zichzelf geneest. Voedingstherapie behandeld alles over het belang van goede voeding. De werking van de spijsvertering en de invloed van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Aangepaste dieetvoorschriften om het lichaam opnieuw in balans te brengen en ik kan  voedselallergieën en spijsverteringsklachten bestrijden.

Reinigende diëten en sapvastenkuren. Om lichamelijke klachten aan te pakken zijn er voedingsadviezen voor allerlei aandoeningen. Informatie over de goede voedselcombinaties, de gevaren van suiker, de relatie tussen stress en voeding en vele andere voedingstherapeutische onderwerpen.

Voedingstherapie is uitermate geschikt voor iedereen die gezonder wil leven of anderen daarbij wil helpen. Op dit moment is er een grote belangstelling voor voeding en dieet, zowel om gezondheids- als cosmetische redenen.

Orthomoleculaire suppletie

Met orthomoleculaire suppletie kan ik op professionele wijze suppletieadviezen om gezond te worden en gezond te blijven geven. Onze dagelijkse voeding bevat vaak wél de voedingsstoffen die nodig zijn als brandstof, maar niet alle substanties die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Met de juiste voeding en vitamine- en mineralensupplementen kun je daar verandering in brengen.

Orthomoleculaire suppletie kennis over vitaminen, mineralen en talloze andere supplementen de lichaamseigen geneeskracht stimuleren. Met supplementen kun je een medische behandeling ondersteunen en chronische aandoeningen behandelen. Alles over het gebruik van orthomoleculaire geneeskunde voor gezondheidsdoeleinden, levensverlenging en cosmetische toepassingen.

Informatie over antioxidanten, aminozuren en vele andere bijzondere stoffen. De samenstelling, hun werking en de optimale dosering. De gerichte aanpak van klachten middels orthomoleculaire suppletie..

Orthomoleculaire suppletie zorgt voor een perfecte gezondheid door de juiste voeding te combineren met vitaminen, mineralen en andere supplementen. Als ik deze opleiding heb afgerond kan ik als zelfstandig suppletieadviseur aan het werk gaan.

8 gedachten over “Opleiding Voedingstherapie en Orthomoleculaire suppletie”

 1. Hallo!
  Ik vroeg me af hoe de opleiding is bevallen. En kan je hiermee ook echt aan de slag in de praktijk. Is de opleiding/cursus wel breed genoeg opgezet..

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Ja is goed bevallen, ik heb deze gedaan om mijn algemene kennis te vergroten en als ondersteuning bij, toekomstig, werk. Breed genoeg al kun je hierna nog genoeg verdieping vinden, voeding en gezondheid is bijna oneindig.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This