Wil jij ook gelukkig zijn? Eet dan meer groenten en fruit

Dat groenten en fruit gezond zijn dat wisten we al lang, maar dat het je ook gelukkig maakt is nieuw. Dus het werkt eigenlijk dubbel, het is gezonder en je wordt gelukkiger, weer een reden om meer groenten en fruit te eten. Buiten het feit dat we gelukkiger worden van groenten en fruit werden de onderzochte mensen ook kalmer en energieker. En ze voelde zich nieuwsgieriger en creatiever.

Gelukkiger worden van groenten en fruit

De reden om gezond te eten is vaak dat je er gezonder van wordt en minder kans hebt op ziektes. Het nadeel is dat het effect lang kan duren, soms pas na tientallen jaren. Daarom is het fijn dat je er ook gelukkiger van wordt en dat dit ook veel eerder merkbaar is is, vaak binnen 2 jaar.

Het vreemde is wel dat als je je ongelukkig voelt vaak geneigd bent om ongezond, en vaak ook veel, te eten, zoals chocolade en chips te pakken. En dat werkt dus niet alleen op je gezondheid en geluksgevoel maar je hebt er ook nog vaak een schuldgevoel bij van het eten van veel suiker of verkeerde vetten.

Uit een onderzoek van de Engelse University of Warwick en de Australische University of Queensland bij 12.000 mensen, blijkt dat we systematisch gelukkiger worden van groenten en fruit. Dagelijks tot 8 porties per dag consumeren, zorgt voor een blij en gelukkiger gevoel op de langere termijn. Ze hopen met dit onderzoek mensen aan te zetten tot het eten van meer groenten fruit.

Antioxidanten in groenten en fruit

De wetenschappers denken dat het uiteindelijk mogelijk zou moeten zijn om deze studie te koppelen aan huidige onderzoek naar antioxidanten die een verband tussen optimisme en carotenoïde in het bloed suggereert.

Groenten en fruit zijn een natuurlijke antidepressiva

gelukkiger worden van groenten en fruitNu is dus bewezen dat groenten en fruit bijdragen aan meer geluksgevoel, mensen voelen zich ook kalmer en energieker. Dit maakt groenten en fruit een natuurlijke antidepressiva. Ik denk dat gezond eten  in zijn geheel bijdraagt tot een beter/gezonder gevoel en je er ook stress en depressies mee te lijf kunt gaan.

Ik ben hier nu een stuk over aan het schrijven dat de komende dagen online komt. Dit stuk heb ik geschreven na een dagstudie over Langdurige stress & depressieve gevoelens. Het gaat er over dat je stress en depressies kunt verminderen door onder meer gezonder te eten en bepaalde stoffen tot je te nemen, zoals mineralen, vitaminen, aminozuren en kruiden zoals ashwagandha en saffraan, maar daarover later meer.

Bron afbeelding

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This