Roundup met Glyfosaat van Monsanto is waarschijnlijk kankerverwekkend

Roundup met Glyfosaat van Monsanto is waarschijnlijk kankerverwekkend volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. En neem van mij aan als de WHO het woord ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ in de mond durft te nemen dat het dan hoogstwaarschijnlijk ook zo is.

Het middel Roundup is vanaf november 2015 verboden om te verkopen aan particulieren. Maar vreemd genoeg is Roundup met het gevaarlijke Glyfosaat in de Nederlandse tuincentra. Deze kiezen waarschijnlijk niet voor een gezonde samenleving maar kijken meer naar wat het hun oplevert!

Roundup is wereldwijd het meest gebruikte onkruidverdelgingsmiddel. En in de Verenigde Staten, waar ze het ook niet zo nauw nemen met de gezondheid van hun burgers, wordt 80 procent van alle gewassen ermee bespoten.

Genetisch gemodificeerde maïs en sojabonen geleverd door dit zelfde Monsanto ondervinden zelf geen schade van het gif. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat genetisch gemodificeerde gewassen ongezond zijn en ook niet voor een hogere productie zorgen. Maar het zorgt wel voor meer geld in het laatje van onder meer Monsanto dat ruim twee miljard dollar omzet per jaar heeft. De omzet van alle glyfosaat-fabrikanten samen is ongeveer 6,5 miljard dollar.

Meerdere onderzoeken wijzen uit dat Roundup met Glyfosaat van Monsanta gevaarlijk is

Maar de waarheid komt langzaam boven tafel International Agency for Research on Cancer (IARC), heeft Roundup ingedeeld in de 2A groep. Dat betekent dat glyfosaat, alias Roundup, ‘waarschijnlijk kankerverwekkend is voor mensen’. Het medisch vakblad The Lancet heeft een artikel gepubliceerd waarin zij een vergelijkbare conclusie trokken.

Tuincentra end. blijven ondanks gevaar, producten met Glyfosaat verkopen

Gamma verkoopt Roundup no steeds maar ook de Makro heeft een aanbieding in zijn folder en het aanbod op Marktplaats laat zien dat de meeste het gevaar wel zien maar er toch nog even snel geld aan willen verdienen.

Intratuin daar in tegen heeft al in mei 2014 besloten om de verkoop van onkruidbestrijdingsmiddelen met glyfosaat zoals Roundup, Bayer Clear-up en Pokon STOP te stoppen, en dat is een goede zaak en een bewuste keuze.

Sri Lanka heeft half maart als eerste land ter wereld glyfosaten zoals Roundup met onmiddellijke ingang voor de landbouw verboden.

Monsanto Blijft ontkennen, maar valt door de mand

Monsanto is zo overtuigd van hun onschuld dat ze zelfs beweren dan Roundup zo ongevaarlijk is dat het zelf veilig is om te drinken. Alleen als een werknemer van Monsanto gevraagd wordt om Roundup ook daadwerkelijk te drinken weigert deze, dat zegt genoeg denk ik.

Conclusie

Wederom zijn wij aan zet, doe verstandig en koop in ieder geval geen producten die glyfosaat bevatten zoals Roundup. Ik ben zelf van mening dat we gewoon niets meer moeten kopen van bedrijven als Monsanto en doe dat zelf dan ook niet. En misschien is het wel verstandig om net iets minder vaak naar de Gamma en de Makro te gaan om te laten zien dat wij, de consument, uiteindelijk bepalen!

Bron: onder meer ftm.nl

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This