Meeste gangbare soorten thee bevatten gevaarlijke pesticiden

Tijdens de test bleek een van de theesoorten 20 pesticiden in zich te hebben, dat is nogal voor wat theeblaadjes! Weer een reden om biologische thee te drinken, vaak niet eens zoveel duurder. Maar een stuk lekkerder en gezonder.

Pesticiden worden nu bijna in onze hele gangbare, niet biologische, voedselvoorziening gebruikt en ook aangetoond. Zo zijn er nog steeds gemeenten die bijvoorbeeld het giftige Round Up gebruiken op bijvoorbeeld de pleinen waar onze kinderen spelen, in openbare parken enz. Dus dat je met pesticiden in aanraking komt is onvermijdelijk.

Gelukkig worden de consumenten steeds bewuster van dat onze overheid en de voedselproducenten er een zooitje van maken en eigenlijk alleen naar de omzet kijken en niet, zoals het zou moeten, naar onze gezondheid. Zo wordt er steeds meer biologische voeding verkocht en kijken consumenten steeds meer op etiketten wat er in zit.

Maar iedere keer als we denken dat we vooruitgang boeken verrast de voedselindustrie ons met een nieuw schandaal. Nu is het de buurt aan thee, thee bevatten gevaarlijke pesticiden en hoge dosis fluoriden. Met daaronder bekende merken zoal Lipton, en Twinings.

Lijst met soorten thee waar pesticiden inzetten

 • Lipton
 • Tetley
 • Red Rose
 • Uncle Lee’s Legends of China
 • Twinings
 • King Cole
 • Signal

Deze test is gedaan in Canada, maar een aantal van deze soorten thee zijn ook in Nederland op de markt. Lees hier het hele rapport, thee bevatten gevaarlijke pesticiden.

Wat zeggen de voedselproducenten die deze thee op de markt brengen?

De voedselproducenten, waar onder Unilever, die deze soorten thee op de markt brengen verschuilen zich altijd achter het zelfde.

“Wij voldoen een de gestelde eisen en normen”

Dat roepen ze eigenlijk altijd. Maar wie zegt dat de normen kloppen en naar mijn weten is nog nooit onderzocht wat er gebeurd als je verschillende pesticiden binnenkrijgt van verschillende producten die zich opstapelen in je lichaam.

En waarom is het niet zo dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en zeggen dat zijn inderdaad hoge waardes, wij gaan over het produceren van biologische thee!? Dat komt vooral omdat ze weinig op hebben met onze gezondheid en vooral bezig zijn met meer winst maken om daarmee hun aandeelhouders tevreden te stellen. (Bron)

Conclusie
Ben verstandig en koop biologische (kruiden) thee. Kost misschien een paar centen extra maar dan heb je ook kwaliteit. En als we met zijn alle meer biologisch kopen gaan de prijzen zakken en wordt biologisch misschien wel de norm.

Of zet wat kruiden in je tuin en zet zelf thee. Ik heb speciale kruiden om thee mee te zetten zoals:

 • Citroenmelisse
 • Munt
 • Kamille

Ik ga dit verder uitbouwen met nog meer kruiden. Als iemand nog tips heeft, meld dit dan even hieronder in het reactieveld.

 

5 gedachten over “Meeste gangbare soorten thee bevatten gevaarlijke pesticiden”

 1. Lipton tea wordt in plastic gazen buideltes verpakt. Wat dacht je van plastic softeners die vrijkomen als je daar kokend water opgooit?
  RADAR heeft daar een paar weken geleden het onderwerp over plastic softeners en hardmakers behandeld.

  Beantwoorden
  • ja dat is toch triest, terwijl bij de reclames altijd zo’n mooi en vaak ook gezond beeld wordt geschetst. Maar goed gewoon thee maken van kruiden uit de tuin of biologische thee kopen.

   Beantwoorden
  • Adri,

   Ja dat klopt ik ben zelf ook bezig om steeds meer platen inmijn tuin te kweken voor het maken van thee, gezond en lekker.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This