Het verschil tussen biologische en biologisch-dynamische

biologisch-dynamische biologisch voeding landbouwBiologische, of ecologisch en de Engelse term organic landbouw zijn een verzamelnaam voor landbouwmethoden en voedingsmiddelen die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van milieu, natuur en landschap, het welzijn van dieren en productiemethoden. Biologisch” betekent: het zo natuurlijk mogelijk tot stand laten komen, met zo min mogelijk (onnatuurlijke) ingrepen.

Dat betekend dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest en er worden geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit zelfde geld voor de dieren.

Er mag geen gebruik worden gemaakt van genetisch gemodificeerde organismen. Het doel hiervan is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier.

biologisch-dynamische

De biologisch-dynamische landbouw gaat hierin nog een stapje verder. Die kijken niet alleen naar het zo natuurlijk mogelijk tot stand komen maar ook naar van de aarde en de daarop van nature levende planten en dieren.

Biologisch-dynamische landbouw volgt de methode van de antroposoof Rudolf Steiner. Alles hangt met elkaar samen. De levende bodem, de planten vol levenskracht, het vee dat naar zijn aard wordt gehouden, de natuurlijke omgeving en de mens zelf.

Melk mag bijvoorbeeld niet worden gehomogeniseerd en er mogen minder additieven worden gebruikt (citroenzuur en ascorbinezuur zijn bijvoorbeeld verboden). In Biologisch-dynamische producten mogen uitsluitend pure aroma-extracten worden gebruikt om smaak te verrijken.

De boerderijen zijn vaak heel divers en je er ziet veel meer vogels, vlinders en bloemen. De producten hebben vaak een sterk regionaal karakter. Het landbouwbedrijf produceert niet alleen, maar neemt ook actief deel aan de maatschappij. Het zijn vaak zorgboerderijen of hebben een andere maatschappelijke functie.

In mijn beleving de puurste vorm van voeding gewoon zoals voeding bedoeld is puur natuur. Als de prijs het toelaat koop ik vaan de Demeter een keurmerk van biologisch-dynamische

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This