natuurlijke vitamine e gezonder

Natuurlijke vitamine E gezonder dan de synthetische

Ik ben een voorstander van natuurlijke voeding en ook van natuurlijke vitamines en mineralen, ik denk namelijk dat deze beter werken dan, de nagemaakte, synthetische vorm. Dat zegt mijn gevoel zeg maar en gewoon mijn logisch denken. Maar het is fijn dat dit, zo af en toe, ondersteund wordt door wetenschappelijke studies. En vandaag is … Lees verder >

Iedereen zou extra vitamine D moeten nemen

Iedereen zou extra vitamine D moeten nemen blijkt uit steeds meer onderzoek. Er zijn steeds meer ziektes die gelinkt worden aan een tekort aan vitamine D. Uit onderzoek van onder meer Prof. Dr. Spitz blijkt dat 90% van de bevolking een tekort aan vitamine D heeft, dit tekort ontstaat met name door te weinig buiten/in … Lees verder >

Vitamines en hoe ze werken eenvoudige uitleg

Vitamines zijn chemische verbindingen die onmisbaar zijn voor het lichaam. Vitaminen zijn naast de essentiële aminozuren en vetzuren noodzakelijke bestanddelen van ons voedsel. Ze spelen een rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam. En zorgen voor een goede gezondheid. Vitamines komen van nature voor in onze voeding en is … Lees verder >

Vitamine D kanker

Vitamine D kan kanker en andere ziekten helpen voorkomen

Steeds meer bewijzen laten zien dat Vitamine D meer doet dan alleen maar sterke boten maken. Toonaangevende onderzoekers laten zien dat hoge doses vitamine D helpen tegen een aantal verschillende aandoeningen, waaronder kanker, diabetes en hart en auto-immuunziekten ziektes. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe hoger de dosis Vitamine D in je bloed, … Lees verder >

Magnesium wonder doener

MagnesiumEen goed artikel schrijven valt nog niet mee. Je gaat op zoek naar betrouwbare bronnen die de juiste inhoud bevatten. En dat is het nu net “betrouwbare bronnen” hoe vindt je die. Dit artikel is dan ook voor degene die beknopt willen weten of er een Magnesium te kort is en wat je hier aan kunt doen.  Als eerste valt mij op dat de overheid gelieerde websites over voeding en gezondheid mede delen; “niets aan de hand, u krijgt genoeg Magnesium uit uw voeding binnen”.

En toen; op zoek naar onafhankelijke websites die net als ik de waarheid willen weten zonder belangen verstrengeling. Het valt mij op dat zowel Nederlandse als buitenlandse websites hetzelfde te melden hebben over Magnesium. Er is over het algemeen een tekort van dit prachtige minerale goedje in het menselijk lichaam.

Veel verder dan dit wil ik dan ook niet gaan. Hiermee bedoel ik: een te rationele benadering van het onderwerp Magnesium. Ik volg mijn gevoel en intuïtie en handel altijd vanuit bewustzijn. Te vaag? 80% van de mensen baseert zijn kennis op a: wat ze horen van derden, b: wat ze leren uit boeken of c; wat men rationeel tastbaar kan verklaren. In mijn opinie sla je de plank dan mis; slechts de eigen directe ervaring is geldig.

Het is mijn opzet om een andere zijde te belichten. Anders dan de farmaceutische en chemische industrie, overheid of andere instelling in de vorm van een cadeautje met een strikje er omheen doen geloven . Het is minimaal moeilijk te noemen als je bewust gezonde voeding wil nuttigen. Hier wil ik op deze manier verandering in brengen door mijn steentje bij te dragen. Zo dat was het voor mijn relaas.

Lees verder >

Vitamine D steeds meer mensen hebben een tekort

Vitamine D steeds meer mensen hebben een tekortEen studie die werd gepubliceerd in maart 2010 vermeld dat inmiddels 59% van de wereldbevolking een Vitamine D tekort heeft. En 25% daarvan heeft een extreem laag niveau van Vitamine D.

Te lage niveaus van Vitamine D worden in verband gebracht met steeds meer ziektes, waaronder kanker, cardiovasculaire en auto-immuun verstoringen.”

Vitamine D goed voor je immuunsysteem.

Recent onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen toont aan dat Vitamine D ons immuunsysteem activeert door T-cellen aan te sporen om infecties te bestrijden. Dit onderzoek toont aan dat deze T-cellen (vechtcellen) slapende blijven, wanneer zij geen Vitamine D als prikkel ontvangen!En kunnen door dit tekort niets doen om binnendringende micro-organismen en virussen te bestrijden! Een extra reden om Vitamine D supplementen te nemen

Vitamine D goede bestrijder van griep

Nu het griepseizoen weer volop aanwezig is, is het verstandig om je Vitamine niveau te verhogen. De beste manier is om naar buiten te gaan maar ook een supplement kan dit sterk verbeteren.  Het is natuurlijk zo dat je in de Herfst en winter minder buiten komt, maar probeer dit toch zoveel mogelijk te doen door bijvoorbeeld op zondag naar het bos te gaan.

Lees verder >

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest