Een nieuw jaar, gezonde voornemens en lijstjes

Allereerst wens ik jullie een gezond, liefdevol en gelukkig 2017 toe!

Veel mensen maken en verbreken ze ook weer, goede voornemens, 98% van de mensen die beginnen op 1 januari zijn weer gestopt met hun goede voornemens op 1 februari. Wat kun je doen om je goede voornemens wel vol te houden? Ik betrap mezelf er ook ieder jaar weer op, dat ik toch een aantal goede voornemens heb en die ook voor deel weer los laat in de loop van het jaar. Hoe kan ik dit anders doen om ze toch vol te houden, want het zijn over het algemeen wel zaken die ik echt belangrijk vind.

Mijn voornemens van dit jaar: minder tot geen alcohol drinken, is afgelopen jaar soms wel, soms niet gelukt. Meer yoga en meditatie, ik ben op dit moment een serre aan het bouwen aan de zijkant van mijn huis die onder meer voor dit doel gemaakt wordt, dus dat zou moeten lukken. En natuurlijk wil ik van Gezondheid en Voeding een nog betere website maken, met onder meer lessen in gezondheid en echt gezonde recepten.

Goede voornemens gaat vaak over het afleren van bestaande, of leren van nieuwe, gewoontes, dit zijn ingesleten patronen en daarom ook niet eenvoudig aan te passen. Wij zitten zo in elkaar dat we graag iedere dag het zelfde doen, dat doen we door gebruik te maken van gewoontes. Dat heeft voordelen en nadelen, een nadeel is dat je eigenlijk altijd het zelfde doet en daardoor ook denkt dat je vastzit aan deze gewoontes, dat jij die gewoontes bent. Maar dat is dus niet zo, het zijn aangeleerde en ingesleten patronen, die je zelf ook weer kunt veranderen.

De vraag is wat wil je nu eigenlijk, wat is jouw verlangen? Als je weet wat jouw verlangen is wordt het veel eenvoudiger om keuzes te maken. Je weet dan waar je jouw keuzes op kunt afstemmen, welke richting je moet kiezen. Heb je dus dromen, verlangens en doelen die je wilt realiseren in 2017? Heb je het gevoel dat je toe bent aan de volgende stap? Wil je afvallen, sportiever zijn of meer vanuit liefde leven? Volg dan onderstaande stappen die je helpen om dit te verwezenlijken.

Goede voornemens echt laten werken, ook op de lange termijn.

 • Richt je op slechts één voornemen en doe er alles aan om het waar te maken. Dat geeft je meer duidelijkheid en is ook eenvoudiger vol te houden.
 • Pak je voornemen aan in kleine stapjes. Elke stap in de goede richting is er 1 dichter bij je doel, en kleinere stapje zijn makkelijker te integreren in je nieuwe leven zodat je niet snel terugvalt in oud gedrag.
 • Visualiseer je leven met je nieuwe gewoonte. Sluit je ogen en zie voor je al aangepast bent aan je nieuwe gewoonte.
 • Denk positief, denk niet in beperkingen maar in wat je echt wilt, niet of dit mogelijk is of niet dat komt vanzelf als je maar het juiste doel voor ogen houdt
 • Breng je familie en vrienden op de hoogte van je goede voornemens. Dat kan er voor zorgen dat je jezelf serieuzer neemt en de mensen om je heen gaan vragen hoe het met je nieuwe voornemens gaat.
 • Je kunt beter rustig in kleine stapjes beginnen dat geeft een beter en blijvend resultaat dan iets haastig uitvoeren, geef jezelf de tijd, het gaat er om dat het dit jaar lukt niet perse morgen!
 • Schrijf je nieuwe voornemens op op papier zet, dit sla je namelijk weer op in een ander deel van je hersenen en geeft daardoor een sterk psychologisch effect en extra motivatie. En hang dit dan op een opvallende plek zoals je computerscherm of bij de badkamerspiegel.
 • Geef jezelf de ruimte om fouten te maken, begin weer met je nieuwe gewoonte ook al gaat het een keer mis.

