De cholesterol leugen en schade door statines

De cholesterol leugen is een krachtige term maar je kunt het eigenlijk niet anders verwoorden als je onderstaande informatie hebt gelezen.

Volgens de Hartstichting zijn er al meer dan 1 miljoen Nederlanders die medicijnen gebruiken tegen cholesterol. Cholesterol verlagende medicijnen zijn de meest voorgeschreven medicijnen in de wereld.

Er is wetenschappelijk aangetoond dat een verhoogd cholesterol niet het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Cholesterol is niet de veroorzaker maar een symptoom, met medicijnen onderdruk je dus de symptomen maar behandel je niet de oorzaak, zoals bij de meeste medicijnen. De oorzaak zit voor een groot deel in een ongezonde levensstijl.

Een hoog cholesterol is niet per se schadelijk, dus slikken veel mensen ten onrechte cholesterolverlagers (statines) die allerlei kwalijke bijwerkingen hebben. Statines zijn bewezen verantwoordelijk voor een toename van dementiegevallen en de achteruitgang van intellectuele vermogens bij ouderen, zoals alzheimer. Nu blijken daar ook nog eens suikerziekte en bepaalde vormen van kanker bij te komen.

Nu betekent dit niet dat iedereen massaal moeten stoppen met zijn medicijnengebruik. Want dat zou weer allerlei kwalijke gevolgen kunnen hebben. Ik zou dit altijd in overleg met mijn arts doen. Nooit zo maar op eigen houtje aanpassingen gaan maken! Maar wil je dit voorkomen stap dan over op een echt gezonde levensstijl.

De cholesterol leugen ontmaskerd

Dr. Uffe Ravnskov heeft na vele jaren studie de feiten en fabels over cholesterol naar buiten gebracht. Alleen al het feit dat miljoenen mensen ten onrechte cholesterolverlagers slikken, het nummer één medicijn in de wereld, moet doorbroken worden, vindt hij. Dr. Uffe Ravnskov vond uit hoe onderzoeken worden verdraaid ten gunste van de farmaceutische industrie en dat burgers deze feiten NIET weten.

We worden al jaren bang gemaakt voor het eten van vetten en een te hoog cholesterol. Feit is dat geraffineerde koolhydraten en suikers slecht voor ons zijn en dat we juist daar dik van worden. Niet van gezonde vetten.

 • Je kan je geheugen verliezen of agressief worden, of zelfs suïcidaal, als je je cholesterol te veel verlaagt.
 • Je impotent kunt worden wanneer je je cholesterol verlaagt
 • Dat door lage cholesterol het risico toeneemt dat je kanker krijgt?
 • Oudere mensen met hoge cholesterol leven het langst
 • Wist je dat veel van deze feiten al decennialang gepresenteerd zijn in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar zelden door de voorstanders van de cholesterolhypothese aan het grote publiek verteld worden?
 • Cholesterol medicatie en alles wat daar mee samenhangt immense rijkdom creëert voor onderzoekers, artsen, medicijnfabrikanten en de voedingsindustrie.
 • De bijwerkingen van cholesterolverlagende medicijnen: spierpijn, spierzwakte, koorts, misselijkheid, braken, buikpijn, verstopping, winderigheid, misselijkheid, zuurbranden, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, slapeloosheid, een gevoel van zwakte, huiduitslag, jeuk, pijn op de borst, rugpijn, gewichtstoename, geheugenverlies, leverontsteking en tientallen andere aandoeningen? (Bron)

Cholesterol is niet het probleem

Cholesterol wordt vaak -ten onrechte- geassocieerd met hart- en vaatziekten, vandaar de term De cholesterol leugen. Het is waar dat cholesterolgehaltes hoog zijn bij mensen met grote kans op hart- en vaatproblemen. Maar dat betekent nog niet dat een hoog cholesterolgehalte de oorzaak is van deze hart- en vaatproblemen.

Het wetenschappelijke bewijs dat cholesterol niet de oorzaak is van hart- en vaatziekten is te vinden in deze studie. In deze studie blijkt dat van 1940 mensen de cholesterolwaarden (LDL) voor mensen die wel aan hart- en vaatziekten lijden niet anders is dan de cholesterolwaarden (LDL) voor mensen die niet aan hart- en vaatziekten lijden.

Cholesterol is niet het dodelijk gif waar we waakzaam voor moeten zijn, maar het is van vitaal belang voor de constructie en het functioneren van alle lichaamscellen. Cholesterol is ‘goed’ noch ‘slecht’. Het cholesterolgehalte van het bloed wordt bepaald door talrijke factoren, zoals stress, lichamelijke activiteit, gewichtsverandering en roken.

Er wordt beweerd dat een hoog cholesterol aderverkalking en hartinfarcten veroorzaakt. Maar talrijke studies hebben echter laten zien dat mensen met een laag cholesterol net zo veel aderverkalking ontwikkelen als mensen met een hoog cholesterol. (Bron)

Er is geen relatie tussen de hoeveelheid cholesterol die je via je voeding binnenkrijgt en de hoeveelheid cholesterol in je bloed.

Het merendeel van de cholesterol wordt door ons lichaam geproduceerd, je haalt maar 10 tot 15% uit je voeding, dus kan voeding nooit de grote boosdoener zijn. De productie van cholesterol, door de lever stijgt, wanneer we te weinig cholesterol binnenkrijgen en neemt af zodra onze voeding voldoende cholesterol bevat.

Ons lichaam produceert een aanzienlijke hoeveelheid cholesterol omdat het dat nodig heeft. Voor het lichaam is cholesterol belangrijk en onmisbaar.

Wat is er waar over ‘goede’ en ‘slechte’ cholesterol?

 • Cholesterol heeft proteïnen nodig om vervoerd te worden in het bloed. LDL en HDL zijn die proteïnen.
 • HDL brengt de cholesterol van het lichaam naar de lever.
 • LDL brengt cholesterol van de lever naar het lichaam.
 • Waarom wordt LDL dan ‘slechte’ cholesterol genoemd?

TROS Radar 1e uitzending 5-3-2007 Cholesterol

TROS Radar Extra uitzending Radar 21-1-2008

 

De huidige theorie over cholesterol

Schade door bijwerkingen statines

statines-bijwerkingen

De markt van statines is groot, wereldwijd wordt er maar liefst zo’n € 23 miljard aan uitgegeven en dit is nog steeds groeiende. De werking wordt betwist en ook zijn er talloze bijwerkingen.

Marcel Crok, een wetenschapsjournalist van het tijdschrift voor Natuurwetenschap en Techniek, zegt na maandenlange research dat:

Er zo’n 700.000 mensen in Nederland onnodig statines slikken. Hij baseert zich onder andere op conclusies van de Canadese professor Wright. Volgens Wright is het volgende bewezen voor statine gebruik van mensen die nog geen hartpatiënt zijn:

 • Als u man bent boven de 70 dan hebben statines geen effect.
 • Bent u een vrouw van welke leeftijd dan ook dan hebben statines geen effect.
 • Bent u een man onder de 70 dan zouden de statines u kunnen helpen om eventueel een kans op een hartaanval te verlagen.

De Hartstichting zegt: ‘Statines zijn veilig en effectief’ Zonder ook maar iets te noemen over onderzoeken die het tegendeel bewijzen, dat zegt toch iets over de betrouwbaarheid van zo’n organisatie?!

