Goji bessen, super anti-oxidanten

Goji bessen, ook wel bekend als Lycium Barbarum. Goji bessen zijn belangrijk binnen de traditionele Chinese geneeskunde.  De Goji bessen zijn niet alleen heel erg gezond maar ook nog eens  lekkere vruchten! Deze bessen zijn een zeer rijke bron van vitamines, mineralen, aminozuren, anti-oxidanten en andere essentiële voedingsstoffen!

Wat is goji?

goji-fruit-besGoji is een bes uit Azië die diep in de Himalaya groeit. Mensen leven langer door het eten van goji bessen,  omdat de bessen veel voedingsstoffen in een zeer hoge concentratie bevat.  Er zitten 18 soorten aminozuren in.  Inclusief de 8 essentiële zoals isoleucine en tryptophaan. 21 sporen van mineralen en andere stoffen in,   zink, calcium, ijzer, germanium, fosfor en selenium.

De Goji bes bevat de vitamines B1, B2, B6, en E. En is verreweg de grootse leverancier van antioxidanten lees vitaminen.

De bes bevat per 100 gram, 11 mg ijzer beta-sisterol,  linolzuur,  sesquiterpenoïden (cyperone, solavetivone), tetraterpenoïden (zeaxanthin, physalin), en betaine.

De Goji bessen bevatten verder polysacchariden. Die versterken het immuunsysteem.  Het is zelfs een anti verouderingsstof.

Veel mensen kennen de goji bes niet

In Europa wordt de goji bes nog niet veel gegeten. Dit komt omdat de westerse beschaving nog maar recentelijk iets af weet van de vrucht en zijn voordelen. Voor mensen ten westen van centraal Azië is het niet gewoon om de goji plant te kweken of de bessen ervan te eten. Helaas is de verkrijgbaarheid van de goji bes steeds lastiger omdat steeds meer mensen deze vrucht hebben leren kennen.

Gebruik

Goji kan op verschillende manieren worden geconsumeerd. Een populaire manier is de bessen voor het sap uit te knijpen en ze te bereiden op de manier waarop cacaobonen worden bereid; zo ontstaan goji bonen. Een andere populaire optie is voedingssupplementen te gebruiken waarin een extract van de goji bessen is verwerkt. Door een extract te gebruiken, krijg je een meer geconcentreerde vorm van de bes naar binnen dan wanneer je gewoon de bessen zelf eet.

Ook populair is goji poeder, gemaakt van gedroogde, fijngemalen goji bessen. Hiermee kan je thee maken, maar ook verwerken in heel veel verschillende gerechten. Ook zou je op zoek kunnen gaan naar gojisap. Meestal is dit 100 procent puur en kan ongeopend tot twee jaar bewaard worden. Het sap kan je het beste drinken tijdens je gewone maaltijden, zo haal je al het voordeel uit de vruchten zonder je eetpatroon aan te hoeven passen.

1 gedachte over “Goji bessen, super anti-oxidanten”

  1. als iemand meer informatie zou willen hebben over gojibessen, gojiplanten of gojizaden.

    je kunt leren hoe je gojibesplanten in je eigen tuin kunt kweken.

    Op http://www.gojiberry.be kun je dit alles leren en dan weet je ook gelijk waar je het allemaal moet kopen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This