Consumentenmisleiding door de voedselindustrie

Consumentenmisleiding door de voedselindustrieEen interview met Bart van Opzeeland bioloog, gespecialiseerd in giftige stoffen en directeur van Foodwatch.nl. Deze organisatie is onafhankelijk van de overheid en de industrie.

Ze komen op voor het recht op transparantie over voedsel en eerlijk eten. Dat is natuurlijk een organisatie die wij bij Gezondheidenvoeding.nl volledig steunen en daarom dit interview.

Het interview tussen Juglen Zwaan van Ahealthylife.nl  gaat over de betrouwbaarheid van keurmerken en is biologisch nu echt wel betrouwbaar. Kortom gaat het over de consumentenmisleiding en voedselleugens door de voedselindustrie.

Voorbeelden van Consumentenmisleiding door de voedselindustrie.

Bolletje kruidnoten met een mooie voorkant waarop te lezen is 30 % minder suiker. Nou mooi, zul je denken, weer minder calorieën, helaas er zit maar 3 % minder calorieën in dan bij de gewone kruidnoten. Omdat ze er minder suiker in stoppen moeten ze er wel andere ingrediënten in stoppen en dat is in dit geval dan meer bloem en meer vet.

En om er nog een schepje bovenop te doen er zit maar liefst 1,5 gram zout in per 100 gram pepernoot dat is net zoveel als bij chips!

Een ander voorbeeld smeerkaas voor kids, volgens de richtlijnen mag je bij voedsel voor kinderen geen gebruik maken van bekende stripfiguren. Dus wat doen ze maken er zelf een en voor kinderen is dit verschil moeilijk te zien.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Nu is het zo dat de nieren van  kleine kinderen nog niet helemaal ontwikkeld zijn en het daarom slecht is om producten met toegevoegde zouten te geven en deze zitten er veel in. Toegevoegd calcium, calcium kun je helemaal niet opnemen want calcium bindt zich aan de toegevoegde zouten en verlaat zo weer je lichaam. Conclusie slecht voor iedereen maar zeker voor jonge kinderen.

Als je het mij vraagt is dit misleiding. Zoals bij bijna alle light producten het is een marketingtool om mensen wel hun producten te laten kopen en dat ze mensen dan voor de gek houden boeit ze schijnbaar niet. En natuurlijk doen ze alles netjes binnen de wet. Maar ik vind dat dit soort zaken moeten stoppen en we over moeten gaan op eerlijk en duurzaam voedsel.

Bekijk het hele interview:

En vindt jij ook dat onze voeding eerlijker en duurzamer gepresenteerd en geproduceerd moet worden? Word dan ook donateur van Foodwatch.nl en draag je steentje bij aan een gezondere toekomst voor jezelf en onze kinderen.

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This