Dit zijn onder meer de bewezen gevolgen van het gebruik van statines:

 • er is verhoging van het risico op diabetes
 • significante verhoging van zenuwafbrekende ziekten, zoals Alzheimer
 • verhogen de kans op bepaalde typen kanker

Britse onderzoekers hebben de gegevens van ruim 2 miljoen mensen onderzocht, en ontdekten het verhoogde risico door statinegebruikers op deze aandoeningen. Het geldt voor alle soorten statines. Fluvastatine bleek het hoogste risico op leverdisfunctie te geven.
Onderzoek: BMJ 2010;340:c2197 Bron: Pharmaceutisch Weekblad, 07-06-2010 (Bron)

Wetenschappelijk bewijs dat statines nauwelijks werken of gewoonweg gevaarlijk zijn door de bijwerkingen: Studie 1, Studie 2 en Studie 3

Verzadigde (dierlijke) vetten verhogen je cholesterol niet

Verzadigde dierlijke vetten de cholesterol leugen gezondVerzadigde vetten zijn gezond, mits ze van natuurlijke afkomst zijn. Wij zijn allemaal bang gemaakt dat verzadigd vet ongezond is, ik zou eerder oppassen voor suiker en witte meelproducten, die schaden je gezondheid.

Een mooi voorbeeld zijn de Masai, een Afrikaanse stam, die eten gemiddeld 300 gram aan dierlijk vet per dag maar hebben wel één van de laagste cholesterolgehaltes die ooit gemeten zijn bij gezonde mensen.

Een van de hardnekkigste mythen in de geneeskunde zegt dat te veel dierlijk vet in de voeding en een verhoogd cholesterolgehalte schadelijk zijn voor hart en bloedvaten. verzadigd vet verhoogt het cholesterol.

Een verhoogd cholesterol is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Verzadigd vet veroorzaakt dus hart- en vaatziekten.

Uit onderzoek blijkt dat dierlijk vet helemaal geen veroorzaker van verhoogd cholesterol is. Een hoog cholesterolgehalte beschermt tegen infecties; daarnaast leven oudere mensen met een hoog cholesterol langer dan die met een laag cholesterol. Ook blijkt dat cholesterol een natuurlijk product is van het lichaam en er feitelijk zit om onze aderen soepel en elastisch te houden

Hier een opsomming van zaken rond cholesterol

 • Verzadigde vetten verhogen het cholesterol niet.
 • Een verhoogd cholesterol verhoogt het risico op hart- en vaatziekten niet.
 • Cholesterolverlagende medicijnen (statines) worden massaal geslikt, in Nederland door 1,5 miljoen mensen. Ze werken echter alleen bij mannen van middelbare leeftijd en niet bij vrouwen en ouderen.
 • 700.000 Nederlanders slikken statines zonder noodzaak. Ze hebben wel last van bijwerkingen. Ook circa 400.000 Belgen slikken onnodig cholesterolverlagers.
 • Statines hebben veel meer vervelende bijwerkingen dan de meeste artsen denken.
 • Deskundigen¡¦ in dit veld moeten met grote argwaan bekeken worden omdat ze grote sommen geld ontvangen voor onderzoek van de statineproducenten. (Bron)

 

Voeding, leefstijl en cholesterol

gezonde-leefstijl-cholestorolZo’n 10 procent van het cholesterol in je bloed komt  direct uit je voeding. De rest van het cholesterol wordt geproduceerd door de lever. Het is natuurlijk verstandig om gezond te eten maar je leefstijl is meer van belang als je kijkt naar cholesterol.

Een gezonde leefstijl voor het gezond houden van je lichaam

 • lichaamsbeweging, wandelen is gezond, doe dit zo’n half uur per dag
 • zorg voor voldoende vitamines en mineralen, vooral vitamine C
 • afvallen, overgewicht blijkt echt een van de grootste problemen te zijn
 • vermijd suiker en witmeel en alles waar dat in verwerkt is
 • eet gezonde, verzadigde, vetten: olijfolie, vette vis, avocado, kokosolie, roomboter en noten
 • mediteer, dit gaat stress tegen en dat is misschien wel de grootste veroorzaker van ziekten

Snelle koolhydraten, snoep, koek en de alcohol, witmeel end, die zijn het probleem, omdat deze worden omgezet in vetten. Om je vet waar onder je triglyceridengehalte omlaag te krijgen is het verstandiger om trage koolhydraten te nuttigen. Dat zijn bijvoorbeeld volkorenproducten, groentes en fruit.