Gezonde voornemens of eigenlijk een nieuwe gezondheid

We zijn op een punt aanbeland waarin de mensen niet meer ouder worden maar, door vooral slechte eetgewoontes, steeds jonger zullen sterven. Het is daarom van belang dat we voor het behoud van onze gezondheid een nieuwe richting in moeten slaan. In plaats van gezonder, worden we nu steeds zwakker en zieker. En die verandering zal niet vanuit het systeem komen, de politiek of andere belanghebbende partijen omdat zij hun machtige, door geld ingegeven posities, niet zullen opgeven. De verandering moet vanuit onszelf komen, ga gezonder eten, beweeg meer en bedenk goed om welke reden je bijvoorbeeld op welke partij stemt.

Vooral ons gezondheidssysteem is aan verandering toe, dat is namelijk ziek. Dit systeem is er bij gebaat dat er meer mensen langer ziek zijn en dat is triest. Maar het kan ook anders in China worden de artsen betaald als hun cliënten gezond zijn. en als iemand toch ziek wordt, is de behandeling gratis, want dan heeft de arts zijn werk niet goed gedaan. Dat is pas omdenken! Ook worden Chinezen preventief getest en wanneer nodig gecorrigeerd. Van preventie is bij ons geen sprake daar komen ze pas in actie op het moment er een ziekte is geconstateerd, deze ziekte wordt vervolgens aangepakt met medicijnen, die alleen bedoeld zijn voor symptoombestrijding en vaak veel bijwerkingen hebben. Het gaat er vooral om dat aan ziekten veel geld wordt verdient met name door de farmaceutische industrie en alles wat daar mee samenhangt.

Om met een positief geluid te eindigen. Verander je leven, leef gezond, eet gezonde voeding en met de hierboven genoemde richtlijnen moet dat zeker lukken. Laten we er samen een betere en vooral ook gezondere wereld van maken.

[bctt tweet=”Verandering van de wereld begint met hoe jij er naar kijkt.” username=”gezondheidenvoeding”]

Lijstjes, meest gelezen artikelen in 2016

Hier onder volgt een overzicht van de meest gelezen artikelen van 2016. Wat mij betreft zijn dit de belangrijkste conclusies van 2016, gezonde voeding kan heel veel ziekten voorkomen en genezen en in onze huidige samenleving is economische groei belangrijker dan onze gezondheid en dat moet veranderen.

 • Op 5: Kunstboter margarine vs natuurlijke roomboter. Natuurlijk roomboter is veel gezonder dan de kunstboter margarine, dat vol zit met onnatuurlijke toevoegingen.
 • Op 4: Gewrichtsklachten, reuma, artrose, voeding en supplementen. Ongezonde voeding en stress zijn belangrijke veroorzakers van reuma, door gezonder te eten en meer te ontspannen zul je minder last hebben van reuma
 • Op 3: ADHD en voeding, dieet helpt bij twee derde van de kinderen. ADHD en voeding, een dieet kan in twee derde van de gevallen helpen bij het terugdringen van de verschijnselen. Vreemd dat medicijnen, die alleen symptomen onderdrukken, altijd als enige oplossing gezien worden.
 • Op 2: De cholesterol leugen en schade door statines. Dit maakt duidelijk hoe de gezondheidszorg op dit moment werkt en ook hoe belangrijk gezonde voeding is. Er is wetenschappelijk aangetoond dat een verhoogd cholesterol niet het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Cholesterol is niet de veroorzaker maar een symptoom, met medicijnen onderdruk je dus de symptomen maar behandel je niet de oorzaak, zoals bij de meeste medicijnen. De oorzaak zit voor een groot deel in een ongezond levensstijl.
 • Op 1: Zijn de korrels in kunstgras levensgevaarlijk?. Volgens mij zijn deze korrels nog steeds gevaarlijk, ondanks dat nu iedereen weer achterover zit en zegt, zie je wel, niets aan de hand. De economie wint het weer van onze gezondheid. Waarom lopen wij risico met onze kinderen, terwijl er een alternatief is?

1 gedachte over “Een nieuw jaar, gezonde voornemens en lijstjes”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This