Positieve instelling maakt de mens sterk, gezond en gelukkig

gelukkig zijn worden gezondheidEen gezonde geest in een gezond lichaam!

Positief denken, gezond leven en een optimistische levenshouding is de manier om niet ziek te worden.

Gedachten hebben een krachtige invloed op ons gedrag en ons lichaam.

Uit onderzoek blijkt dat je minder kans op hartziekten hebt met een positieve instelling. Een belangrijk onderdeel daarvan is pluk de dag, stel genietingen niet uit tot morgen maar geniet iedere dag dus ook vandaag!

Hoe vaker je je zelf een geluksgevoel bezorgt, door positief te zijn, denken of doen hoe meer geluksverbindingen de hersenen vormen en daardoor verander jij!

Relativeer door van een afstand naar jezelf te kijken en je dan af te vragen hoe belangrijk die zorgen, die je op dat moment hebt, eigenlijk zijn. Zijn ze niet belangrijk laat ze dan los en zoek afleiding.

Het zijn niet de prettige bezigheden, gedachtes, herinneringen of verwachtingen op zich die ons een goed gevoel geven, het lichaam reageert op die gedachtes met verandering van spierspanning en het aanmaken van hormonen. De hersenen registreren dat, en dát geeft ons een groter geluksgevoel.

Positieve en negatieve gevoelens worden door verschillende systemen in onze hersenen opgewekt. Om je gelukkig te voelen is het dus niet genoeg om negatieve ervaringen te bestrijden. Geluk is niet de afwezigheid van ongeluk.

Hoe kan ik gelukkiger worden?

 • Ontspan af en toe je spieren welbewust spierontspanning, meditatie, yoga of even gewoon niets doen en je lichaam volledig ontspannen
 • Zorg voor lichaamsbeweging. Wandel meerdere keren per week meer dan 2 km, speel met de kinderen een sport, werk in de tuin en doe het met de hand ook de heg knippen enzovoort
 • Vertel andere mensen positieve verhalen. Maak elke week een praatje met iemand waarmee je dat normaal niet zou doen, in een winkel, de trein, op je werk.
 • Wees vergevingsgezind. Houd negatieve gedachten over iemand anders niet te lang vast, spreek ze uit. Anders beschadig je alleen je zelf er mee.
 • Lach regelmatig. Lach naar jezelf. Een glimlach om je mond doet je zelf goed voelen maar ook de mensen die naar je kijken worden er gelukkiger en positiever van.
 • Probeer je eetpatroon aan te passen, eet zo veel mogelijk vers en onbehandeld voedsel
 • Positief denken: Bedenk bij een niet succesvolle actie hoe je het de volgende keer beter kunt doen. Optimisten hebben een betere gezondheid dan pessimisten.
 • Geef niet te snel op, geloof dat je voor geluk geboren bent want dat is ook zo
 • Ben sociaal Ga veel met andere mensen om. Maar vermijd zoveel mogelijk contact met negatief ingestelde mensen
 • Geef en ontvang liefde. Liefde verlengt het leven. Woede verkort het. Knuffel vaak. Drie maal per dag knuffelen van mens of huisdier, leidt tot een betere gezondheid. Visualiseer regelmatig een wolk van licht en liefde om je heen.
 • Loslaten, schrijf negatieve gedachten op zodat je ze niet meer hoeft te onthouden
 • Ben bewust zelfs als je je stil zit concentreer je dan actief op wat je hoort, ziet, voelt. Hoe bewuster je leeft hoe meer je in het nu bent en hoe minder je gedachten af kunnen dwalen
 • Kies veranderingen. Rij eens via een andere weg naar je werk. Praat eens met vreemde mensen. Doe eens wat je nog nooit gedaan hebt
 • Denk vaak aan de volgende woorden, spreek ze uit of schrijf ze op: vrolijkheid, plezier, blijdschap, geluk, vrijheid, liefde

Conclusie

Wanneer je bewust leeft vanuit jezelf, dus niet vanuit het ego. Openstaand voor intuïtieve gedachten en positieve instellingen, samen met gezonde voeding en een gezonde levenswijze. Dan wordt men zonder twijfel een gezond, vrij en gelukkig mens!

Ter inspiratie.Ik leer veel van mijn kinderen en het volgende filmpje bewijst dat kinderen veel wijsheid hebben en wij als volwassenen van onze kinderen kunnen leren.
De 10-jarige Zuid-Afrikaanse Bothale, vol overtuiging, kracht en zelfvertrouwen dit ze dat maar eens na…

Het onderschrift luid: ‘Als dit kind de toekomst voor Zuid Afrika is, ziet het er goed uit voor ons land’

Ben jij gelukkig en wil je dat met ons delen, laat dan een bericht achter. Hoe meer positiviteit hoe meer mensen er gelukkig worden. En dat kan de wereld wel gebruiken op dit moment.

Ik wens je een gelukkig leven vol tevredenheid toe!

Bronnen: Geluk

1 gedachte over “Positieve instelling maakt de mens sterk, gezond en gelukkig”

 1. Laat dat Afrikaanse meisje onze nieuwe leider zijn in zoals het hoort en welke kant we met zijn alle op moeten.

  Vriendelijk, open en hartelijk dat is wat ik iedereen wens!

  Miriam

  Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This