Chemische bestrijdingsmiddelen te veel in groenten en fruit

Chemische bestrijdingsmiddelen te veel in groenten en fruitVeel gegeten groenten en fruit zitten vol met chemische bestrijdingsmiddelen. Sla, tomaten, komkommers en appels bevatten de meeste schadelijke stoffen die ondermeer onze hormoonhuishouding aantasten. Een groep internationale milieuorganisaties vindt dat het gehalte zo hoog dat zij  de noodklok luide. In ons dagelijkse eten  bevinden zich de resten van meer dan 30 verschillende pesticiden die een negatief effect hebben op onze gezondheid.

Chemische bestrijdingsmiddelen ook in lage dosering gevaarlijk

Lange tijd is er van uitgegaan dat de hoeveelheid chemische bestrijdingsmiddelen in lage dosering ongevaarlijk waren, dat klopt dus niet blijkt uit onderzoek. Ook in lage dosering zijn de chemische bestrijdingsmiddelen kankerverwekkend en beïnvloeden ze onze hormoonhuishouding, hierdoor is er sneller borstontwikkeling bij meisjes en zijn mannen veel minder vruchtbaar geworden

Door de pesticiden krijgt men meer last van chronische ziektes, worden minder vruchtbaar en krijgen vaker obesitas of diabetes. De milieuorganisaties willen scherpere Europese regels en een diepgaand onderzoek naar de invloed van deze middelen bij zeer lage concentraties.

De oplossing voor chemische bestrijdingsmiddelen is biologisch eten

De milieuorganisaties adviseren om het onbespoten biologische eten te kopen waar geen chemische bestrijdingsmiddelen op zitten. En de smaak is ook nog eens beter. En het is zo dat als we massaal overstappen op biologisch eten de prijzen steeds verder zullen zakken en de oppermachtige supermarkten gedwongen worden om steeds meer biologische producten te kopen.

Ik zelf koop al zeker 10 jaar mijn groenten biologisch op de biologische markt in Den Bosch en de laatste jaar kopen we daar ook ons brood, fruit kaas, noten, enz allemaal biologisch en dat voelt erg goed en zonder de gevreesde chemische bestrijdingsmiddelen.

De hormoonverstorende stoffen komen echter niet alleen voor in voedsel. Zo worden in elektrische apparaten en meubels vlamvertragers verwerkt en bevatten sommige kassabonnen thermische inkt. Deze stoffen worden ook opgenomen via de huid.

Bron: Niburu

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This