Het tekort aan antioxidanten in je bloed komt door de afname van natuurlijk antioxidanten zoals vele groenten, fruit, noten en zaden in ons voedingspatroon.

Het probleem is niet de LDL, maar het teveel aan triglyceriden en het tekort aan antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E, CoQ10 en betacaroteen.

Co-enzym Q10 is een zeer krachtige vetoplosbare antioxidant, die celmembranen en andere structuren (waaronder LDL-cholesterol, lipiden, DNA en eiwitten) beschermt tegen oxidatieve beschadiging.

Dus eet gezonde voeding, beweeg, ont-stress en vul dit eventueel aan met goede natuurlijk vitaminen en mineralen.

Wat zeggen de zogenaamde kenners?

Ik ben altijd benieuwd wat gezaghebbende organisaties er over te vertellen hebben en hoe deze afwijken van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ik vind het triest dat dit soort organisaties totaal geen objectieve informatie geven, ook is deze informatie vaak achterhaald, wat is eigenlijk de functie van dit soort organisaties?

Dit zegt de Hartstichting:

6. Eet minder verzadigd vet

Teveel verzadigd vet of transvet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed. Hierdoor neemt de kans op hart- en vaatziekten toe. Kies voor producten met onverzadigde vetten, zoals halvarine in een kuipje, vloeibare margarine in een spuitfles, olie, vette vis en noten. En kies bijvoorbeeld voor magere en halfvolle producten. (Bron)

Dit zegt het voedingscentrum:

Voedingsadvies

Bij een te hoog cholesterolgehalte is het vooral van belang matig te zijn met verzadigd vet en dit te vervangen door onverzadigd vet. Verder heeft het cholesterol in voedingsmiddelen, zoals in eieren, orgaanvlees, paling en garnalen, een klein effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Daarom adviseert het Voedingscentrum niet meer dan gemiddeld 3 eieren per week te eten.

 • Op de volgende manieren kan de hoeveelheid verzadigd vet worden beperkt en de hoeveelheid onverzadigd vet worden verhoogd:
 • magere varianten van voedingsmiddelen gebruiken, zoals magere melk en yoghurt, mager vlees, magere vleeswaren, 20+ of 30+ kaas.
 • vaste bak- en braadvetten, roomboter, harde margarines en hard frituurvet vervangen door halvarine, zachte margarine, vloeibaar bak en braad of olie.
 • minder voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan verzadigd vet, zoals snacks, gebak, koek en chocolade.
 • meer voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan onverzadigd vet, zoals vette vis, noten, avocado, gele en witte sauzen op basis van olie. (Bron)

Becel Pro Activ

Becel pro activ is een symptoombestrijder. Het neemt de oorzaak van een te hoog cholesterolgehalte helemaal niet weg alleen een gevolg er van. Bloedvaten raken verstopt door beschadigingen en ontstekingsreacties die weer ontstaan door het nemen van de onjuiste vetten. Met name een overkill aan Omega 6 en een tekort aan Omega 3.

Het lichaam kan deze beschadigingen zelf aanpassen door cholesterol aan te maken. Becel pro activ voorkomt dus eigenlijk het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Becel pro activ bevat gemiddeld 10 keer zoveel plantensterolen dan je normaal gesproken binnen zou krijgen via een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Dit heeft negatieve gevolgen volgens onderzoek. (Bron)

Hart en vaat ziekten zijn met name tegen te gaan door veelvuldig gebruik van Vitamine C

Wetenschappers van het Dr. Rath Research Institute in Californië publiceerden een baanbrekende studie in het American Journal of Cardiovascular Disease met daarin bewijzen dat hart-en vaatziekten een vroege vorm van de vitamine C-deficiëntie ziekte scheurbuik is. Voortbouwend op een ontdekking gedaan door Dr Matthias Rath in de vroege jaren ’90, deze publicatie voorziet een grote klap voor de cholesterol leugen van hart-en vaatziekten en de bijbehorende jaarlijkse omzet van de farmaceutische industrie in gepatenteerde cholesterolverlagende statine drugs.

24 gedachten over “De cholesterol leugen en schade door statines”

 1. Ik heb aan een bevolkingsonderzoek mee gedaan, van de Erasmus Universiteit. Ik heb een CT Scan gehad en mijn bloed is afgenomen.
  Daar is uitgekomen dat ik een verhoogde kans op hart en vaatziekten had. En ik moest medicatie gebruiken. Ik heb mijn cholesterol laten meten, en die was 5,2. Dat vond de huisarts in eerste instantie heel goed. Maar toch belde hij later dat ik een verhoogde dosis moest gebruiken, na contact te hebben gehad met
  de Universiteit. Hoe denkt u daar over?

  Beantwoorden
  • Ja dat is moeilijk te zeggen. Allereerst ben ik geen arts en wil/kan ik geen medisch advies geven. Ik weet wel dat er vaak te snel medicatie voorgeschreven word. En ik weet ook dat je met voeding heel veel kunt ondervangen. Als ikzelf een verhoogde kans zou hebben zou ik niet snel aan de medicijnen beginnen, deze onderdrukken alleen maar, maar zou ik mijn voeding gaan verbeteren.

   Beantwoorden
 2. Geen idee. Wel een ervaring: als kind werd ik op een zeer streng , vetarm dieet gezet. Niet omdat ik dik was (was ik niet) en ik had ook ruim voldoende beweging). Nee, het ging om het verlagen van de verkeerde vetten in mijn bloed. Erfelijk belast. Veel later in mijn leven, kwam daar een statine bij. Echt vele járen later. Daarna mocht ik die ineens een jaar laten staan. En wat kreeg ik in dát jaar? Juist. Diabetes.
  Of dingen linksom of rechtsom werken, zal voor ieder mens verschillend zijn. Het is veel belangrijker om naar de persóón te kijken, dan om in het algemeen een medicijn ‘aan te vallen’. Wel goed is het, om erover na te denken. Dat mee te nemen in de eigen overwegingen, over hoe je je eigen leven het gezondst in kunt richten.

  Beantwoorden
  • Statines zorgen voor tekorten aan allerlei vitaminen en mineralen, waaronder Q10. Die stofjes zijn juist belangrijk voor de insulinegevoeligheid. Zorgen voor wat aanvulling kan helpen het proces weer om te keren.

   Beantwoorden
 3. Geen idee. Wel een ervaring: als kind werd ik op een zeer streng , vetarm dieet gezet. Niet omdat ik dik was (was ik niet) en ik had ook ruim voldoende beweging). Nee, het ging om het verlagen van de verkeerde vetten in mijn bloed. Erfelijk belast. Veel later in mijn leven, kwam daar een statine bij. Echt vele járen later. Daarna mocht ik die ineens een jaar laten staan. En wat kreeg ik in dát jaar? Juist. Diabetes.
  Of dingen linksom of rechtsom werken, zal voor ieder mens verschillend zijn. Het is veel belangrijker om naar de persóón te kijken, dan om in het algemeen een medicijn ‘aan te vallen’. Wel goed is het, om erover na te denken. Dat mee te nemen in de eigen overwegingen, over hoe je je eigen leven het gezondst in kunt richten.

  Beantwoorden
 4. Geen idee. Wel een ervaring: als kind werd ik op een zeer streng , vetarm dieet gezet. Niet omdat ik dik was (was ik niet) en ik had ook ruim voldoende beweging). Nee, het ging om het verlagen van de verkeerde vetten in mijn bloed. Erfelijk belast. Veel later in mijn leven, kwam daar een statine bij. Echt vele járen later. Daarna mocht ik die ineens een jaar laten staan. En wat kreeg ik in dát jaar? Juist. Diabetes.
  Of dingen linksom of rechtsom werken, zal voor ieder mens verschillend zijn. Het is veel belangrijker om naar de persóón te kijken, dan om in het algemeen een medicijn ‘aan te vallen’. Wel goed is het, om erover na te denken. Dat mee te nemen in de eigen overwegingen, over hoe je je eigen leven het gezondst in kunt richten.

