Kraanwater is niet meer zo gezond als het geweest is, al is het kraanwater in Nederland nog steeds een van de schonere in de wereld. Het oppervlaktewater is vervuild met insecticiden, cosmetica, geneesmiddelen, biociden, brandvertragers en nanodeeltjes.
Rioolwaterzuiveringsinstallaties kunnen dit soort stoffen, niet of nog niet goed verwijderen, waardoor ze in het milieu terecht komen en daardoor in ons kraanwater.
Filteren is de oplossing. Nu drink ik zelf ongeveer 1,5 tot 2 liter kraanwater per dag. En omdat ik dit zoveel binnenkrijg wil ik wel graag dat het zo zuiver mogelijk is. Je kunt het kraanwater filteren, mineraliseren, vitaliseren en het alkalisch (minder zuur) maken.
Ik heb daarom gezocht naar een mogelijkheid om dit te doen op een betaalbare manier en heb die gevonden. Tot nu toe gebruikte ik de Brita filter om mijn kraanwater te filteren, maar ik had het gevoel dat dit niet afdoende is en heb me verdiept in dit onderwerp.
Je kunt kraanwater op 4 manieren filteren:
- mechanisch filteren
- mineraliseren
- vitaliseren
- alkalisch maken
Kraanwater ongezond, daarom filteren
De beste vorm van water in natuurlijk mineraalwater uit een natuurlijke bron, die zijn er in Nederland, maar niet bij mij in de buurt. Dit bronwater ontstaat doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, en neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op. Ik heb een filter gevonden die dit nabootst.
Hoe werkt deze waterfilter?
Ik heb gekozen voor de Aqualive AQV 5 waterfilter en die bevalt me nog steeds prima, niet te duur en handig ingebruik en misschien wel het belangrijkst, perfect gezond water. Door middel van de zwaartekracht druppelt het water door de 2 filters heen.
De eerste filter is een keramische filter van 0,2 micron. Door de kleine doorlaat opening van 0,2 micron filter je meer dan 95% chloor, 99.99% bacteriën, schimmel sporen en algen, bezinksel, vuil, roest, zand en zout tot een deeltjesgrootte van 0.2 micron. Dus ik kan met deze filter ook regenwater en eventueel slootwater drinkbaar maken.
De tweede filter is een meerstappen filter, die verschillende stoffen bevat waaronder:
- de actievekoolstof zorgt ervoor dat chloor, THMs, organische chemicaliën, geur- en kleurstoffen, zware metalen en zuren worden verwijderd
- de zeoliet verwijderd zware metalen en maakt het water zacht
- de biokeramische balletjes vormen kleine clusters van de watermoleculen die daardoor makkelijker door ons lichaam opgenomen kunnen worden
- Silica zand verwijdert zuurcomponenten, voorkomt algenvorming en geeft een lekkere smaak aan het water.
- Mineraal zand voegt mineralen en zuurstof toe, regelt het pH gehalte en het pH evenwicht te herstellen in het lichaamsvocht.
- het filter is met colloïdaal zilver geïmpregneerd om bacteriewerking te voorkomen. Gemengd met Geactiveerde koolstof verwijderd dit chloor, organische chemicaliën, slechte geuren en kleurstoffen.
Mineraalstenen
Onder in de filter zitten Sunmac® mineraalstenen deze geven zuurstof en 18 verschillende mineralen af. Een deel van de stenen is met colloïdaal zilver geïmpregneerd.
Hierdoor vindt er geen bacteriegroei plaats en blijft het water langer vers.
Magneetkraan
In de kraan zit een magneet van 1200 Gauss. Hierdoor wordt het water geïoniseerd en krijgt het een hexagonale structuur. Dit gebeurd ook in de natuur met water dat via een waterval op de rotsen uiteenspat.
Hexagonaal (zeshoekig) water dat harmonisch werkt met ons lichaamsvocht en kan daardoor gemakkelijker door ons lichaam opgenomen en verwerkt kan worden.
Gerevitaliseerd water
Doordat kraanwater frequenties bevat die er niet in thuis horen, gaat de waterkwaliteit achteruit en vermindert de smaak. Als je dit water revitaliseert, krijgt het zijn oorspronkelijke vitaliteit terug. Deze vitalisator, hier rechts afgebeeld, bestaat 100% uit RVS dat getorst is waardoor deze door de moleculaire spanning heel hoge frequenties uit te stralen. Dus is water filteren en vitaliseren een verstandige keuze.
Deze worden overgedragen aan het water. De ingebrachte frequentie blijft levenslang behouden.
Hoe werkt de vitalisator
Water is een informatiedrager. Wanneer water zich verplaatst, neemt het de vervuilende stoffen en energieën uit de omgeving over. De vitalisator ‘reset’ deze vervuiling van het kraanwater en brengt de oorspronkelijke vitaliteit terug. Daarnaast neemt ook de Boviswaarde (energiewaarde) van het water toe en daardoor wordt er niet langer energie aan het lichaam onttrokken maar gegeven, deze Boviswaarde neemt toe tot 20.000.
Conclusie filteren kraanwater
Ik denk dat hiermee de vraag; Waarom water filteren?, wel beantwoord is.
We hebben met zijn vieren de test gedaan met proeven van het water en de conclusie was eenduidig, het kraanwater dat door de watervitalisator en de filter is gegaan was het lekkerst en zachtst.
Nu zijn de andere soorten van filtering moeilijk aantoonbaar of te bewijzen. Maar voor mij is het duidelijk dat ons huidige kraanwater niet meer overeenkomt met mineraalwater uit de natuur en daarom denk ik dat het noodzakelijk is om kraanwater te behandelen om er optimaal gebruik van te maken.
Wij voelen ons er goed bij en ook mensen die bij ons op visite zijn vinden het een goede smaak en lekker zacht. Wij zijn blij met onze filter en vitalisator en daardoor drinken we meer en bewuster.
Bull Shit ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien
Mooi dan kun jij gewoon kraanwater drinken, scheelt ook weer in de kosten. Ik ervaar dat heel anders en daarom doe ik het wel, ieder zijn ding zou ik zo zeggen.
Hoi Robert, bedankt voor het artikel.
Kun je iets meer zeggen over jullie waterfilters en de magneetkraan? Waar hebben jullie het gekocht of hoe heet het zodat ik het zelf kan opzoeken?
Alvast bedankt.
Groetjes,
Anna
Anna,
Ik weet niet meer precies waar ik deze gekocht heb, maar weet wel het type, AquaVit 5 liter. Eigenlijk alles wat ik weet heb ik verteld in het artikel wat hierboven staat. Ik gebruik deze filter dagelijks en heb een maand geleden de filter vervangen, dat moet volgens mij 1 keer per jaar. De magneet zorgt er voor dat de structuur van het water fijner wordt en het daardoor beter de cellen kan binnendringen
Toch raar dat onze zuivering installaties het niet zouden kunnen filteren maar wel allerlei dingen die we kunnen kopen
Op zich zou dit wel kunnen maar het maakt het proces een stuk duurder. En volgens mij zijn waterbedrijven hier helemaal niet mee bezig om bijvoorbeeld water weer energetisch te maken. Verder zit het volgende in ons kraanwater, nitraat, geneesmiddelen, te veel kalk (water te hard). Eigenlijk lopen de waterbedrijven achter de feiten aan.
Hi Robert,
laat maar kletsen! Ik wil je bedanken voor je artikel. De Aquavit heb ik een maand geleden meteen gekocht. Het water smaakt heeeerlijk! Als ik nu ergens water drink dat gefilterd is met een Brita kan dan proef ik meteen het verschil. Ik gebruik het water zelfs in de waterkoker. Mijn waterkoker is van glas en sinds een maand ben ik ook meteen van die vieze kalkaanslag af.
Hartelijk dank voor al je werk, mensen zoals ik zijn je dankbaar.
Groetjes, Ellen
En over de zuiveringsinstallaties… dat heb ik mij ook wel eens bedacht. Maar 95% van het kraanwater gebruik ik voor andere dingen dan om te drinken. Ik denk dat je gelijk hebt dat het water peperduur wordt als het intensief wordt gefilterd. Maar dat is voor de wc en de schoonmaak helemaal niet relevant hoor 😉
Ok, mooi verhaal.
Maar als we het gaan hebben over de kosten
Waar praten we fan over?
Volgens mij heb ik er 189 euro voor betaald. Maar laats mailde de eigenaar mij dat ze wel een kortingsregeling zou kunnen bedenken voor de lezers, dus als je interesse hebt…
wij drinken schoon kraanwater
door een apparaat van de schoon water expert.
dit apparaat zuivert ons drinkwater
Waarom kan jij het wel filteren maar een bedrijf niet. : / thats all
Ramon,
Dat kunnen ze wel maar dat zou het wel een stuk duurder maken. Ik geloof niet dat wij gezond kraanwater hebben daarom filter ik dit extra en dat kost me, buiten de aanschaf, niet veel geld. Het smaakt beter en ik heb er een goed gevoel bij.
Ze zouden het kunnen filteren, maar dat wil je niet. Chloor wat in water zit houdt het lang fris. Kalk wat erin zit dicht ook kleine (startende) lekkages. Het voldoet aan de normen om te drinken. Ik gebruik zelf ook gefilterd water thuis, maar drink af en toe toch direct uit de kraan. Je moet je lichaam niet teveel verwennen en zwak maken. Dan word je ziek als je een keer water buiten de deur drinkt. ? Maar het is zeker lekkerder en thee en koffie worden ook veel lekkerder. Zet hem ook voor je cooker, vaatwasser en wasmachine. Houdt deze apparaten zo vrij van kalk. Ook de vaat en was worden schoner. De was merkbaar zachter ook.
Het verbaasd mij elke keer weer dat mensen zo naïef zijn om te denken dar bedrijven of de overheid meer bezig zijn met jou gezondheid dan met geld.
In bijna alles wat je eet drinkt of gebruikt aan douchegel shampoo cosmetica etc. Zitten chemicaliën.
Water is een molecuul en bevat 2 waterstofatomen en een zuurstofatoom. Het zuurstofatoom is door middel van twee keer een elektronenpaar verbonden met de twee waterstofkernen.
Tussen 0 en 100 graden Celsius is het vloeibaar. Het is doorzichtig. Het kan sporen bevatten van andere stoffen, zoals zouten en zuren en basen. Vetten lossen niet op in water. Het weegt circa 1 kilo per liter. Om 1 gram water 1 graad Celsius te verhogen is 1 calorie nodig. Ons lichaam bestaat voor 60 tot 78 procent uit water, afhankelijk van onder meer leeftijd en geslacht.
Een deel van de denkwijze omtrent filteren, dat in het artikel staat, is logisch en verifieerbaar. Een ander deel niet. Druppelvorm, hexagonale vorm, makkelijkere opneembaarheid en energieniveaus zijn niet van toepassing op zuiver water.
Gelukkig zit de wereld niet zo eenvoudig in elkaar als jij nu schetst, dan zou het een saaie bedoeling worden en zouden wetenschappers veel vaker gelijk hebben. Water niet eenvoudig een molecuul, het heeft onder meer geheugen en ja dat is wetenschappelijk aangetoond.
Bedankt voor deze revieuw!
Wij denken er ook aan deze aan te schaffen. Nu is de vraag bij het bestellen: alkalisch of niet?
En waarom wel / niet.
Kunt u helpen?
Mvg, Laura
Beste Laura,
Ik zou altijd voor alkalisch gaan dan maakt het water zachter en is gezonder voor je lichaam, lees maar eens op internet over verzuring. Ik kan niet echt een reden bedenken om daar niet voor te gaan.
Robert