Onze eigen levensstijl is grootste oorzaak van kanker

De meeste mensen denken dat kanker een gevolg is van externe factoren, zoals vervuiling, stres et cetera. Maar toch is het onze eigen levensstijl die meer dan de helft van alle kankers veroorzaakt. En dat is verrassend te noemen omdat daar tot nu toe niet vaak vanuit gegaan was.

Verkeerde voeding, roken en alcohol drinken zijn in 40% van de gevallen de oorzaak van kanker. Bij mannen zijn roken, alcohol drinken en tekort aan verse groente en vers fruit de grootste veroorzaker. Voor vrouwen geldt vooral dat obesitas en roken een extra gevaar opleveren om kanker te krijgen.

Het onderzoek geeft dus duidelijk aan: levensstijl is grootste oorzaak van kanker. Kanker is een welvaartsziekte te noemen. Het is dus van groot belang om gezond te eten en te leven. We zijn teveel verleid door industrie en bedrijfsleven om bewerkte producten te kopen waaruit alle voedingsstoffen verdwenen zijn en dat eigenlijk alleen nog maar vulling is.

Onderzoeker Max Parkin zegt bij de BBC zegt “We hadden niet verwacht dat het eten van fruit en groente zo belangrijk is bij de bescherming van mannen tegen kanker. En bij vrouwen hadden we niet verwacht dat overgewicht een grotere risicofactor is dan alcohol.”

Grootste risicofactoren:

Voeding, tabak en alcohol geven de grootste problemen

Oplossing

Gezonde verse voeding en dagelijks sporten/bewegen als preventieve maatregelen. En natuurlijk niet roken en matig met alcohol.

bron(en): mens-en-gezondheid.infonu.nl en rtlnieuws.nl

2 gedachten over “Onze eigen levensstijl is grootste oorzaak van kanker”

  • Elle,

   Ja mij ook maar toch zijn is het niet gangbaar zeker niet in de wetenschap. Nu heb je je eigen verantwoordelijkheid en kun je het niet buiten jezelf zoeken.
   En dan nagaan dat dokters eigenlijk helemaal geen informatie krijgen over voeding in hun opleiding!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This