  Beantwoorden
  • Harry,

   Ja waarheid, ik probeer vaak een andere kijk op gezondheid te geven, of dat waarheid is durf ik niet te zeggen. Ik was zelf overtuigd na het lezen van alle informatie die voorhanden is en wetende hou het huidige medische systeem in elkaar zit. Maar dat kan ik niet voor jou bepalen dat moet je zelf doen.

   Beantwoorden
  • Het is zeker de waarheid. Ik volg veel top artsen. Ik volg meer dan 60 topartsen…. Ik schrijf een boek over de waarheid over chronische ziektes………Zoek op you tube onder de namen dokter peter glidden, dr. Robert Scott Bell, doktor joel wallach, dr. jonny bowden, dr. andreas moritz, doktor david jockers……. Schrijf het woord ”cholesterol” en hun naam. Ik heb ook een website die het cholesterol leugen ontmaskert heeft en dit is een groep artsen en wetenschappers die de laatste onderzoeken op hun website melden. Zij zijn echt anti cholesterol omdat zij enkel wetenschappeleijk onderbouwd zijn……..Zij waarschuwen de patienten voor een te lage cholesterol en de gevaarlijke medicijnen..https://www.thincs.org/
   Bekijk ook de documentair hierboven over de tros…..patienten vertellen duidelijk hun bijwerkingen en hun achteruitgang van de medicijnen die hun cholesterol verlagen……..Mensen die een hartaanval krijgen nemen vaak toevallig cholesterol verlagers, mensen die redelijk oud worden hebben vaak een hogere cholesterol, dus je gaat niet dood aan een hoge cholesterol, maar wel met een lage cholesterol……Je zenuwstelsel en je hersenen zijn gemaakt van cholesterol…..Als jij dan je cholesterol verlaagd via medicijnen krijg je neurologische problemen zoals alzeimer, dementie enz……..in veel medicijnen zitten dan ook nog gevaarlijk zware metalen in en die tasten ook de hersenen aan….als jij je geheugen kwijt wil en een hartaanval wil krijgen moet je gewoon cholesterol verlagers nemen….Als je cholesterol verhoogd dat komt omdat cholesterol je lichaam komt helpen genezen. Cholesterol brengt genezende moleculen, vetoplosbare voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine D, vitamine E, fosfolipiden naar de zone van de ontsteking, dat is onder de weefsel schade. De grote oorzaak van chronische ziektes is een ontstekingsreactie…..en een ontstekingsreacties krijg je door fout levenstijl, dus stress en voeding…….dus deze post over cholesterol fabel klopt 200%…..in de medische wereld gaat het om geld en niet om mensen genezen.

   Beantwoorden
 5. Mijn cholesterolgehalte was te hoog ( het goede en het slechte cholesterol), ik, vrouw van 57. Mijn voeding bleek ( volgens diëtiste) geen reden te kunnen zijn van het hoge gehalte, daar ik gezond eet. Dus kreeg ik statines voorgeschreven. Ik heb o.a. fibromyalgie, en na 5 soorten met veel klachten, bleek Fluvostatine wel te kunnen zonder al teveel problemen. Echter ik had moeite met de grote capsules, en alleen de 80 mg is in tabletten te verkrijgen, dus kreeg ik die voorgeschreven. Ik slik deze nu ca. een jaar, en het cholesterolgehalte daalt inderdaad. Maar ik heb wel last van gewichtstoename terwijl de eetgewoonten hetzelfde zijn. Vandaar dat ik via internet op zoek ging of dit een bijwerking kan zijn van de Fluvostatine. En dat is dus zo. Als ik dit artikel lees, ga ik me toch ernstig afvragen of ik wel moet doorgaan met het slikken van dit middel of enig andere statines. Het lijkt me nu geheel zinloos en overbodig. Wat is wijsheid?

