Als lichaamsbeweging een pil zou zijn, zou die aan elke kankerpatiënt voorgeschreven moeten worden

Dat lichaamsbeweging goed voor je is, is algemeen bekend, maar nu hebben ze onderzoek gedaan naar mensen met kanker en hoe goed lichaamsbeweging is. Dat geeft zo veel vooruitgang dat de conclusie is dat beweging moet worden voorgeschreven aan alle kankerpatiënten, en juist het niet aan beweging doen zou schadelijk zijn, volgens deze onderzoekers, dus eigenlijk de omgekeerde wereld. Dit onderzoek is gedaan in Australië en naast chirurgie, chemotherapie en/of bestraling zou beweging altijd voorgeschreven moeten worden bij kanker.

Dit onderzoek en de bevindingen daarvan worden door een brede groep gedragen, een groep van 25 invloedrijke gezondheids- en kankerorganisaties, de conclusie van deze organisaties is dat lichaamsbeweging een essentieel onderdeel van de behandeling zou moeten zijn. Volgens de onderzoekers staat het onomstotelijk vast dat lichaamsbeweging de genezing bevordert en het doen aan lichaamsbeweging schadelijk is.

Beweging is het beste medicijn dat iemand met kanker kan nemen naast zijn standaard kankerbehandelingen. Dat komt omdat mensen die regelmatig bewegen, minder en minder ernstige bijwerkingen van de behandeling ervaren; zoals kankergerelateerde vermoeidheid, mentale nood en een betere kwaliteit van leven. Ze hebben ook een lager risico dat hun kanker terugkomt of sterft aan de ziekte.

Als beweging een pil zou zijn, zou die aan elke kankerpatiënt over de hele wereld voorgeschreven worden, Dit wordt gezien als een belangrijke doorbraak in de behandeling van kanker. De houding ten opzichte van de behandeling van kanker, die nodig is om mensen de overlevingskans te geven, moet veranderen. Alle kankerpatiënten zullen profiteren van lichaamsbeweging.

Nicole Cooper, 33 jaar, werd vorig jaar gediagnosticeerd met darmkanker in fase 4, en is ervan overtuigd dat een van de redenen waarom ze nog leeft het bewegingsregime is dat ze volgde tijdens de behandeling. “Toen ik een terminale diagnose van kanker ontving, kreeg ik twee mogelijk levensreddende behandelingen voor kanker: chemotherapie en lichaamsbeweging,” zei ze.

Maar welke lichaamsbeweging moet er bij kanker dan voorgeschreven worden?

Mensen die gespecialiseerd zijn in bewegen kunnen oefeningen op dezelfde manier voorschrijven als artsen dat nu met medicijnen doen; door te weten hoe kanker onze gezondheid beïnvloedt en te begrijpen hoe bepaalde oefeningen de structuur en functie van de systemen van het lichaam verbeteren. Deze oefeningen moeten dan wel voor elk persoon apart bekijken worden, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren.

Deze geïndividualiseerde programma’s omvatten specifieke soorten oefeningen, uitgevoerd met exacte intensiteiten en volumes op basis van een werkingsmechanisme en dosering die nodig zijn om de negatieve effecten van kanker tegen te gaan.

De nieuwe richtlijnen adviseren mensen met kanker om lichamelijk zo actief mogelijk te zijn als de omstandigheden dat toelaten.

Goede lichaamsbeweging moet er bij kanker:

  • minstens 150 minuten aerobe oefening per week matige intensiteit, zoals wandelen, joggen, fietsen en zwemmen.
  • 2 tot drie 2 per week weerstandstraining met matige tot krachtige intensiteit, gericht op de belangrijkste spiergroepen, zoals gewichtheffen.

Deze aanbevelingen moeten worden afgestemd op de capaciteiten van het individu om het risico op complicaties te minimaliseren en de voordelen te maximaliseren. (bron)

Dit klinkt mij eerlijk gezegd allemaal heel logisch, maar dat zoiets eenvoudigs als lichaamsbeweging nog nooit eerder onderzocht is vind ik dan weer erg vreemd. Het zelfde als de juiste voeding bij kanker, dat werkt zowel preventief als tijdens de behandeling. Of ondersteuning mate natuurlijke vitamines en mineralen zoals vitamine D. Wij blijven op een of andere vreemde manier toch de maatschappij van de pilletjes, terwijl deze vaak niet lijden tot genezing. Want uit onderzoek blijkt dat onze eigen levensstijl de belangrijkste veroorzaker van kanker is.

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This