Stads moestuin groenten en fruit groeien prima en nu oogsten

eten-eigen-tuin-aardappels-bonenIk heb even vakantie gehad en ben weer terug en heb er weer zin in. Allereerst even wat nieuws over onze moestuin, die doet het uitstekend. Ondanks dat dit pas het eerste jaar is en er eigenlijk alleen stoeptegels lagen is het een groot succes.

Zo zie je dat op de juiste wijze de grond bewerken erg belangrijk is.

De oogst is goed niet alleen van de groenten maar ook van het klein fruit zoals de aardbeien, blauwe bessen en frambozen. We kunnen nu bijna dagelijks wel groente eten uit de tuin en ook aardappels en fruit.

We hebben al weer plannen om wat zaken aan te passen voor het volgende jaar en nu kunnen we ook in het najaar dingen platen voor de winter en komend voorjaar. Verder ben ik begonnen met het aanpassen van het kruidendeel, logischer indelen en de planten wat meer ruimte geven om te groeien.

Ik ben ook aan het zoeken naar biologische kruiden en klein fruit, ik vind dat het zo natuurlijk mogelijk moet zijn wat wij eten.

Bijzondere dieren.

kolibrievlinderIk zat samen met mijn gezin in de tuin te eten van de groente uit eigen tuin toen ik in mijn ooghoek iets vreemds zag.

Het kon eigenlijk maar een ding zijn een kolibrie, maar zo ver ik weet komen deze niet voor in Nederland. Iedereen had het gezien en we stonden voor een raadsel.

Het raadsel is opgelost het is kolibrievlinder. Hij bewoog het zelfde en zag er bijna het zelfde uit als een kolibrie.

Wat kan de natuur toch mooi zijn en dat zo maar in onze achtertuin. Ze komen oorspronkelijk voor rond het middellandse zeegebied maar bij warme zomers dus ook in Nederland.

Meer informatie:

Deel 1 – Het begin

Deel 2 – De bodem

Deel 3 – Biologisch dynamisch

[nggallery id=1]

2 gedachten over “Stads moestuin groenten en fruit groeien prima en nu oogsten”

Plaats een reactie

PureSupplementen

Natuurlijke vitaminen en mineralen, waar mogelijk van biologische oorsprong. Zonder hulpmiddelen of kunstmatige toevoegingen en goed opneembaar door ons lichaam.

Bestel natuurlijke vitaminen en mineralen >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This