E-nummer E131 (Patentblauw V) synthetische blauwe kleurstof

E-nummer E131 (Patentblauw V) synthetische blauwe kleurstofE-nummer E131 (Patentblauw V) synthetische blauwe kleurstof triarylmethaan. Als additief is het in de EU toegestaan onder E-nummer E131 maar in enkele andere landen, zoals Australië en de VS is het verboden.

Dat wil natuurlijk al iets zeggen dat een hulpstof niet toegestaan is in bepaalde landen, ik zeg bij twijfel niet toestaan.

Patentblauw wordt in veel producten gebruikt. Je treft deze kleurstof vooral aan in zacht fruitsnoep, vla en (instant-)pudding als griesmeel, kersen conserven, siroop, dranken en jam. Een overzicht met producten die e-nummer E131 bevatten.

Bijwerkingen E-nummer E131 (Patentblauw V)

Netelroos/jeuk; verlaagde bloeddruk; moeilijke ademhaling. Medisch als contrastmiddel voor foto’s. Volgens mij is het raadzaam om alle e-nummers te vermijden, gewoon omdat ik denk dat als er twijfel is je het gewoon niet moet gebruiken. Dit zijn geen van alle natuurlijke stoffen maar kunstmatig, chemisch, gemaakte stoffen. Wij houden een overzicht bij van alle e-nummers, eerlijke informatie.

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This