  Beantwoorden
 6. Op welk onderzoek berust een bericht in de Volkskrant, dat 13 % van de Nederlanders ,die statines gebruiken last van spierproblemen krijgen en aan algemene malaise lijden?

  Beantwoorden
 7. Ik vraag me af af wat het beste is als je cholesterol gehalte te hoog is ( 8,2 totaal) en het niet aan de voeding ligt. Dus ” gezonder” gaan eten heeft dan geen effect. Blijkbaar gewoon in de genen, maar niet de erfelijke vorm. Gewoon aanvaarden dat het gehalte zo hoog is of toch aan de statines? Ik kom er niet uit.

  Beantwoorden
  • Ik ben geen arts, du kan en wil je geen advies geven over statines, maar weet wel dat statines onderdrukkers zijn en geen verbeteraars. Ik denk dat voeding zeker een oplossing is, je moet dan zelf welke soorten voeding wel en niet bij jou passen.

   Beantwoorden
 8. Ik heb vanaf mijn 25 levensjaar hoog cholesterol van 8,ik heb een tijdlang statines geslikt en gestopt door bijwerkingen.Het enige wat ik er van over heb gehouden is suikerziekte 2. Ben nu 80 jaar en voel me echt goed, maar nog altijd hoog cholesterol.

  Beantwoorden
 9. Mensen met hoog cholesterol leven veel langer zie de statistieken dankzij, een dieet waarin genoeg vitamine c en carotenen aanwezig zijn

  Beantwoorden
 10. Na hartklachten gedotterd en na het plaatsen van drie stents moet ik rosuvastatines gebruiken, schijnbaar om te voorkomen dat de stents ingekapseld raken. Hoewel ik in het verleden er erg slecht op reageerde. Weer heel slechte reactie. Huiduitslag met blaren, diabetes verergerd, gewichtstoename en vermoeidheid aanvallen alsof mijn benen soms verlamd zijn. Wat een rotzooi, ik wil er weer vanaf, dat wordt strijd met mijn cardioloog, maar het middel lijkt me erger dan de kwaal.

  Beantwoorden
 11. Artsen willen je alleen maar aan de medicijnen, ik had alendronine zuur , kreeg hier omkeerbare neurologische klachten van ( doofheid) in zenuwen op verschillende plaatsen,, bleek zink tekort, 3 maanden gestopt en zink geslikt , ging beter, arts had ander oordeel en ik kreeg prednison, toen kreeg ik anderen neurologische klachten, spieratrofie, krampen, prikpijn, steengevoel, meer uitval, fasciculatie, verschillende soorten tintelingen en ook na het stoppen van prednison gaat het door. Ze liegen allemaal dat het een andere oorzaak heeft, zonder ook maar enkel bewijs te hebben (gelogen over negatieve onderzoeken), maar het tijdverloop en de omschrijving van hun mening klopt niet met wat ik werkelijk had. Ook geen antwoord op mijn vraag waarom het dan beter ging met stoppen met alenroninezuur en zink slikken. Met start prednison en ander osteoporose middel ging zink weer naar beneden en kreeg ik andere klachten waardoor ik wel gelijk heb, maar niet krijg

  Beantwoorden
  • Hallo Ana, Ik lees in jouw reactie een aantal herkenbare ongemakken, bijvoorbeeld spierkrampen, onderhuidse bewegingen, tintelingen, doofheid op verschillende plaatsen, ik slik geen statines (bewust niet) of prednison.

   De Neuroloog constateerde bij mij het Benigne Spierkramp Fasciculatie Syndroom.
   Uit voorzorg heeft zij bloed laten onderzoeken, op alles wat mogelijk was, om tekorten uit te sluiten.
   Die waren er niet. Ik slik nu wel magnesium, vit C en zink! Heb het idee dat ik daar wel redelijk op reageer

   Je schrijft ook dat je last hebt van prikpijn en steengevoel, wat bedoel je daarmee?
   Ik hoop voor je dat jij ondertussen wat hersteld bent en wens je sterkte.

   Met vriendelijke groet, Simone

   Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This